rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Leprous - Malina (2017)

 Látogatottság
Összesen
88226025
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 GUILTHEE - Lustration (2009)

Lemezismertetők

Szó se róla, nincs könnyű helyzetben, aki nyomon akarja követni a 2006-nan alakult várpalotai zenekar munkásságát. Egyrészről harmadik anyagukon ismét új felállás hallható (leszámítva a biztos pont Tóth Gábort, Márton Péter viszont időközben távozott), másrészről a The Ghost of Denying, illetve a The Three Knot Lane demók is legalább annyira különböznek egymástól, mint ettől a lemeztől. Amelynek már élénk színösszeállításban pompázó groteszk figurákkal tarkított borítója jelzi, hogy nem hétköznapi zenével lesz dolga a hallgatónak.

Őszintén szólva titkon reménykedtem, hogy a TTKL demó death metalosabb vonalán indulnak majd tovább, de úgy látszik nem jár egy rugóra az agyunk :) Persze az egy dolog, hogy én mit szeretek igazán, az meg egy másik, hogy a srácok mit képzeltek el. Egy totálisan anti-trend anyag született a csapat műhelyében, kábé kéttucatnyi meghallgatás után még azt is meg merem kockáztatni, hogy a Hydrahead kiadós bandák közül sem lóg(ná)nak ki ezzel a teljesítménnyel. Ráadásul számomra sokkal értékelhetőbb formában vegyítik a durva riffeket a pszichedelikus lebegéssel és az elektronikával, mint a hasonló stílusú csapatok jó része.

A Learn to Obey Part 1. még csak amolyan intró-szerűség, az Embarrassment of the Fall and the Fool As Well viszont alaposan megdöbbentett. Elsőre leginkább a hangzással. Viszont talán ez az én fülemnek némileg száraz, furcsa megszólalás is hozzájárul ahhoz, hogy ilyen experimentális lett a végeredmény. Idő kell, amíg megszokja az ember, pláne, amíg előjönnek a finomabb részletek is, de lehet, hogy egy profibb sounddal meg nem ilyen hatást érnének el, szóval fene tudja...

Az ágas-bogas fához hasonlóan szerteágazó, sokféle érzést közvetítő zenét rejtő korongot egyben érdemes végighallgatni, de ettől tény, hogy a Lilith and the Serpent talált be nálam leginkább, amely némileg olyan, mintha az Until Death Overtakes Me ambient témáit kevernék a kései Carcass szikár tekeréseivel, plusz némi női énekkel (Varga Betty érdeme). Bizarr? Nem kicsit. Viszont jó. Akár csak a The Conqueror Worm from E.A.Poe (Regrettably Compound by the Son of the Adeptus and the Blind Mistress), amely lágyabb dallamokkal és fogósabb refrénnel színesíti a húzós betonozást. De a többi dalban is akadnak jó pillanatok szép számmal, ellenben felbukkan pár igazán meghökkentő szerzemény is, amelyeket nehezen vesz be a gyomrom. Mint pl. a Thor, amely az ex-To-Merás Pirisi Ákos elszállós, űrhangokkal tarkított agymenése, illetve a furcsa Enuma Elis szövegmondása, minimál ambient-témákkal és némi dobpergéssel kísérve. Ja igen, szövegek: Emil már terjedelemre is igen húzós dolgokat művelt – gondolom ezért sincsenek benne a bookletben –, amelyet E.A.Poe és bibliai idézetek is tarkítanak, érdemes a honlapjukon elolvasni őket.

Háromnegyed órányi furcsa utazással lehet gazdagabb, aki beruház erre a korongra. Sokat kell hallgatni, de megéri a ráfordított időt; engem a hasonló stílusú zenék legtöbbjével a teljes idegbaj szélére lehet sodorni, de ez kifejezetten tetszik.


Track lista:

1. Learn to Obey Part 1.
2. Embarrassment of the Fall and the Fool As Well
3. Conomor the Accursed and Tréphine
4. Thor
5. Lilith and the Serpent
6. Enuma Elis
7. The Conqueror Worm from E.A.Poe (Regrettably Compound by the Son of the Adeptus and the Blind Mistress)
8. Minor Disturbance in the Spirith Sphere in Antiquity
9. S eljön értünk a fény
10. Beloved Wife of Man
11. Learn to Obey Part 2.

Közreműködő zenészek:

Csula Emil – hörgés, ének, vokál
Greskó Károly – ritmus-, akusztikus és szólógitár
Bachstetter Balázs – ritmusgitár
Vértesi István – basszusgitár
Tóth Gábor – dob, midi, vokál

További közreműködők:
Varga Betty – ének, vokál
Pirisi Ákos – midi, gitár

Honlap:
www.guilthee.com
myspace.com/guilthee 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.42 Seconds