×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Hind interjú (2010) 

Megjelent: 2010. április 29. csütörtök 18:10
Szerző: zuzup
    Interjúk 

Végre valami jó hírt is hallani! Úgy vélem nem kis veszteség érte a salgótarjáni metal életet, amikor a heavy metalt játszó Hind 2006-ban feloszlott. A banda 2000-ben alakult meg az Anatomy, a Rockwell, és a Golem utódzenekaraként. A klasszikus és egyben legerősebb felállás a jelenlegi tagokkal történt. Ezzel azt is elárultam, hogy 2010-ben újra él a Hind! (Czikora Pistivel különösen jókat örvendeztünk!) Helyi szinten futótűzként terjedt el, és azóta rengetegen érdeklődtek nálam, hogy mit tudok róluk. Gilent, illetve Józsit nem sikerült elérnem, de róluk tudom, hogy mai napig is zenélnek, és Gilen sem vesztette el a torkát. Sipka Robi segítségével – nagy örömömre – a többieket azért sikerült megcsípnem, és kifaggatnom...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Végre! Ismét együtt vagytok, és ennek nem csupán én örülök. Mi volt az oka, hogy négy évvel ezelőtt megszűnt a Hind?

Robi: A Hind megszűnése egy összetett folyamat eredménye volt. Az akkori körülmények és a rossz döntéseink együttesen generáltak egy állandósuló feszültséget, ami aztán a zenekar felbomlásához vezetett.

Lacos: Megsavanyodott.

Miként történt, hogy újra egymásra találtatok?

Robi: Idén lesz (vagyis volt) hivatalosan 10 éves a zenekar. Ennek kapcsán álltunk össze, hogy csináljunk egy születésnapi koncertet, de úgy néz ki, hogy több fellépésre is van kilátás.

Lacos: 10 éve alakult meg a banda, ennek kapcsán kerestek meg, és én nem vagyok semmi jónak az elrontója.

Hogy sikerült meggyőzni Simit, és Sipit a visszatérésre?

Robi: A szervezkedést én kezdtem el több mint egy éve. Kaptunk egy felkérést a 2009-es ÉTER Fesztiválra, de akkor nem jött össze a dolog és ezután kezdődött a komolyabb háttérmunka. A honlap és a Kivert kutyák dala videó voltak az első érdemi lépések. Simiről viszont sokáig nem tudtunk semmit, ezért több variáció is felmerült, de amikor végre elértük őt, már nem volt kétséges, hogy ki kezeli majd a bőgőt.

Lacos: Én senkit sem győzködtem.

Simi: Nem győzködött senki. Nosztalgiáztunk Egri Zsoltival (a régi billentyűsünkkel) és rátaláltunk az új Hind honlapra, ami épp akkor lett kész. Felvettem Robival a kapcsolatot és most én is újra itt vagyok a csapatban.

Mi minden történt veletek a négy év szünet alatt?

Robi: Semmi különös. Két bandában tevékenykedtem, de időközben rájöttem, hogy egyik sem felel meg igazán az én zenei világomnak, valamint megtanultam, hogyan nem szabad zenekarozni. Ja, és persze folyamatosan dalokat írtam.

Lacos: Próbálkoztam zenéléssel is más stílusban, de behalt.

Simi: Az elmúlt időszakban nem zenéltem sehol, de most jó újra a húrok közé csapni.

Sipi! Zenélsz még Mocsnik Feriékkel? Továbbra is megmarad a kapcsolatod Frostékkal?

Robi: 2008 óta nem vagyok Frost tag. Mivel különféle emberi problémák merültek föl a "horda" berkein belül, ráadásul a Black shining album sem hozta azokat az elvárásokat, amiket Feri támasztott elé, ezért feloszlatta azt a felállást, amiben én is részt vettem. Amióta pedig megbuktam, mint ördögharcos, azóta nem visszük túlzásba a kapcsolattartást. (Mik derülnek ki! - a szerk.)

Lacos! Hol, mely más bandákban zenéltek ez alatt az idő alatt, illetve jelenleg?

Lacos: Mint említettem próbálkoztam egy trióval, amelyben Józsi lett volna a dobos, de ő inkább az akkori másik csapatát favorizálta. Egy darabig dobgépeztünk meg dobost is kerestünk, de elvérzett a dolog.

Igaz a hír, hogy vendégei lesztek az ÉTER Fesztiválnak is?

Robi: Szó van róla, hogy fellépünk az idei ÉTER-en, de ez jelenleg még csak az előzetes megkeresés fázisában van, s így még semmit nem tudok mondani erről.

Lacos: Hallottam erről, de hát addig össze is kellene gyakorolnunk a számokat. (Nehezen nyalom be, hogy túl sokat kellene pont nektek gyúrni rá... - a szerk.)

Vannak-e már komolyabb terveitek a jövőre nézve?

Robi: A jubileumi koncerten kívül egyelőre nincsenek. Legalábbis még nem beszélgettünk el erről a srácokkal.

Lacos: Nekem nincs. Jó lenne zenélni, ha lenne rá időm.

Simi: Jó lenne, ha a jelenlegi aktivitásunk hosszú ideig tartana, és majd egyszer új dalokat is tudnánk készíteni. Robinak vannak ötletei és szerintem nagyon jók.

Hol hallhatunk/láthatunk Titeket a közeljövőben?

Robi: Talán az ÉTER Fesztiválon, már láthatnak minket az érdeklődők, de ez nagymértékben függ a szervezők akaratától és a felkészülésünk menetétől.

Lacos: Még nem tudom.

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!

Tagok:
Hajdara Gábor – ének
Simon János - basszusgitár
Sipka Róbert – gitár
Varga László – gitár
Andó József – dob

hind.atw.hu
myspace.com/hindzenekar


ZuzuP.
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Hind - Legenda (EP, 2005)

2011-03-25 18:00:00zuzup írta: 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 22. és 2018. június 07. között:

Klipmánia