×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Tina Turner életrajz 

Megjelent: 2004. március 25. csütörtök 00:00
Szerző: o-porat
    Cikkek 
"Vannak akik sohasem fognak megöregedni."

A "rocknagymama" zenei karrierje az 50-es évek végén kezdõdött, amikor az Ike&Tina Turner Revue énekduó frontemeberéként debütált. Minden idõk legdinamikusabb soulénekesnõje teneegerként kezdett el énekelni, de igazi pályafutása az Ike Turnerrel történt találkozás után alakult ki. Hamarosan a "rock revü" csillagává nõtte ki magát, érvényre juttatva rendkívüli tehetségét, és azt a különleges adományt, hogy minden porcikája valami hihetetlen, provokatív.szexualitást sugároz. Ike és Tina a soul és funky zene egy sajátos keverékét játszotta mely a színpadi látványosságra alapozott.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

A duó mögött az "ikettes" gogó girl trió állandó táncával, valamint a miniruháiban csábosan mozgó Tina kissé rekedtes, fátyolos hangú, érzelmi kitörésekben gazdag énekével, egézséges színpadi erotikus showkat mutattak be. Világraszoló sikereik a 60-as évek elején kezdõdtek, amikor az A Fool In Love címû számuk felkerült a slágerlistákra. Ettõl kezdve a páros sikert sikerre halmoz, és a hatvanas évek szupersztárjaivá válnak. Sikerlistás számaiknak se szeri, se száma: River Deep Mountain High, Proud Mary, Nutbush City Limits, Come Together. A hihetetlen sikerek ellenére 1974-ben elvált Ike Turnertõl, öt közös gyermermekük apjától és szolókarriert kezdett. Újdonsült szabadságát egy filmszereppel kezdte, a Who együttes Tommy címû rockfilmjében játszotta az LSD királynõt. Az Acid Queen címû szám azóta is folyamatosan szerepel a repertoárján. Ennek ellenére Tina karrierje lefelé ívelt és a hetvenes években nem aratott számottevõ sikereket.

Az újjáéledés 1983-ban következett be amikor a Heaven 17 nevû együttes meghívására Angliába ment és ott elkészítették a Let's Stay Together címû számot. A kislemez meglepõ módon óriási sikert aratott, lehetõséget adva ezzel az énekesnõnek a nagy visszatérésre. 1984-es albumáról már négy szám is felekrült a slágerlisták élvonalába: Private Dancer, What's Love Got To Do With It, Better Be Good To Me, Tipical Male. Ezt a sikersorozatot Tina azóta sem engedte elhalványulni és folyamatosan a szupersztárok éllovasai közé tartozik. A Private Dancer címû albumáért elõadói Grammy díjat kapott. Az örökifjú énekesnõ Európában és Amerikában is töretlen népszerûségnek örvend és fellépései mindmáig felejthetetlen élményt nyújtanak. 1985-ben Bryan Adamsszel lépett fel közösen, és duettjük: It's Only Love frenetikus sikert aratott.

Hasonló szenzáció volt a David Bowie-val történt 1986-os fellépése. Filmes fellépései is sikeresnek bizonyultak, különösen a Mad Max-ban nyújtott alakítása miatt dícsérték a kritikusok. A rocktörténet érdekes fintora, hogy 1991-ben, volt férjével Ike Turnerrel együtt került be a Rock Dicsõségcsarnokába. Eddig többször elterjedt a hír, hogy a rockdíva visszavonul, de szerencsére ezek minden alkalommal kacsának bizonyultak. Addíg is amíg ez a sajnálatos esemény bekövetkezik õ "egyszerûen a legjobb - simply the best".

Amerikai énekesnõ. Eredeti neve: Annie Mae Bullock. 1938. november 26. Brownsville, Tennessee.

Forrás: literatura.hu
rovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: Tina Turner életraj!o-porat írta: 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 27. és 2018. június 12. között:

Klipmánia