×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Pure Reason Revolution - The Dark Third (info) 

Megjelent: 2007. április 02. hétfő 00:00
Szerző: pjuan
    Hírek 

Azaz a hiányzó láncszem a Pink Floyd és a XXI. század között! Ebben a muzsikában az alkotók gyönyörűen összehozzák a belső űrutazás és a rock kontrasztját. Az amerikai sajtó a zenekart párhuzamba vonta The Mars Volta, Super Furry Animals és Muse zenéjével, ezzel a megállapítással persze nyugodtan vitába lehet szállni! A londoni ötös nagyon eredeti, nagyon különleges zenét mondhat magáénak, amelyről a fenti együtteseken kívül sokkal több minden jut az ember eszébe. Persze ha az ember meghallgatja a zenét, nyilvánvalóan alkot róla saját véleményt, mert emellett a muzsika mellet nem lehet csak úgy elsétálni!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Pure Reason Revolution tagjai a Courtney testvérek Jon (ének, gitár, billentyűsök) és Andrew Courtney (dob) és Chloe Alper énekesnő / basszusgitáros. Reading városban cseperedtek fel, ugyanott ahol Jamie Wilcox énekes / gitáros. Jamie az egyetemi évei alatt találkozott Jon Courtney-el. A zenekar nevének ötlete Courtney’ agyából pattant ki, mégpedig filozófia tanárrá való képzése közben. „Kezembe került I. Kant ‘Tiszta ész kritikája’ című műve. Jól hangzott, de valahogy befejezetlennek tűnt, ezért hozzáraktam a ‘Revolution’ szót, mert a zenénk forradalminak, radikálisnak és izgalmasnak tűnt." A lemez címét így magyarázza : „Az életünk egyharmadát alvással töltjük, ez kb hat év álmodást jelent. És mindig is érdekelt az álom interpretálása és eredete. Számomra nagyon jó inspiráció volt a lemez dalszövegeinek megírásához. Tényleg annyi különbség van az álom és az ébrenlét között? Az álom és az ébrenlét az emberi agy termékei és mindkettő kölcsönhatásban áll a másikkal. Lehet, hogy az ébrenlét csak az alvás másik formája?”

Így hát a ‘The Dark Third’ egyfajta az alvás és ébrenlét csodáiról szóló, gondolatokat ébresztő konceptalbum. Ezzel együtt a muzsika határtalan, pszichedelikus, képzeteket keltő, mint ahogyan az álomnak sincsenek határai, úgy a PRR muzsikájának sincsenek. Halljuk, mit mond erről Courtney: „Alapelv, hogy a dalainknak nincsenek határai. Lehet, hogy rendelkeznek játékidővel és hangszereléssel. A gondolataim és érzéseim nagyonis világosak mikor szabadon és minden mesterkéltség nélkül zenébe foglalom őket. Ezen kívül van benne egy bizonyos mértékű reveláció is, a zenénk szerkezetében szerepet játszó három szeszélyes akkord ellen”

A ‘The Dark Third” producere Paul Northfield volt, az Ő nevét ismerhetjük a Gentle Giant, Rush, és ugyan nem az előbbiekhez hasonló stílusban mocorgó Marilyn Manson, Hole, Suicidal Tendencies és a Porcupine Tree révén. Ezek a tények hallhatóan magukért beszélnek, a lemez ugyanis ebből a szempontból is kiváló!
A nyitónóta az ”Aeropause” a Pink Floyd’s ‘Welcome To The Machine’ című opuszára emlékeztet, brummogó gépzajokkal, szellős ritmusaival, slide gitár hangjaival együtt nehéz szavakkal leírni ezt a nótát, csakúgy, mint a továbbiakat. Vannak persze még különleges darabok a lemezen, például a csodálatos női vokállal és gitártémákkal rendelkező ‘Goshens Remains’, a varázslatos arpeggiokkal büszkélkedő ‘Apprentice Of The Universe’, avagy a 12 perc játékidővel, hegedűszólamokkal, elektronikus hangzörejekkel megspékelt ‘The Bright Ambassadors Of Morning’.
Minden dal egy álom - a szó szoros és átvitt értelmében is, harmóniában és melódiában gazdagok és valóban új dimenziókat nyitnak meg előttünk!

Insideout / Record Express
Megjelenés: 2007.02.16
Kritikánk The Dark Third - USA, 2006-ról itt!

Számsorrend:
01. Aeropause
02. Goshen´s Remains
03. Apprentice
04. The Bright Ambassadors Of Morning
05. Nimos & Tambos
06. a) Voices in Winter b) In The Realms Of The Divine
07. Bullitts Dominae
08. Arrival / The Intention Craft
09. a) He Tried To Show Them Magic b) Ambassadors Return

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Balázs Valéria és az Anamé Music - évindítóként két CD-vel jelentkeznek (2018)
Anamé és csapat két új meditációs CD-vel köszöntötte a 2018-as évet, ezt a hírt hozták most

Tovább...
Bury What's Left - Lost in the Valley of Death EP (2017, info)
A napokban a nuskull.hu-n debütált a Pencs (Absente Distance) - Kéményes (Dreadwolf) duó stúdióprojektjének legfrissebb EP-je. A

Tovább...
Lepra - Whom Aeons Tore Apart (2017, info)
Megjelent a Lepra második albuma, a Whom Aeons Tore Apart, mely két formátumban is megrendelhető a Sigillvm Tenebrae Records

Tovább...
Budapest Voices - By-The Way (Red Hot Chili Peppers feldolgozás, 2017)
Az eddig kizárólag magyar dalokat átdolgozó Budapest Voices most egy külföldi slágerhez nyúlt, a Red Hot Chili Peppers

Tovább...
Nova Prospect - Fényhozó EP (2017, info)
Az idén 10 éves Nova Prospect a még 2015-ben megjelent Szemben az óriás című nagylemeze után, decemben 01-jén egy friss dalokat tartalmazó EP-vel

Tovább...
Koncertek 2018. február 20. és 2018. március 08. között: