×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Nagy László - A hátul ülők is előzhetnek - interjú harmadik rész (2011) 

Megjelent: 2011. november 12. szombat 12:05
Szerző: Fiery
    Interjúk 

Lehet bokádig érő hosszú hajad, negyvenkilenc tetkód és öltözhetsz olyan extrémen, hogy még a barátnőd is remeg, amikor meglát téged. Szerepelhetsz a tévében - rádióban meg főleg - egy ügyeletes sztár zenekarban, de a hangszered, vagy az előtted álló zenész társak mindig eltakarnak. Téged nem jegyeznek meg a rajongók, pedig te vagy az, aki a koncerten a zenekart vezeti. Te adod az alapot, nélküled szétcsúszna ez az egész, amit mi zenének hívunk. Lehetsz te bármilyen szép, vagy csúnya, nem úgy, mint a többiek, te csak is a tehetségeddel érheted el a csillagokat.

3. rész - Örökkön Örökség - Nagy Laci nem az az öntömjénező típusú ember. Neki a dobolás nem egyszerűen munka, hanem életforma. Most nagy feladat előtt áll, hiszen az Örökség zenekarral készül a december 3-i, megújult MOM Kulturális Központban megtartandó hatalmas koncertre, ahol bemutatkoznak a közönség által régóta várt új szerzeményeik is...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Ébredés - Hogyan is indult el az Örökség együttes? Már régóta tudtuk, hogy valamit nagyon titkol előttünk a Koltay, ezért megbeszéltük és együtt felmentünk hozzá. Ő a jövőt úgy vázolta fel, hogy majd a nagy család – a régi tagok és az új tagok – együtt áll a színpadon és így fogunk koncertezni. Nem is értettük. Mi folyamatosan, három, három és félórán keresztül kérdezgettük, felváltva, együtt, akapella, kánonban, nyugodtan, félnyugodtan, mérgesebben, hogy hogyan lesz tovább. Ő továbbra is magyarázkodott, félrebeszélt. A végén betette ezt az új CD-t, a Magyar kettőst, föltekerte a HI-Fi-t, úgy, hogy valósággal bömböltek a dalok, és adott mindegyikünknek egy példányt belőle. Úgy jöttünk el, hogy semmi választ nem kaptunk. Ezt követően megjelent a cikk, hogy újra szárnyal a Kormorán, és már nem velünk. Februárban megalapítottuk az Örökség zenekart.

Gergőn és Szűcs Pistin kívűl, mi öten eljöttünk akkor a zenekarból. Már csak egy nagyon profi népi hangszereken játszó emberre volt szükségünk. Álmos ajánlotta nekünk Gulyás Ferit – a Mentében – játszanak együtt. Mert ő képes azt az ízt megvalósítani, amire szükségünk van. Nem csak furulyán, fuvolán, tárogatón tud játszani, hanem citerán, tekerőn, satöbbi, satöbbi és mindegyik hangszert ő készíti.A próbahely megmaradt, hiszen tizenegy éve nálam gyakorol a csapat. Azt vettem észre, hogy fokozatosan tűntek el Pisti, meg Gergő cuccai. Szép lassan nem maradt itt semi, ami az övék lenne. Most az Örökség zenekar próbahelye.

A család jobban együtt, mint valaha - Lassan egy éves lesz az Örökség zenekar. Nagyon keményen dolgozunk az új albumon. Nyolc szerzemény már megvan. December harmadikán játszunk is az új anyagból, mert a közönség már várja, és mi is. Ez már inkább a mi gyermekünk lesz, hiszen kifejezetten saját ötletek, szövegek és zenék. A muzsika valamivel másabb lesz, mert ha például csak a dobot nézzük, sokkal jobban ki tudok teljesedni. Elég sok ritmust pakolok rá a dalokra, így inkább az egyéniségemet tükrözi. Úgy látom Mikiék is ezt akarják belőlem kihozni, de mindenki felszabadultabb mind a színpadon, mind a studióban. A Kormoránban készebb dalokat kaptunk, és ez kötöttséget adott. Akkor leginkább Szűcs Pisti és Gergő írták, most mindannyian beletesszük az ötleteinket azok pedig vannak. Tele a csapat energiával. Azt viszont Gergőnek köszönhetjük, hogy mi öten igazán egymásra találtunk. Az Örökség zenekar a mi közös gyermekünk és mindenkinek fontos, hogy szépen nőjön föl.

Ünnepre hangolva - Mindenkit nagy szeretettel várunk december 3-án. Készülünk meglepetésekkel. Lesznek táncosok, táltosdobosok, népzenészek. Igazi fieszta lesz. van még a tarsolyunkban egyéb is, de az már maradjon is titok a koncert napjáig. Igyekszünk minden apró részletet alaposan kidolgozni. A jegyek már kaphatók, sőt nagyon jól is fogynak. Előtte Pécsett már eljátszunk néhány új nótát. Izgatottan várjuk az új találkozást a közönséggel. Megakarjuk hálálni mind azt a szeretetet, amit tőlük kapunk.

az Örökség - Tóth Reni, Géczi Erika, Mr. Basary, Nagy László, Szabó Miklós, Gulyás Ferenc, Zsoldos Tamás, és Művész Barátaink, koncert dátuma: 2011. december 3., helyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest Csörsz u. 18., koncertkezdés: 19.00 óra. Jegyek elővételben kaphatók a MOM Kulturális Központ jegypénztárában és a Mind- Zene Zenelaborban (VIII. ker. Krúdy Gy u. 9.) valamint interneten rendelhető az azorokseg@gmail.com email címen.

írta: Fiery
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. július 21. és 2018. augusztus 06. között: