×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 TNT - XIII (2018, Dionysosrising)

Megjelent: június 25. hétfő 18:05
Szerző: Dionysosrising
 Lemezismertetők 

No, essünk neki, szóljon a TNT! Az 1982-ben alakult norvég brigád azon különleges bandák egyike, ahol a minőséget (is) meghatározó egyéni jellemvonások, a géniuszi szikrát jelentő többlet inkább visszahúzó erőként funkcionálnak, mintsem hype-ot robbantó, manistream expanzióként: a hasonló cipőben járó Lillian Axe, vagy a Tesla (nem, nem a feltaláló, vagy a lengyel híradástechnikai cég) biztos zenei nyelven is meg tudnák fogalmazni - nálam sokkal találóbban is - a lényeget.

Mert hiába az egyéni stílust magának mondható gitárhős- jelentőségét a jelenlegi zenei (metal zenei) fórumok már megkérdőjelezik, számomra némileg meghökkentő módon -, hiába a csillagokat is leéneklő énekes, aki a bül-bül madarakhoz hasonlóan sajnos a költözés szokását is magáévá tette, (még szerencse, hogy nem szarka lett belőle), ha nem a megszokott oldaláról közelítik meg az egyébként roppant konzervatív hallgatóközönség ízlését, és mernek, sőt, tudnak igazán progresszívak lenni... Depeche Mode - minden eddigi kislemez bakeliten is megjelenik (2018)                        Megjelent: június 25. hétfő 18:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Szabó Gábor - In Budapest Again (2018)

Megjelent: június 25. hétfő 12:05
Szerző: bcsaba
 Lemezismertetők 

Egy hiánypótló kiadvány látott napvilágot nemrégiben. A világhírű magyar származású jazzgitáros, Szabó Gábor 1978-as és 1981-es tévés felvételeinek hanganyaga végre elérhető CD lemezen is. A legendás művész 1956-os disszidálása után, a hetvenes években - már amerikai állampolgárként - kétszer is hazalátogatott és a magyar jazz-zenész társadalom, illetve a rajongók nagy örömére koncerteket is adott.

A Magyar Televízió mindkét alkalommal rögzítette is a gitáros előadásait, amelyeket a televízióban leadtak, később mégsem jelentek meg semmilyen formában. Végül 2007-ben az 1974-es session kiadásra került CD-n és vinyl lemezen a Moiras Records jóvoltából. Sajnos ez a kiadvány rendkívül kis példányszáma miatt, ma már nehezen beszerezhető (e sorok írójának nagy fájdalmára). - Bollók Csaba írása


 Earthless, Pallbearerer @ 2018. augusztus 08. - A38 Hajó

Megjelent: június 25. hétfő 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Tavaly a Paradise Lost előtti telt házas koncertje után visszatér Budapestre napjaink egyik legizgalmasabb doom zenekara, a Pallbearerer! A klasszikus értelemben vett progresszív rockzenét, a kilencvenes évek alternatív rockját és a doom időtlen súlyát ötvöző zenekar augusztus 08-án, az A38 Hajón ad majd teljes értékű koncertet.

Az este az Earthless riffjeivel tetőzik. Isaiah Mitchell és legendás heavy-psych zenekara, San Diego leghangosabb triója idén új nagylemezzel jelentkezett, a Black Heaven pedig az eddigi legdirektebb, leginkább letisztult anyaga lett a pszichedelikus vizuáljairól, kraut-rockos agymenéseiről és hendrixi szólóiról híressé vált zenekarnak! Armored Saint - March of the Saint (1984)

Megjelent: június 25. hétfő 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A világ legpechesebb csapata. A világ legalulértékeltebb csapata. A '82-ben, Los Angeles-ben alakult Armored Saint-re akármelyik jelző illik, már csak azért is, mert sokkal többen ismerik őket annak okán, hogy Joey Vera '97-ben a Fates Warning-ba, John Bush meg '92-ben az Anthrax-ba került, vagy hogy a Kill 'em All után a Metallica is akarta őt, mintsem ahányan a lemezeiket hallották!

