Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Stargazer - Tui La (2017)

 Látogatottság
Összesen
88246783
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Tina Turner életrajz

Cikkek
"Vannak akik sohasem fognak megöregedni."

A "rocknagymama" zenei karrierje az 50-es évek végén kezdõdött, amikor az Ike&Tina Turner Revue énekduó frontemeberéként debütált. Minden idõk legdinamikusabb soulénekesnõje teneegerként kezdett el énekelni, de igazi pályafutása az Ike Turnerrel történt találkozás után alakult ki. Hamarosan a "rock revü" csillagává nõtte ki magát, érvényre juttatva rendkívüli tehetségét, és azt a különleges adományt, hogy minden porcikája valami hihetetlen, provokatív.szexualitást sugároz. Ike és Tina a soul és funky zene egy sajátos keverékét játszotta mely a színpadi látványosságra alapozott.


A duó mögött az "ikettes" gogó girl trió állandó táncával, valamint a miniruháiban csábosan mozgó Tina kissé rekedtes, fátyolos hangú, érzelmi kitörésekben gazdag énekével, egézséges színpadi erotikus showkat mutattak be. Világraszoló sikereik a 60-as évek elején kezdõdtek, amikor az A Fool In Love címû számuk felkerült a slágerlistákra. Ettõl kezdve a páros sikert sikerre halmoz, és a hatvanas évek szupersztárjaivá válnak. Sikerlistás számaiknak se szeri, se száma: River Deep Mountain High, Proud Mary, Nutbush City Limits, Come Together. A hihetetlen sikerek ellenére 1974-ben elvált Ike Turnertõl, öt közös gyermermekük apjától és szolókarriert kezdett. Újdonsült szabadságát egy filmszereppel kezdte, a Who együttes Tommy címû rockfilmjében játszotta az LSD királynõt. Az Acid Queen címû szám azóta is folyamatosan szerepel a repertoárján. Ennek ellenére Tina karrierje lefelé ívelt és a hetvenes években nem aratott számottevõ sikereket.

Az újjáéledés 1983-ban következett be amikor a Heaven 17 nevû együttes meghívására Angliába ment és ott elkészítették a Let's Stay Together címû számot. A kislemez meglepõ módon óriási sikert aratott, lehetõséget adva ezzel az énekesnõnek a nagy visszatérésre. 1984-es albumáról már négy szám is felekrült a slágerlisták élvonalába: Private Dancer, What's Love Got To Do With It, Better Be Good To Me, Tipical Male. Ezt a sikersorozatot Tina azóta sem engedte elhalványulni és folyamatosan a szupersztárok éllovasai közé tartozik. A Private Dancer címû albumáért elõadói Grammy díjat kapott. Az örökifjú énekesnõ Európában és Amerikában is töretlen népszerûségnek örvend és fellépései mindmáig felejthetetlen élményt nyújtanak. 1985-ben Bryan Adamsszel lépett fel közösen, és duettjük: It's Only Love frenetikus sikert aratott.

Hasonló szenzáció volt a David Bowie-val történt 1986-os fellépése. Filmes fellépései is sikeresnek bizonyultak, különösen a Mad Max-ban nyújtott alakítása miatt dícsérték a kritikusok. A rocktörténet érdekes fintora, hogy 1991-ben, volt férjével Ike Turnerrel együtt került be a Rock Dicsõségcsarnokába. Eddig többször elterjedt a hír, hogy a rockdíva visszavonul, de szerencsére ezek minden alkalommal kacsának bizonyultak. Addíg is amíg ez a sajnálatos esemény bekövetkezik õ "egyszerûen a legjobb - simply the best".

Amerikai énekesnõ. Eredeti neve: Annie Mae Bullock. 1938. november 26. Brownsville, Tennessee.

Forrás: literatura.hu 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Cikkek
· Szerkesztette: o-porat


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Cikkek:
Slipknot történet - harmadik rész


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.51 Seconds