×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 2004.04.23 Wigvam Rock Klub - KARTHAGO 

Megjelent: 2004. április 25. vasárnap 14:09:36
Szerző: pjuan
    Koncertbeszámolók 
KARTHAGO : Gidófalvy Attila - billentyűk, vokál Kiss Zoltán - basszusgitár, vokál Kocsándi Miklós - dobok, szólóének, vokál Szigeti Ferenc - gitárok, szólóének, vokál Takáts Tamás - szólóének, vokál, dob, szájharmonika.

Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Már nagyon vártam a buli -t, utoljára még 1990.05.01 -én voltam a Pecsában a bucsú bulin. A többi bulijukról sajna mindíg lemaradtam.
A wigvam -ra is kíváncsi voltam mert itt a Fehérvári úton még nem voltam, csak a régi helyén.
20:30 -ra érkeztünk meg, a pénztárnál kiderült, hogy a meghírdetett 1500Ft-os jegyár már, 1800Ft lett. Sebaj a Karthago ennél sokkal többet is megér számomra. Szokásos motozás és már benn is vagyunk. 20:45 -től 23 -ig kivetítőn nézhettünk Europe videót és Scorpions -t, na meg toltuk befele a söröket. : ). Gido asztaltól asztalig járt és vígan sörözgetett. 22:30 -ra már "egész jól ?" megtelt a Wigvam úgy 150-200 ember.
A hangzás tökéletes mintha csak cd -ről szólt volna, ez jellemezte az egész koncertet.
A zenekar részéről teljes összhang és lendület, lebegtem volna (ha nem húz a gravitáció meg az elfogyasztott sörök súlya). : )
A számsorrend :

- Intró+Elefánt dübörgés+Indulj tovább
- Barátok nélkül
- Senki lánya
- Hajnali hosszú úton
- Csak a zene szól - Kocsándi énekelte Takács Tomi addig a dobokat kezelte.
- A fények, a hangok az árnyak,
- Egy új szám: Igazi Rock(Valóság Rock) ? Valamelyik a kettő közül. - Kiss Zoli bass szoló+Kocsándi ének+Takács Tomi szájharmónika+Szigeti Feri szoló+Kocsándi dob szoló+Gidó szokásos poénkodásos közönségénekeltetése: "Csaszti laszti, Gumi laszti, óóó.., Kárthágó gumi laszti ..." : )
- Pénz
- Apáink útján
- Keleti éj
- Áruló
- Requiem
- Lépd át a multat
Vissza taps
- Éjszaka vándora

Fergeteges volt az egész úgy kb 2 - 2 1/2 óra. Remélem hogy egy új kezdetnek voltam(unk) szem és fül tanui.

Crusader

rovat lapozó


Még, még, még...Vendég írta:


 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia