Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88282715
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Red Hot Chili Peppers - biográfia

Cikkek

A Red Hot Chili Peppers-t a '80-as évek elején Michael Balzary (Flea) basszusgitáros, Hillel Slovak gitáros, és Jack Irons dobos alapítja akkor még Anthym néven egy kaliforniai középiskolában. Nem sokkal késõbb kerül a csapatba Anthony Kields énekesnek.

Flea egy rövid ideig egy Fear nevû zenekarba igazol, és az Anthym-et átkeresztelik What is This?-re. Meghívást kapnak egy klubba, ahol Flea-vel kiegészülve lépnek fel Tony Flow And The Miraculously Majestic Masters Of Mayhem néven. Óriási sikert aratnak, és következõ alkalommal már Red Hot Chili Peppers-ként lépnek színpadra.

'83-ban már rengeteget koncerteznek (ekkor válik szokásukká a zoknis fellépõruha) Los Angelesben, így felfigyel rájuk az EMI, amely egy nyolc lemezre szóló szerzõdést kínál a fiúknak. Slovak és Irons nem vállalják a nagy felhajtást, helyeikre Jack Sherman és Cliff Martinez érkezik.

El is készül elsõ lemezük THE RED HOT CHILI PEPPERS címmel, amely kiforratlanra sikeredik. Az album koncertjein kiderül, hogy a gitáros Sherman nem alkalmas a posztjára, így Slovak visszatér a csapatba.

Következõ albumukon, a FREAKY STYLEY-n a funk dominál, és ezzel a lemezzel már Európába is eljutnak. A turné végére visszatér Irons is, újra az alapfelállásban játszanak.

Fontos tényezõ a csapat életében, hogy Kiedis és Slovak keményen elkezdenek drogozni. Az egyébként is pörgõs életük mellett a heroinra állnak rá, ami gyilkos párost alkot. Kiedis az elvonón köt ki, Slovak nem hagyja abba.

Két évvel késõbb jelenik meg újabb nagylemezük a THE UPLIFT MOFO PARTY PLAN, a korábbi mini klubkoncerteket felváltják a több ezer férõhelyes teltházas koncertek. A Faith No More-ral turnéznak, aminek rendszerint rendbontás a vége a rajongók között. A legnagyobb problémát azonban Slovak függõsége okozza, aki például egy koncert alkalmával egyetlen számot játszik újra és újra.'88 tavaszán kiteszik a csapatból, majd rögtön vissza is veszik, ám egy turnéról hazatérve Los Angelesben Hillel Slovak 25 évesen túladagolja magát. A zenekar összeomlik.

Idõközben Irons-nak idegösszeroppanása lesz, és már nem tér vissza az újjáalakuló együttesbe, helyére D.H.Peligro, a gitár mögé Duane Blackbyrd McKnight kerül. Ez a felállás igen hamar befuccsol, de Kields és Flea úgy döntenek újra zenekart szerveznek. A gitáros, rajongó-barátjuk, a 17 éves John Frusciante (késõbb õ is kiszáll pár évre heroinproblémái miatt - ebben az idõben Dave Navarro a gitáros) lesz, míg Chad Smith a dobos szerepét tölti be ezután.

Az új négyes elsõ albuma (negyedik a sorban) a '89-es MOTHER'S MILK rövid, pörgõs, slágeres számai meghozzák a rég várt sikert, de a két évvel késõbbi BLOOD, SUGAR, SEX, MAGIC még elõdjénél is jóval nagyobbat durran (slágerek: Under the Bridge, Give it Away, Breaking the Girl).

A '95-ös ONE HOT MINUTE sikertelensége után 3 évvel újabb remekmû születik. A CALIFORNICATION (Californication, Scar Tissue, Otherside, Road Trippin') végleg beírja az együttes nevét a történelemkönyvekbe.

Az együttes legújabb albuma a BY THE WAY, melyrõl az azonos címû kislemez máris hatalmas siker. Az album a CALIFORNICATION útján halad, az együttes legnyugodtabb és legdallamosabb számaival.

Kökény Roland 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Cikkek
· Szerkesztette: special


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Cikkek:
Slipknot történet - harmadik rész


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.39 Seconds