rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

[Stömb] - Duality EP (2017)

 Látogatottság
Összesen
88314043
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Life of Agony - River Runs Red (1993)

Lemezismertetők

A napokban hazánkban járt Keith Caputo énekes Minává (magyarán nővé) válásától hangos a rockzenei sajtó manapság, de szerintem ez a szexuális identitási probléma magánügy, egyáltalán nem fontos kérdés. Sokkal fontosabb viszont az, amiért olyan sokan követik Caputo pályafutását... ami ezzel az 1993-as albummal vette kezdetét! A River Runs Red ugyanis kultikus, rockzene történeti album, a kilencvenes évek szerintem legjobban sikerült hardcore-központú crossover kiadványa, aminek a stílusába a gothic-doom, a grunge, az alternatív metal és a thrash elemei tökéletesen szövődtek bele...

A Life of Agony 1989–ben alakult a hardcore hazájában, Brooklyn-ban (New York, USA). 1993-ban jutottak csak lemez felvételi lehetőséghez, a befutása előtt álló Type O Negative-s billentyűs, Josh Silver segítségével, aki producerként magával vitte a stúdióba segíteni zenekarának dobosát, Sal Abruscato-t is... A zenekar River Runs Red című 1993. októberében kiadott bemutatkozó lemezét ezért milliónyi közös szál köti össze a Type O Negative felemelkedését hozó '93 augusztusi Bloody Kisses-el! A két lemez hasonló száraz, laboratóriumi tisztaságú hangzása, a közép-lassú gitár-témák doomos mélységét csillapító magasabb keverés, a depresszív ének hangsúlyos kiemelése, mind közös a két produkció között, a ritmus hasonlóságairól nem is beszélve, ami persze Sal Abruscato mindkét-oldali munkája miatt kötelező...

De ameddig a Bloody Kisses-en a sötétbe-merülés a lényeges momentum, addig a River Runs Red lemez nyomott hangulatú merülésre képes a depressziós kisember problémáiban. Keith Caputo szinte össze szorított fogakkal énekli végig a dalokat, ami egyfajta lázadást jelent az átvezetőkben kifejtett hétköznapok ellen! Caputo egyszerűen zseniális hozza ezt a depressziós kisember figurát, azt hiszem kijelenthetem, hogy páratlan az ezen a lemezen kiénekelt teljesítménye!

Sal Abruscato itt tökéletesen képes a szövegre reagáló, hardcore-jellegű lüktetésre, amit a nyomott és száraz gitár-témák húzása is többnyire megjelenít. De Joey Z. gitáros-énekes méltatása itt nem szabad, hogy véget érjen! Ugyanis itt képes úgy húzni a gitárja, mintha egy grunge bandában nyomná, de sokszor ideges is az összkép annyira, hogy akár thrash-nek is mondhassam... a lassú doom-szerű vontatásról nem is beszélve... A gitáros a legszebb crossover pillanatokat képes felmutatni ezen a lemezen, nem véletlenül vált a zenekarával együtt kultikussá!

Sajnálatosan a Life of Agony történetét leginkább instabilnak lehet mondani, három lemez után, 1999-ben fel is oszlottak. 2002–ben indultak újra, de csupán csak 2005-ben a Broken Valley című lemezre írtak új dalokat, manapság is leginkább a River Runs Red legendájából élnek, 2010-ben például (a 2003-as River Runs Again: Live 2003 után ismét) 20 Years Strong - River Runs Red: Live In Brussels címmel adtak ki koncert DVD-t, emlékeztetve minket erre az egykori albumra, amit persze mindennek az utóéletnek az ellenére is mindenkinek ismernie-hallgatnia kell! Mert ez az 1993-as lemez minden dicséretet megérdemel!
Track lista:

01. This Time - 5:41
02. Underground - 4:42
03. Monday - 1:31
04. River Runs Red - 2:23
05. Through and Through - 4:22
06. Words And Music - 5:13
07. Thursday - 2:11
08. Bad Seed - 6:46
09. My Eyes - 3:04
10. Respect - 4:16
11. Method of Groove - 4:02
12. Stain Remains - 4:32
13. Friday - 3:35

Közreműködő zenészek:

Keith Caputo - ének, billentyűs hangszerek
Joey Z. - ének, gitár
Alan Robert - basszusgitár, ének
Sal Abruscato (Type O Negative, A Pale Horse Named Death) - dob
Producer: Josh Silver (Type O Negative billentyűs)

Lemezeik:

1993 - River Runs Red
1995 - Ugly
1997 - Soul Searching Sun
1999 - 1989–1999 (válogatás)
2000 - Unplugged at the Lowlands Festival '97 (Live album)
2003 - River Runs Again: Live 2003 (Live album/DVD)
2005 - Broken Valley
2010 - 20 Years Strong - River Runs Red: Live In Brussels (Live album/DVD)Kiadó:
Roadrunner Records
Honlap:
www.lifeofagony.com
facebook.com/pages/Life-of-Agony 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.49 Seconds