Ez pedig annyira szomorú, hogy most megpróbálok javítani a helyzeten! Így elővettem a 2010-es La Raza és a 2015-ös Win Hands Down előtti öt sorlemezüket, hogy a tradicionális heavy metal kedvére tegyek, kielemezzem azokat! Rögtön itt is van a March of the Saint című '84-es bemutatkozó korongjuk, amihez magukra kapták a szegecselt cuccokat!


 Zempléni Fesztivál @ 2018. augusztus 10-19. - Tokaj-Hegyalja

Megjelent: június 25. hétfő 00:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

Tíz felejthetetlen nap Tokaj-Hegyalján - ez a Zempléni Fesztivál! Újra gazdag és színes programkínálattal várja látogatóit Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye, az idén 27 éves Zempléni Fesztivál.

A 60 programból álló rendezvénysorozat augusztus 10-19. között magas színvonalú komolyzenei koncertekkel, táncelőadásokkal, jazz koncertekkel, kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a helyi közönséget, és az ország más vidékéről, vagy külföldről érkező, minőségi kikapcsolódásra vágyó látogatókat. A nyár ezen legszebb időszakában válogatott művészeti svédasztalt kínálnak, amelyért érdemes több napot, akár a teljes időszakot Zemplénben tölteni!


 Judas Priest - érdekességek @ 2018. július 24. - Budapest Aréna

Megjelent: június 24. vasárnap 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Alig pár hét, és július 24-én a heavy metál istenei, a Judas Priest Budapestre érkeznek - a 40 éves jubileumi turnéjával! Hosszú és rendkívül sikeres pályafutásuk tele van érdekes történetekkel, nézzük most belőle tízet...


 Európai Hidak - Baltikum és Lengyelország @ 2018. szeptember 16-26. - Müpa

Megjelent: június 24. vasárnap 18:00
Szerző: jazz
 Koncertmenü 

A Baltikum és Lengyelország, ahogy még sohasem láttuk: szeptember 16-tól újra Európai Hidak fesztivál a Müpá-ban!

Idén a Baltikum - azaz Észtország, Lettország és Litvánia -, illetve Lengyelország köré épül a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénysorozata, az Európai Hidak. A fesztivál már hatodik alkalommal válogat az izgalmas kulturális értékekkel bíró országok alkotásaiból: szeptember 16-26-ig világsztárok komoly és könnyűzenei koncertjein, rendhagyó kiállításokon, különleges irodalmi esten és szimpóziumon merülhetünk el a Baltikum és Lengyelország sokszínű kultúrájában... Rainbow - Man On The Silver Mountain - Live in Munich, 1977 (2006)

Megjelent: június 24. vasárnap 12:05
Szerző: Dionysosrising
 DVD ajánló 

Annak, hogy nagyon sokan mára már nem igazán lelkesednek a koncertlemezekért, megvan a maga (azt kell mondjam, nagyon is megalapozott) oka. Mostanában egy koncertlemez - tisztelet a nagyon ritka kivételnek, hirtelen nem is jut eszembe ezt igazoló példa - a nóták stúdióváltozata + közönségzaj, ráadásul mindez utólag erősen feljavítva a stúdióban...


 Sons Of Apollo - Signs Of The Time (2018, klip)                        Megjelent: június 24. vasárnap 12:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Chaotic Resemblance - Covenant (2018)

Megjelent: június 24. vasárnap 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Chaotic Resemblance nevű keresztény hard-glam rock csapat 2006-ban alakult az Oklahoma-i Poteau-ban. Eddigi egyetlen teljes lemezüket 2014-ben adták ki Get the Hell Out címmel, a Stryper gitáros Oz Fox produceri segítségével.

A most megjelenő Covenant a folytatás, amit Oz Fox mellett Josiah Prince is producerként segített a Disciple-ből, de vendégként Les Carlsen is feltűnik rajta a Bloodgood-ból! A keresztényi összefogásból olyan slágerek születtek, mint a Riot Anthem és a Jesus Is King, amikért mindenképpen érdemes meghallgatni ezt az albumot!


