×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 KELLER - Awake the Forgotten (demo, 2008) 

Megjelent: 2010. január 18. hétfő 18:00
Szerző: palszabolcs
    Demók 

A lengyel Vlad Promotion ajánlásával a múltkor bemutatott Thraw után újabb szlovén csapat evez be a köztudatba a thrash metal hánykolódó vizein. Őszintén szólva, a műfaj iránti feltétlen rajongásom ellenére is úgy érzem, hogy az utóbbi években tapasztalható túlnépesedéssel sajnos megindult a színtér szürkülése is, de egy-egy ilyen anyag mindig visszaadja a lelkesedésem. Annak ellenére, hogy az öt srácnak ez a legelső kiadványa, olyan anyagot tettek le az asztalra, ami old school rajongóknak feltétlen megelégedésre szolgálhat...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Nem mondanak hülyeséget honlapjukon azzal, amikor hatásaikat nemes egyszerűséggel „a Maidentől a Coronerig” jelölik meg. Igen, az itt-ott felbukkanó galoppozós témák egyértelműen a Vasszűz hagyatékát hordozzák, ugyanakkor a Coroner... hm, mondjuk úgy, hogy a hallhatóan komplexebb témáikra valószínűleg hatással volt a legendás svájci banda, de még inkább az Agent Steel. Ez utóbbi Martin hangján is érezhető, szerintem sokat merít Bruce Hall-tól, bár annyira még nem kiforrott, máshol viszont az Assassinos Robert Gonnella-ra emlékeztet.

A finoman szólva sem túl ötletes borító mellett a kevésbé polírozott hangzás is a dicső ’80-as éveket idézi, de ettől függetlenül nagyon is élvezhető a produkció. A horrorisztikus hangulatú hangokkal felvezetett Sentenced to Death lendülete rendesen megtántorítja a hallgatót, szerencsére a Summon the Mortals visszavesz valamelyest a tempóból. A Sodom világát idéző Death Command viszont újra rálép a gázpedálra, és ez már a Holy Slaughter-ben sem változik számottevően, bár akad benne technikázás bőven. Rafináltan csavarják a riffeket, kísérő információk nélkül meg nem mondtam volna, hogy első demós csapatot hallok. Zenélni azt tudnak, meg kell hagyni, különösen a két gitárosra hárul fontos szerep, de a dobos is precízen teszi oda a ritmusképleteket.

Nem mondom, nekem tetszik ez az alig 16 perc játékidejű anyag és egy teljes nagylemezt is szívesen vennék tőlük, de attól tartok, hogy az underground hívőkön kívül másnak nem fognak igazán szemet szúrni...

8/10


Track lista:

1. Sentenced to Death (3:50)
2. Summon the Mortals (4:06)
3. Death Command (3:47)
4. Holy Slaughter (4:43)

Közreműködő zenészek:

Martin Lukač – ének
Etien Šavli – gitár
Marko Debenjak – gitár
Vasja Doplihar – basszusgitár
Matjaž Winkler – dob

Honlap:
myspace.com/kellermetal
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: KELLER!

kép

The Monkees - Headquarters (1967)

2017-12-06 00:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 21. és 2018. június 06. között:

Klipmánia