×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Magyarosi Árpád interjú (2007) 

Megjelent: 2007. szeptember 06. csütörtök 12:00
Szerző: ZuZuP
    Interjúk 

- Mikor kerültél kapcsolatba a zenével?

- 27 éve, ugyanis anyukám énekel. Amikor terhes volt velem, már létrejött ez a kapcsolat... Anyum énekesnő volt, tehát beleszülettem a zenébe.

- Úgy tudom, régebben nagy punker voltál! :) Milyen emlékeid vannak erről az időről?

- Mint általában a rockerek többsége, nekem is át kellett esnem több korszakon... Egy időben valóban úgy is öltöztem, és olyan hajam volt, mint a punkoknak. A punk zene szeretete úgy gondolom, most is oly mértékben bennem van, mint akkoriban, legfeljebb most kevesebbet hallgatom. Az emlékeim... amikor Erdélyben – Szovátán - a fürdőtelepre felsétáltam a punk frizurámmal, mindenki akart velem fotót készíteni, néha egy-egy sörért megengedtem, :) de volt olyan budapesti élményem, hogy romák egy tömbház ablakából vizes zacskóval meg akartak dobálni... Nem találtak el. Alapjában véve, élveztem, hogy hülye lehettem! :)Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!- A komolyzenével is kapcsolatban állsz?

- A komolyzene szeretete valamikor öt-hat éves koromban kezdődött, volt több bakelitünk is otthon, sokszor mesék helyett Haydn-t hallgattam, persze az idők során másokat is volt szerencsém megismerni. Néha gitáron is próbálkozom komolyzenét játszani, de nem igazán az én stílusom. Szeretem, és hallgatom mind a mai napig, ez a lényeg!

- Mikor jelent meg pontosan az Élni jó! című albumod, és hogyan fogadta a hallgatóság?

- Az Élni Jó című albumom? Hmmm, nem is emlékszem, talán valamikor februárban jelent meg Dinnyés József segédletével, az ő stúdiójában vettük fel, ő látott el tanácsokkal. stb. A hallgatóság most is követeli, de egyelőre nem tudok adni nekik, hiszen nekem sincs a saját albumomból, szó szerint elkapkodták... A legközelebbi – remélem - jóval nagyobb példányszámban jelenhet majd meg!

- Nagyobb rendezvényeken is szoktál szerepelni. Mondanál párat? Mesélnél ezekről a fellépéseidről?

- Nem tudom, mit nevezhetünk nagyobb rendezvénynek, de igen, pl.: elég nagy „rendezvény” volt az októberi tüntetések alatt Debrecenben a főtéren több ezer embernek - persze különböző városi ünnepségeken pl.: legutóbb Szolnokon - énekelni. Szolnokon és a környékbeli falvakban sokszor láthatnak. Előfordulok fesztiválokon is, azok is nagy rendezvénynek minősülnek, pl.: Kétpóval kezdtem a nyári fellépéseket/fesztiválozást. Ez egy több napos betyár fesztivál, nagyon jó volt, vagy nemrég a Tiszaparti-nyár keretén belül léptem fel... áááh, szóval itt-ott előfordulok. A MAMF és az EFOTT közönsége is élvezhette a dalaimat minden nap, sokan nem felednek el!

- Milyen koncertekre mégy el szívesen?

- Nem nagyon járok koncertekre, illetve, ha megyek is, nem szoktam nézni, inkább csak hallgatni, és lötyögni a tömeg végén sörrel a kezemben, nem szeretek már „tombolni”, kiöregedtem ebből. Igaz a nyáron egy Aurórán kicsit pörögtem. Favorit bandát én nem szeretnék, és nem is tudnék kiemelni annyi között! Senkit, de mindig van valami aktuális, jelenleg Anouk-ot és Staind-et hallgatok, na meg Hisztériát (szegényekre már nem sokan emlékezhetnek).

- Írsz verseket, és rajzolsz is. Megjelentek ezek az alkotásaid már valahol?

- A verseim, és a rajzaim mondhatni rendszeresen jelennek meg, a PARTIUM -IRODALMI, MŰVÉSZETI ÉS KÖZÉLETI FOLYÓIRAT-ban.

- Milyen gyakran vannak fellépéseid?

- Fellépéseim, nos most nyáron szinte minden héten volt egy, de vannak nyugisabb időszakok, hogy havonta maximum egyszer-kétszer láthat a közönség.

- Hol láthat Téged legközelebb a nagyközönség?

- Legközelebb a nagyközönség szeptember 12-én láthat Szolnokon, pontosan még én sem tudom, hogy merre, és mikor... Én mindig csak a végén tudom meg, hogy hová kell érkeznem. Aztán októberben a nemzeti ünnepeken többször kell mennem szerencsére, de a jó nekem így is helyen is előfordulok Debrecentől-Budapestig! :)

- Milyen terveid vannak a jövőre vonatkozóan?

- Terveim? Szeretnék karácsonyra diplomázni, közben nyerni a lottón, s venni egy jó nagy motort, de tervezem, hogy veszek a gitárra egy készlet húrt is, mert a mostani már régi. Továbbá, több mint fél éve keresem az igazit, tudod, egy ideje úgy érzem, kiégtem, nem igazán találtam meg azt a nőt, akibe egy pillanat alatt szerelmes leszek, akinek szerelmes dalokat, verseket írok. Tervezem, hogy megtalálom, mert hiányzik a szerelem az életemből!

- Történt-e veled olyan esemény mostanában, ami mélyen érintett, függetlenül attól, hogy ez pozitív történés, vagy esetleg kellemetlen volt?

- Történt. Az édesanyám lassan leveszi rólam kezét, és hát ez mélyen érint, de normális, előbb-utóbb a saját lábamon kell állnom... Na, ez valóban mélyen érint, de túlélő vagyok, hiszen székelynek születtem! Ami még megérint, az a pénztelenség inkább!

- Mit üzensz az olvasóknak?

- Azt üzenem, hogy hallgassanak meg, ha tehetik pl. a honlapomon, és azt is, hogy éljenek nyugodtan, néha álljanak meg egy lélegzetvételre.

www.magyarosiarpad.hu

ZuzuP.

rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Magyarosi Árpád!

kép

Europica - Part One (2017, info)

2017-07-09 12:00:00ZuZuP írta:


 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Kingstone - interjú (2017)
Több beatkorszakbeli plakáton feltűnt a Kingstone neve. Néha Kingston formában. Semmilyen információ nem állt rendelkezésre, ezért megkerestem

Tovább...
Alapi István - Eszkimó, szakóca és más extrák - interjú (2018)
Elégedett fáradtsággal és a megszokott optimizmussal mesélt hazánk egyik vezető gitárosa a lassan magunk mögött hagyott esztendőről -

Tovább...
Zivatar - interjú Attilával (2018)
Örömmel üdvözöllek a passzio.hu-n! Szerettem volna, ha ez az interjú még a Fekete Zaj előtt megjelenik, ami sajnos miattam nem sikerült. Bár így legalább

Tovább...
Ashen Epitaph - interjú Boros Attilával (2017)
Üdvözöllek újra a passzio.hu-n, 2012-ben "beszélgettünk" utoljára, már kezdtem aggódni, hogy nem is fogunk újra, hisz majd egy

Tovább...
Little G. Weevil - Új korszak kezdetén - interjú (2017)
Little G. Weevil, vagyis Szűcs Gábor kiváló albummal jelentkezett - ezért hát megkértük, lebbentsen fel fátylakat! - Szilágyi Norbert

Tovább...
Klipmánia