 Led Zeppelin - The Song Remains The Same (2018, remaster info)                        Megjelent: június 24. vasárnap 00:00
Szerző: bcsaba
 Hírek 

 Ister napok Szentendrén @ 2018. július 21-22. - Duna-korzó

Megjelent: június 23. szombat 18:05
Szerző: szimpatic
 Kultúra 

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több, mint egy évtizede megrendezendő Ister Napok-ra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény...


 Gregorian - Holy Chants @ 2018. december 13. - MoM Sport

Megjelent: június 23. szombat 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a karácsonyra! Decemberben ismét visszatér a Gregorian Budapestre a középkori, hagyományos és modern dalok fúziójával!Összesen 96.866.505 találatot kaptunk az oldal 2003 júliusi indítása óta! Elhunyt Vinnie Paul (1964-2018)

Megjelent: június 23. szombat 14:11:40
Szerző: szimpatic
 Aktuális 

Dimebag Darrell bátyja és zenésztársa, a Pantera egykori és a Hellyeah jelenlegi dobosa, Vinnie Paul Abbott 2018. június 22-én, pénteken hunyt el Las Vegas-i otthonában! 54 éves volt! Álmában kapott szívrohamot!


 Def Leppard - And There Will Be A Next Time - Live In Detroit (2017)

Megjelent: június 23. szombat 12:05
Szerző: Dionysosrising
 DVD ajánló 

Volt már itt, nem is olyan régen Def Leppard koncertkiadvány-recenzió, ezért most nem lett volna, ha nem futok bele leárazva 3.900 pénzért a DVD+2CD kombóba, merthogy ennyiért nem hagyja ott az ember, ez tiszta sor. De ha már szemfülesen elhoztam a "bótbú", tartozok annyival, hogy beszámolok róla, tartogat-e bármi pluszt a Live In Detroit, ugyanis, a Viva! Hysteria mind képben, mind hangban egészen kiválóra sikerült...


 Watain, Rotting Christ, Profanatica @ 2018. november 07. - Barba Negra

Megjelent: június 23. szombat 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Az Erik Danielsson vezette svéd black metal alapbanda, a Watain hatodik albuma, a Trident Wolf Eclipse idén januárban jelent meg, a lemezhez kapcsolódó őszi turnénak november 07-én, a Barba Negrá-ban budapesti állomása is lesz, méghozzá a görög Rotting Christ és a '90-ben alakult, amerikai Profanatica társaságában! Zene itt, itt és itt, jegy pedig itt!


 Wonderworld - III (2018)

Megjelent: június 23. szombat 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

A Wonderworld egy olasz-norvég hard-rock trió, ami 2013-ban a legendás Uriah Heep billentyűst, Ken Hensley-t kísérő Live Fire tagjaiból alakult. Legismertebb tagja Roberto Tiranti énekes-basszusgitáros a Labyrinth-ből, de Ken Ingwersen gitáros és Tom Fossheim dobos is kiváló képességű muzsikus. Az első Wonderworld albumot 2014-ben adták ki, a Wonderworld II-t 2016-ban, most pedig itt van a harmadik...


 Black Nail Cabaret - Béte Noire (2018, klip)                        Megjelent: június 23. szombat 00:00
Szerző: szimpatic
 Hírek 

 Doyle @ 2018. augusztus 04. - Robot

Megjelent: június 22. péntek 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Misfits gitárosa, Doyle Wolfgang von Frankenstein és horror szólóbandája augusztus 04-én visszatér Budapestre... A Robot-ban adott bulira a belépő elővételben 3.000 Ft, normálisan 4.000 Ft., de csak a tixa.hu rendszeréből!Sorstársunk
Dionysosrising Blog


 Delinquent Habits @ 2018. december 11. - Dürer Kert

Megjelent: június 22. péntek 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Nem jutott be mindenki a tavalyi bulira, így a 10 éves Dürer Kert és a Cudi Purci Booking újra elhozza Budapestre december 11-én a Los Angeles-i Delinquent Habits-et! Aki volt már a koncertjükön az tudja, hogy mire számíthat; Tres Delinquentes, eredeti hip-hop zene és hatalmas party. És persze Tequila!


