×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Svoid - Ars Kha (2011) 

Megjelent: 2011. május 26. csütörtök 00:00
Szerző: zuzup
    Demók 

Először is köszönetet szeretnék mondani a projekt tulajdonosának az EP-ért, és a mellékelt baráti hangvételű levélért. Szeretném megjegyezni, hogy a levelét kézzel írta, és férfiakra nem jellemző gyöngybetűkkel Megtisztelve érzem magam, hogy a kezemben tarthatom ezt a nagyszerű anyagot. A nemrég készült interjú is azt bizonyítja, hogy kivételes ember a szerzője. Annyit azért szabad elárulni, hogy sokáig zenélt a Bornholmban, illetve más projektje is van: Formorket. A Svoid is egyszemélyes formációnak indult még 2009-ben, viszont a hátterében már vannak zenészek, hogy a projekt koncertképes lehessen. Ha bárki kezébe venné ezt az igényes borítót, azonnal párhuzamot vonna a – látvány miatt – a black metallal -, viszont tiszteletben tartom a Svoid meghatározását, miszerint anti-cosmic metalt játszik, amely extrém, szélsőséges metal zene. A meghallgatás után ezzel már nem száll vitába senki...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Az első benyomásom érdekes volt, mert akadt pillanat, amikor párhuzamot vontam Khrul-lal. Utólag megtudtam: nem véletlenül, hiszen az egyik zenésznek – mondhatni – példaképe, legalábbis nagy hatással van rá a művészete. Számos neves, a black metal berkeiben sikereket elért bandákból akár tucatot is felsorolhatnék, akinek jól jött volna egy ennyire profi módon összerakott EP, mint amelyről jelenleg szó van. Nagyon tiszta és élvezhető, minden hangszerét imádtam, minden úgy szól benne, ahogy annak kell. Ez természetesen a hangmérnököt is dicséri. Magyarországon már voltak páran, akik ehhez hasonlóan megleptek, a külföldiek közül talán a Nargaroth-ot tudnám viszonyításképp megemlíteni, aki az első anyagától kezdve elnyerte a tetszésemet. Kíméletlen tempó, indulatos hangvétel, egyéni hangzásvilág, képzett ének, sem károgásnak, sem hörgésnek nem nevezhető, a kettő között lebegő, mégis tisztán érthető. A szerzemények gördülékenyek, hol lágyabb dallamos részeket hallhatunk, hol szinte támadó, pusztító jelleget öltenek, mégis van valami folyamatos összefüggés közöttük, mintha az első daltól az utolsóig egyetlen folyamatról szólnának.

A Svoidnak már készülőben van a nagylemeze, melyhez kiadót keres, így hát nem csak a stílus rajongóinak ajánlom szívből ezt a kivételes anyagot! A felvételeknél, amelyek 2011 februárjában készültek Fülöp Gábor (Overload) segédkezett, mint hangmérnök. Fontos elemének tartom a borítónak az alábbit: „Ars Kha is dedicated to G. (1984-2011), open yourself for chaos!”


Track lista:

I. Supreme Evil Glory
II. Death Underneath
III. A Viod Of Breathless Fall
IV. Ars Kha
V. The Emptiness They Find

Honlap:
myspace.com/svoid218
ZuzuP.
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Svoid - To Never Return (2013)

2013-04-09 12:05:00zuzup írta: 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. július 16. és 2018. augusztus 01. között:

Klipmánia