×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Athalay interjú Dobos Elvirával (2009) 

Megjelent: 2009. január 29. csütörtök 12:05
Szerző: zuzup
    Interjúk 

- Nagyon jó kis cikk volt az utolsó is, amit a Passziora küldtél! Nagyon sokan elolvasták, amikor arról a bizonyos tehetségkutatóról írtál.

- Igen, ennek nagyon örülök!

- Mi történt veletek azóta, amióta utoljára beszéltünk?

- Felvettünk egy új lemezt, készítettünk egy videó klipet, koncerteztünk. A videó klip rajta lesz az új lemezen, ami pár hét múlva fog megjelenni Olaszországban.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!- Mi a lemez címe?

- És Eljön Újra Az Éj... a címe, öt dal lesz rajta, plusz a videó felvétel.

- Hogyan került ez az anyag Olaszországba? Milyen kapcsolaton keresztül tudtátok ott kiadatni?

- Az Evil Cemetery Records adja ki a lemezt. Az előző lemezünk is Olaszországban jelent meg, a Cimitero Records-nál, ami az Evil Cemetery elődje. Most bővítették a profiljukat, és terjeszkednek is, ezért az új Athalay lemez is megjelenik Olaszországon kívül az USA-ban, (az Open Grave Records-szal való együttműködésben), Kanadában, és Ukrajnában.

- Azért ez nem semmi Elvira! Őszintén gratulálok!

- Hát igen, nagyon örülünk!!! Csak azt sajnáljuk, hogy Magyarországon még mindig semmi... A gratulációd pedig köszi szépen!

- Miért nem? Itt nincs erre igény? Mi ennek az oka? Legalább van sejtésetek?

- Az az igazság, hogy az előző lemez óta nem is próbáltunk magyar kiadót keresni. Ennek részben az az oka, hogy az Evil Cemetery-től ígéretet kaptunk arra, hogy Magyarország felé is terjeszkedni fognak, de eddig ez sajnos nem valósult meg. Egyébként azt is érzékeljük, hogy külföldön talán nyitottabbak arra a kicsit újító stílusra, amit mi képviselünk. Itthon sokan csodálkoznak rajta, hogy lehet egy black metal zenekarban két szinti és dobgép. De hát ez egy ilyen banda!

- Miről szól a videó klip?

- Ez egy nagyon jó kérdés, örülök, hogy megkérdezted. Azt próbáltuk benne képileg is kifejezni, amiről a szöveg is szól: az ember tévelygését a világban, a törekvést a korlátok közül való kitörésre. Kicsit nehéz egy mondatban megfogalmazni.

- Melyik dalról készült?

- A Halálra szánt testben című dalhoz készült, amely szintén az új lemezen fog megjelenni.

- Az előbbihez visszakanyarodva, nem lehetséges: az is probléma, hogy nem elég megfelelő a promotálásotok, a menedzselésetek, nem vagytok kellőképpen beharangozva, és emiatt nem ismernek Titeket itthon annyira? Csak találgatok, hiszen nagyon jó zenekar vagytok, külföldön már elismertek.

- Ez egészen biztos, mivel itthon csak mi magunk promotáljuk magunkat, ami elég kevés, főleg, hogy nem is értünk ehhez.

- Voltatok nyáron feszten?

- A liszói Rockfesztiválon voltunk, a pécsi Rockmaratonon és a World of the and of the light fesztiválra kaptunk meghívást, ami végül sajnos elmaradt. Mármint az egész fesztivál, anyagi okok miatt.

- Történt valami különleges a két fesztiválon? Milyen volt a hangulat? Sokan voltak?

- Nagyon jó volt a hangulat, és sokan is voltak, főleg persze Rockmaratonon. A fesztiválról készült beszámolóban azt írták a koncertünkről, hogy az Athalay aratta az első hangos sikert a Hotdog.hu színpadon Nagyon nagy élmény volt számunkra, hogy a koncert után több napon is kint voltunk a fesztiválon, és nagyon sokan jöttek oda hozzánk gratulálni, és autogrammot kérni. A liszói fesztiválról egyébként van egy videó a honlapunkon, egy feldolgozást játszunk: a Dimmu Borgirtól a Puritania-t.

- Mikor léptek fel legközelebb?

- Február 14-ére szervezünk egy Black valentine Day nevű eseményt, és aki hallani szeretne minket élőben, az jöjjön el!

- Hogyan lehet hozzájutni majd az albumhoz?

- Magyarországról is meg lehet rendelni a lemezeinket az olaszoktól: evilecommerce.com

Tagok:
Dobos Elvira - szintetizátor
Dobos Dirina - szintetizátor
Ruszak Miklós – gitár/ének
Csurmann Ferenc - gitár
Molnar Imre - basszusgitár

myspace.com/athalay
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Athalay interjú (2007)

2007-10-24 12:00:00zuzup írta: 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 26. és 2018. június 11. között:

Klipmánia