 Három az egyben - Amorphis, Deströyer 666, Iron Reagan ft. Gatecreeper (2018)

Megjelent: június 22. péntek 12:05
Szerző: palszabolcs
 Lemezismertetők 

Belegondolva, hogy az elmúlt fél évben lényegében jegelve lett a rovat, azt kell mondjam, nincs rá mentség. Jó és kevésbé jó anyagok viszont számolatlanul jelentek meg, nehéz is ebből mazsolázni, de mindenki találhat kedvére valót némi kutakodás után. Ezúttal három rövidebb anyag kerül terítékre, amelyek mindenképpen a jobb kategóriából valók...


 (Hed) P.E. @ 2018. július 17. - Robot

Megjelent: június 22. péntek 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A legendás (Hed) P.E. a februári koncert után, július 17-én ismét Budapesten ad egy nyárfelező bulit a Robot-ban!

Rasta-rock és punk-soul hívőknek kötelező! További részletek hamarosan! Jegyek a tixa.hu-n!


 Tool - Aenima (1996)

Megjelent: június 22. péntek 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az 1990-ben, Los Angeles-ben alakult Tool mára tulajdonképpen megteremtette magának az alternatív-art-progresszív metál műfajt... Karrierjük során eddig - hat jelölésből - három Grammy-díjat nyertek, az utolsó két nagylemezük - a 2001-es Lateralus és a 2006-os 10,000 Days - listavezető volt a Billboard 200 listáján.

Az első hivatalos kiadványuk a '92-es Opiate EP volt, hat - plusz egy rejtett - dallal, amiből kettőt élőben rögzítettek... Az EP sikere után gyorsan eljött a teljes bemutatkozás ideje, ami Undertow, vagyis Hullámtörés címmel jelent meg '93. április 06-án... Az albummal a grunge új alternatív sztárt avatott, de hosszabb feltöltődés kellett, mire összerakták az Aenima című folytatást '96 szeptemberére, immáron Justin Chancellor basszusgitárossal és a King Crimson '95-ös Thrak lemezéről érkező David Bottrill producerrel tovább gondolva és építve a csapat kultuszát és szellemiségét... Az Ænima elindult azon a meditatív és spirituális úton, aminek a fokozódó klausztrofóbiája és elvont magába fordulása máig jól jellemzi a Tool egyedi stílusát...


 Skeletonwitch, Archaic @ 2018. július 09. - Robot

Megjelent: június 22. péntek 00:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Robot és a Phoenix Music Hungary szervezésében érkezik 2018. július 09-én Budapestre az amerikai Skeletonwitch nevű okkult melo-death-thrash banda! Vendégük a hazai thrasher Archaic lesz! A koncertre a belépés ingyenes!


 Babel Sound Fesztivál @ 2018. július 16-22. - Balatonboglár

Megjelent: június 21. csütörtök 18:05
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

Idén is Balatonboglár, a Platán Strand lesz a világ közepe július 16. és 22. között a Babel Sound Fesztiválon, ahol valódi kulturális-kulináris-unikális fergetegben, ingyenes és családbarát világzenei fesztiválban lehet része mindenkinek!


 Tragedy @ 2018. szeptember 18. - Dürer Kert

Megjelent: június 21. csütörtök 18:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A dzsukhell rekords és a Cudi Purci Booking szervezésében jön 2018. szeptember 18-án a Dürer-be az amerikai Tragedy! A hardcore-punk-crust banda koncertjére 2000 ft. és 3000 ft. forint a jegy, kedvezményesen csak a Waveben lesz kapható, hamarosan!


