×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 CAB - Theatre de Marionettes (2009) 

Megjelent: 2009. július 23. csütörtök 12:05
Szerző: pjuan
    Lemezismertetők 

Hírt adtunk korábban arról, hogy a basszer Bunny Brunel vezette instrumentális, fúziós jazz-rock zenekar új lemezt készített! Első alkalommal kapott címet is az album, eddig csak sorszámozva voltak... De, ennél sokkal fontosabb hír, hogy a dobos-legenda Dennis Chambers helyett Virgil Donati szereplésével készültek az új dalok... így Tony MacAlpine nincs már egyedül a rockosabb hangvétellel! Itt az elején még fontos megemlíteni két vendégeskedő zenész nevét: Chick Corea, Michel Polnareff!Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!A zenekar sorsa felett - elég egyértelműen - a basszer Bunny Brunel rendelkezik! A dalokban csodálhatjuk meg szóló közben is kivételes képességeit... Nem véletlen, hogy korábban szerepelt Chick Corea, Herbie Hancock, Wayne Shorter és sok más nagy legenda zenekarában! Itt uralja smooth jazz jellegű saját stílusával a produkciót! Tony MacAlpine gitármágusnak nem ad túl nagy teret a rockos világhoz! Virgil Donati is inkább jazzesen visszafogott önmagát adja, mint a megszokott nagyon kemény ritmusait!

Az új dalok dallamosak, mindegyiknek van smooth jazzes, populáris melódiája, amit aztán szólókkal próbálnak alaposan körbejárni! Nincs túlzottan nagy szabadság, itt Bunny Brunel jellegzetes, végig kiemelt szerepet kapó basszusai és a dalok melódiája uralkodnak!

A Theatre de Marionettes pont ettől a kötött formavilágtól nekem nem tűnik túl kreatívnak! Bunny Brunel túlhúzta a kezeken és az agyakon a kötelet! Hiába mindeki zseni a bandájában, ha csak annyit játszik, amennyi egy fizetett session zenésztől elvárható! Mondjuk úgy, hogy nekem nagyon hiányzik a szellem és a szabadság! Viszont kapunk néhány megjegyezhető popzenei melódiát, amiknek a legnagyobb baja, hogy szellem nélkül kissé ismerősen csengenek...

Ezek a megjegyzések alól két dal lóg ki! A Chick Corea-val felvett Katputli-ban, és a Michel Polnareff-el közösen felvett Just Do It-ban nem tudta annyira megkötni a zenekari tagoknak sem a kezét Bunny! Így itt szabadabban szárnyalhat mindenki, Tony MacAlpine is előkapja rockosabban vírgázó szólót!

Elsősorban smooth jazz rajongóknak ajánlott az ismerkedés! No, meg azoknak, akik egy-egy zseniális jazzes basszus-futamért dobnák el az agyukat! Ez az album elsősorban nekik jelenthet örömet! Tony MacAlpine, Virgil Donati és mindenki más is elsősorban alkalmazkodásból és alázatból ad leckét!

10/7


Track lista:

01. The Prankster
02. Katputli (feat.: Chick Corea)
03. The Sultan of Brunel
04. Purple Mars
05. The Ventriloquist
06. Just Do It (feat.: Michel Polnareff)
07. Rain
08. The Pub
09. Another Day
10. Jaco Rocco Circus
11. Theatre de Marionettes
12. High Cloud
13. The Puppeteer

Közreműködő zenészek:

Bunny Brunel - basszusgitár
Tony MacAlpine - gitár
Virgil Donati - dob
Patrice Rushen - billentyűs hangszerek
Brian Auger - billentyűs hangszerek

vendég: Chick Corea, Michel Polnareff

Lemezeik:

CAB (2000)
CAB 2 (2001)
CAB 4 (2003)
CAB LIVE
Theatre de Marionettes! (2009)

Honlap:
www.cabband.com
www.bunnybrunel.com
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Rainbow - Memories In Rock II. (2018, Dionysosrising)
Nem is tudom, hogy most miként kellene úgy írni, hogy az írás azért mindenképpen szem előtt tartsa, az egyik legnagyobb rockbanda - rövid időn belül

Tovább...
Kim Wilde - Here Come the Aliens (2018)
A nyolcvanas évek diszkó-pop sztárjai egy ideje többnyire csak a drogos múltjukkal és halálukkal kerülnek a nemzetközi sajtóba, sajnos alig van kivétel ez alól.

Tovább...
Stone Temple Pilots - Stone Temple Pilots (2018)
Ez az alternatív-grunge-os Stone Temple Pilots hetedik sorlemeze, amin bemutatkozik a 2012-környékén az X Factor-ban felbukkant Jeff Gutt. A

Tovább...
Led Zeppelin - How The West Was Won (2018, remaster)
Ismét egy régi-új Zeppelin kiadvány került a boltokba, a zenekar 50 éves jubileumának előfutáraként, illetve a 2014-ben kezdődött remaster-sorozat

Tovább...
Five Finger Death Punch - And Justice for None (2018)
A 2005–ben, Los Angeles-ben alakult, groove metálos Five Finger Death Punch legutóbb 2015-ben adta ki a Got Your Six

Tovább...
Koncertek 2018. június 24. és 2018. július 10. között: