Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Pulzus 31 - 1983 február - Az új P. és méltatlanul Radicsról!

 Látogatottság
Összesen
87244978
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 WHITE WIZZARD - Flying Tigers (2011)

Lemezismertetők

Nem nagyon repestem az örömtől, amikor hírét vettem, hogy a los angelesi székhelyű, NWOBHM-őrült bandából a tavalyi Over the Top után kiszállt Wyat Anderson énekes. Az a lemez minden nyilvánvaló hatása ellenére is nagy kedvenc nálam és őszintén szólva eléggé elkedvetlenített a dolog... Aztán Wyat mégis visszakeveredett, most pedig itt a tizenkét nótát felvonultató új korong, aminek lehet örülni. Némileg azonban üröm az örömben, hogy a legfrissebb hírek szerint Wyat csak a stúdiós munkák idejére csatlakozott, a koncertezéssel járó teendőket nem tudja vállalni... Káosz a köbön.Akár valamiféle allűr, akár valós ok áll a dolgok hátterében, egy biztos: ez a lemez jó, mégis más, mint elődje. Ebben azért minden bizonnyal szerepet játszik az is, hogy időközben a dobost és a gitárost is lecserélte a főnök, Jon Leon. Az új tagok előéletéről nincs információm, azonban hallhatóan finomhangolás történt a csapatnál és mertek elrugaszkodni a már bevált formulától, melynek eredményeként epikus, progos hatásokat sem nélkülöző darabok is felkerültek ide, ami révén órányira hízott a játékidő. A nyitó Fight To The Death lendületesen érkezik, megbízhatóan adagolják a fémet a srácok, amely remekül vegyíti a Maiden galoppozós dolgait a L.A.-beli hajbandák pimaszságával. Tökéletes indítás, és a West L.A. Nights is hasonló némileg, de aztán szépen belopakodnak az olyan ravaszabb témák, amelyek teszem azt a Rush lemezeiről lehetnek ismerősek. A kimért, de csodaszép melódiákat hozó Starchild kiválóan testesíti ezt meg, azonban erről az oldalról a Fall Of Atlantis – Blood On The Pyramids – Demons And Diamonds hármasa visz mindent, már-már a Powerslave monumentális világát idézik, különösen az elképesztő bőgőfutamok tekintetében.

Vitán felül érzik a srácok ezt a vonalat is, noha azért akad meglepetés is a picit keleties ízű dallamokra épülő War Of The Worlds képében. Egyhangúnak tehát közel sem nevezhető a végeredmény, amely természetesen köszönhető a zenészek játékának is. Egyedül a dobok tekintetében érzek visszalépést, Jesse Appelhans azért némileg változatosabban ütött. A hangzás újfent remek, ami ismét Ralph Patlan szakértelmét dicséri, a múltkori borító agyament figuráját pedig sikerült egy picivel érdekesebb formában ábrázolni, van egy kis Aces High feelingje a képnek, hehe.

Ahogy a bevezetőben is említettem, elég nagy a felfordulás a zenekar háza táján, az énekesi poszton – jelenleg – Michael Gremio (ex-Cellador) teljesít szolgálatot, a felvételek óta azonban Lewis is a múlté, helyére egyenesen két új gitáros érkezett, Cory Nagatoshi és Jake Dreyer személyében, utóbbi a valamikori Anthrax énekes, Neil Turbin szólócsapatából lehet ismerős. Fogalmam sincs hová fog vezetni ez a sok cserebere, a Flying Tigers azonban polcra kívánkozó darab hithű fémharcosok számára. Biztosan be lehet majd szerezni a hazai boltokból is, a Lethal Conflict webshopjából már előrendelhető.

9/10


Track lista:

1. Fight To The Death (4:54)
2. West L.A. Nights (4:38)
3. Starchild (5:24)
4. Flying Tigers (5:08)
5. Night Train To Tokyo (5:02)
6. Night Stalker (3:55)
7. Fall Of Atlantis (5:08)
8. Blood On The Pyramids (2:58)
9. Demons And Diamonds (9:13)
10. Dark Alien Overture (2:13)
11. War Of The Worlds (4:03)
12. Starman's Son (6:38)

Közreműködő zenészek:

Wyat Anderson – ének
Lewis Stephens – gitár
Jon Leon – basszusgitár
Giovanni Durst – dob

Kiadó:
Earache Records
Honlap:
whitewizzard.net
myspace.com/whitewizzard
facebook 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.38 Seconds