 Cikipédia 8. - 10. rész - Jogdíjakról félszegen

Megjelent: június 21. csütörtök 12:05
Szerző: Fiery
 Cikkek 

A történet ismerős: Előhúzunk valahonnan egy zenészt, aki panaszkodik, hogy milyen rettenetesen alacsony a nyugdíja, fillérekből kell tengődnie, majd szembe állítjuk vele az elferdített "valóságot", hogy az átlag sokszorosát teszi zsebre adómentesen. Mi meg csak hőbörgünk, hogy mennyien milyen jól megélnek a semmiből, miközben pont nem érdekel bennünket, hogy mi is zajlik a háttérben... - Fiery


 Impure Wilhelmina @ 2018. augusztus 03. - Robot

Megjelent: június 21. csütörtök 12:00
Szerző: szimpatic
 Koncertmenü 

A Cudi Purci Booking szervezésében érkezik 2018. augusztus 03-án a Robot-ba a svájci Impure Wilhelmina, akik '96-óta adagolják a sötét heavy-riffeket és post-hardcore himnuszokat. Legutóbb 2017-ben jelent meg a Radiation című lemezük! Vendégük az Amer lesz Bécsből! Jegy a tixa.hu rendszerében!


 Tool - Undertow (1993)

Megjelent: június 21. csütörtök 00:05
Szerző: pjuan
 Lemezismertetők 

Az 1990-ben, Los Angeles-ben alakult Tool mára tulajdonképpen megteremtette magának az alternatív-art-progresszív metál műfajt... Karrierjük során eddig - hat jelölésből - három Grammy-díjat nyertek, az utolsó két nagylemezük - a 2001-es Lateralus és a 2006-os 10,000 Days - listavezető volt a Billboard 200 listáján.

A csapat '90-ben azzal alakult meg, hogy a dobos Danny Carey a szomszédjával, az énekes Maynard James Keenannel kezdett jammelni. Aztán csatlakozott hozzájuk a gitáros Adam Jones és a basszusgitáros Paul D'Amour, aki az Undertow után távozott... '91-re megírták az első demójukat 72826 címmel, ami manapság már kultikusnak számít... Máig találgatják a cím jelentését, egyes spekulációk szerint a telefon billentyűzetén beütve a számsort a sátán szót adja ki... Az első hivatalos kiadványuk a '92-es Opiate EP lett, hat - plusz egy rejtett - dallal, amiből kettőt élőben rögzítettek... Az EP sikere után gyorsan eljött a teljes bemutatkozás ideje, ami Undertow, vagyis Hullámtörés címmel '93. április 06-án jelent meg...


 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Cikipédia 8. - 4. rész - Miért fontos nekünk a Tabán!
Hivatalosan 50 évvel ezelőtt, 1968-ban indult útjára a Tabán fesztivál. Azóta rengeteg felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak. Zenekarok tűntek

Tovább...
Lgt @ 1978 - Tabán
1973 nemcsak a hazai rock, de a Rockünnep történetében is korszakhatár. A Magyar Ifjúság beszámolója a május 01-i koncertről itt olvasható! Ekkor rendezték meg utoljára a gellérthegyi

Tovább...
The Dead Daisies - Burn it Down (2018)
A 2012-ben alakult ausztrál-amerikai Dead Daisies - a folyamatos tagcseréje közben - mára az egyik legjobb XXI. századi hard rock zenekar lett. 2016-ban

Tovább...
Korál 40 - Amikor vége az utolsó dalnak is @ 2018. május 05. - Budapest Aréna
1978. május 01., Budai Ifjúsági Park - egy zenekar bemutatkozása a közönség előtt. Majdnem pontosan negyven évvel

Tovább...
Jack White - Boarding House Reach (2018)
A 42 éves, Detroit-i születésű John Anthony Gillis, művésznevén Jack White a 1997-2011 között forradalminak számító White Stripes garázs-duó miatt mindenkinek ismerős

Tovább...
Koncertek 2018. június 25. és 2018. július 11. között: