Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus (1986)

 Látogatottság
Összesen
87354092
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 SYMPHONITY - Voice from the Silence (2008)

Lemezismertetők

Egyetlen név elegendő volt hozzá, hogy elkezdjek kutatni a cseh banda bemutatkozó lemeze után. Mégpedig azért, mert Olaf Hayer (Dionysos, Luca Turilli Band) kölcsönözte hangját a dalokhoz, akit személy szerint a jelenkor egyik legjobb metal énekesének tartok, bár biztosan vannak, akik nem osztják e véleményt. Amúgy nem annyira meglepő módon ’melodic power metal’ jelzővel aposztrofálható zenét nyújt a zenekar ezen a bő ötven perces korongon.

A csapatot eredetileg Libor Krivák és Tomas Suchacek hívta életre még 1994-ben, előbb Otter, később Nemesis néven futottak, majd úgy másfél éve – több tagcserét követően – újfent átkeresztelkedtek, azóta működnek jelen elnevezéssel. Hogy hogyan nyerték meg Olafot a felvételekhez, azt nem tudom, de igen jó végeredmény született a csapat műhelyében. Az egész alapja a klasszikus heavy/power metal pici progos beütéssel, ízesen, technikásan előadva, sok billentyűs témával és nagyszerű kórusokkal színezve. Némileg bombasztikus feelingje is van a dolognak, bár annyira azért nem, mint mondjuk a Nightwish anyagainak (akiknek egyébként nyitóbandájuk is voltak hazájukban). Aki szereti az olyan csapatokat, mint pl. a Sonata Arctica vagy éppen Rhapsody, az nagyjából be tudja lőni a stílust. Ráadásul a végső keverést is az a Sascha Paeth végezte, aki dolgozott már az Avantasia, a Rhapsody, az Edguy és az Angra egynémely lemezein is. Nincs is túl nagy gond a sounddal, szépen, telten szól minden, bár a bőgő szerintem egy picit előrébb van, mint kellene, de hozzá lehet szokni.

Na de a dalok… Ugyan az utóbbi időben egész sok dallamos anyag került hozzám, azonban ennyire egyik sem tudott magával ragadni. Elképesztően magas a színvonal, maga a zene is kiváló, egyik kedvenc énekesemmel a mikrofonnál meg külön élmény. Bár Olaf itt nem mozog annyit a magas hangfekvésű tartományban, mint mondjuk Luca bandájában, de énekstílusa újfent lenyűgöző. Olyan szerzemények, mint a sodró lendületű ’Give Me Your Helping Hand’, az ütős refrénű ’Gates of Fantasy’, az elképesztően slágeres és azonnal fülbe ragadó ’Searching You’, vagy a javarészt szélvész tempójú, mégis változatos és a ritmusszekció fantasztikus játékára építő ’Evening Star’ gyorsan meggyőztek és nehéz megállni, hogy ne ezt a lemezt hallgassam állandóan. Külön szót érdemel a ’The Silence’ három részre osztott mini-eposza, amely az egyik legmélyebb érzéseket közvetítő és talán témáiban is a legsokrétűbb tétel a korongon. Némileg beugratós a promo CD, mert az outróként funkcionáló ’Afterlife’ egy percét követően, némi szünet után egy jelöletlen tétel is felbukkan, amiről nincs bővebb infóm, de egy húzós gitártémára épülő német nyelvű nóta.

Lelkesedésem ellenére sem gondolom, hogy megváltja majd a világot, „csupán” egy nagyszerű dallamos metal lemez, tele jobbnál jobb dalokkal. És nekem nagyon tetszik.

9/10


Track lista:

1. La Moralle Dell’ Immorale (instrumental) (1:06)
2. Give Me Your Helping Hand (5:09)
3. Gates of Fantasy (6:35)
4. Bring Us the Light (5:06)
5. Salvation Dance (5:01)
6. The Silence – Memories (Part I) (2:02)
7. The Silence – In Silence Forsaken (Part II) (6:40)
8. The Silence – Relief Reverie (Part III) (1:31)
9. Searching You (5:20)
10. Evening Star (8:41)
11. Afterlife (Instrumental) (0:53)

Közreműködő zenészek:

Olaf Hayer – ének
Libor Krivák – gitár
Tomás Celechovsky – basszusgitár
Ivo Hofmann – billentyűk
Martin Skaroupka – dob

Kiadó:
Limb Music / HMP
Honlap:
www.symphonity.com
myspace.com/symphonity 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.48 Seconds