rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88282820
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Svoid - Ars Kha (2011)

Demók

Először is köszönetet szeretnék mondani a projekt tulajdonosának az EP-ért, és a mellékelt baráti hangvételű levélért. Szeretném megjegyezni, hogy a levelét kézzel írta, és férfiakra nem jellemző gyöngybetűkkel Megtisztelve érzem magam, hogy a kezemben tarthatom ezt a nagyszerű anyagot. A nemrég készült interjú is azt bizonyítja, hogy kivételes ember a szerzője. Annyit azért szabad elárulni, hogy sokáig zenélt a Bornholmban, illetve más projektje is van: Formorket. A Svoid is egyszemélyes formációnak indult még 2009-ben, viszont a hátterében már vannak zenészek, hogy a projekt koncertképes lehessen. Ha bárki kezébe venné ezt az igényes borítót, azonnal párhuzamot vonna a – látvány miatt – a black metallal -, viszont tiszteletben tartom a Svoid meghatározását, miszerint anti-cosmic metalt játszik, amely extrém, szélsőséges metal zene. A meghallgatás után ezzel már nem száll vitába senki...Az első benyomásom érdekes volt, mert akadt pillanat, amikor párhuzamot vontam Khrul-lal. Utólag megtudtam: nem véletlenül, hiszen az egyik zenésznek – mondhatni – példaképe, legalábbis nagy hatással van rá a művészete. Számos neves, a black metal berkeiben sikereket elért bandákból akár tucatot is felsorolhatnék, akinek jól jött volna egy ennyire profi módon összerakott EP, mint amelyről jelenleg szó van. Nagyon tiszta és élvezhető, minden hangszerét imádtam, minden úgy szól benne, ahogy annak kell. Ez természetesen a hangmérnököt is dicséri. Magyarországon már voltak páran, akik ehhez hasonlóan megleptek, a külföldiek közül talán a Nargaroth-ot tudnám viszonyításképp megemlíteni, aki az első anyagától kezdve elnyerte a tetszésemet. Kíméletlen tempó, indulatos hangvétel, egyéni hangzásvilág, képzett ének, sem károgásnak, sem hörgésnek nem nevezhető, a kettő között lebegő, mégis tisztán érthető. A szerzemények gördülékenyek, hol lágyabb dallamos részeket hallhatunk, hol szinte támadó, pusztító jelleget öltenek, mégis van valami folyamatos összefüggés közöttük, mintha az első daltól az utolsóig egyetlen folyamatról szólnának.

A Svoidnak már készülőben van a nagylemeze, melyhez kiadót keres, így hát nem csak a stílus rajongóinak ajánlom szívből ezt a kivételes anyagot! A felvételeknél, amelyek 2011 februárjában készültek Fülöp Gábor (Overload) segédkezett, mint hangmérnök. Fontos elemének tartom a borítónak az alábbit: „Ars Kha is dedicated to G. (1984-2011), open yourself for chaos!”


Track lista:

I. Supreme Evil Glory
II. Death Underneath
III. A Viod Of Breathless Fall
IV. Ars Kha
V. The Emptiness They FindHonlap:
myspace.com/svoid218
ZuzuP. 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Demók
· Szerkesztette: zuzup


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Demók:
Facer - Ami megmaradt


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.44 Seconds