rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88282722
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Beatrice - Katicabogárka

Dalszövegek

Utazás a MagyaRock földjén 19. rész - "Iszonyatos a zűrzavar, pedig precízen rendezett a világ. A fogaskerekek egymásba marnak, ha fordulnak, forgat a kényszer..."

Nagy Feró szövegvilága eszméletlenül sokrétű, igényes, kidolgozott. Az ő dalai közül is rettenetesen nehéz kiválasztani a szívemnek legkedvesebb nótát. Úgyhogy összeírtam a számomra legnagyobb műveket és abból erőltettem meg magam, hogy megtaláljam az igazit. Ahogy ő szokta mondani, amikor zsűrizik: „Ez nehéz döntés volt!”
Katicabogárka szállj el! Szállj el!
Jönnek a törökök, sós kútba tesznek, onnan is kivesznek,
Kerék alá tesznek, onnan is kivesznek...

Iszonyatos a zűrzavar, pedig precízen rendezett a világ.
A fogaskerekek egymásba marnak, ha fordulnak, forgat a kényszer.
Kizárva önmagamból, tartom a szám, míg szétrobbanok,
A gyújtózsinór holnapra leég, nem marad más, csak bombatölcsér

Félek, ez így nem jó, de ha nem baj, nekem nyóc
Mindenki elhagyta a földet, az autók a sztrádán üresen jönnek;
és én még most is az üléshez kötve, a biztonsági öv lefog

Félek, ez így nem jó, de ha nem baj, nekem nyóc!
Félek katicabogárka, Ez így nem jó
Szállj el! Szállj el!

Nem panaszkodom, rengeteg Beatrice koncerten voltam, de legnagyobb szomorúságomra az igazi „törvénytelenül” nagy hepajokon (1980 előtt) egyiken sem. Kárpótlásként azért megvannak a régi felvételek, de az ugye nem ugyanaz.

Akkoriban három féle „tiltott kazetta” keringett közkézen. Egyik sem volt engedett és egyik sem tartozott a tűrt kategóriába, holott az előadók mind elismert emberek voltak a maguk szakmájában. Ott volt elsőként Dr. Veress Pál szexológus, valamelyik egyetemen tartott beszéde, a „Hogyan dugjunk meg egy legyet a fürdőkádban"-tól, a "mit kezdjünk magunkkal esténként, ha nincs csajunk"-ig. Aztán még kalóz kazin keringett Sass József Fészek klubbeli fellépése, ahol olyan ordenáré nótákat énekelt a közönségnek, amit még most sem mernék leírni... talán Gangszta Zolee is ebből az anyagból tanult. És persze ott volt a Beatrice. Olyan koncert felvételekkel...

Beszarás! Nagyvárosi farkas, Jerikó, Kislány boogie, Kifakult sztár, Topis zenész, Motorizált nemzedék, Meditáció, na és itt a Katicabogárka. Mindegyik nóta egy villámcsapás a viharban. Egy legendás zenekar legendás számai. Bár Beatrice azóta is létezik, újabbnál újabb formációkkal, nekem az igazi banda mindig is Miklóska, Donászy, Lugosi, Nagy Feró. Jól van, még ott van Gidófalvy és Waszlavik Gazember is, valamint az elszakíthatatlan Simon ikrek.

Szerintem Nagy Feró azzá vált, aki ellen annak idején küzdött. De ma már egy új világban élünk. Nem haragudhatunk rá, hogy nem szapulja lépten – nyomon a rendszert. Nem utálhatjuk azért, mert a hajdani „Nemzet csótányából” a nemzet ünnepelt fia lett. Nagy Feró egy Hungarikum és amit a hetvenes években a Beatrice-ben, a nyolcvanas évek elején a Bikiniben letett, már az szobrot és utcanevet érdemel.

írta: Fiery 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Dalszövegek
· Szerkesztette: Fiery


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Dalszövegek:
Metallica - Metallica (1991) - dalszöveg


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.39 Seconds