×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Halford - Live At Saitama Super Arena (2011) 

Megjelent: 2011. december 10. szombat 00:05
Szerző: pjuan
    DVD ajánló 

A Judas Priest épp 60 éves metal istensége 2010-ben jelentkezett a Halford IV - Made of Metal című szóló anyagával, ami album szerintem jobban sikerült, mint az 1990-es Painkiller óta megjelent összes Priest stúdió kiadvány együtt véve. Ezt a Made of Metal-t mutatta be élőben zenekarával 2010. október 10-én a japánoknak a Saitama Super Arena színpadán, elképesztő biztatás közepette...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

A Judas Priest utóbbi lemezeiről nekem az a nem túlzottan okoskodó zakatoló szaggatás hiányzik, ami Halford szóló lemezeinek legjavát uralja! Metal Mike Chlasciak és Roy "Z." Ramirez gitáros duó iker témái (és némileg régimódibb szóló tekerései) erőtől duzzadnak élőben (pocakok ide, vagy oda), ami környezetben elképesztőt énekel - a lassan a Priest-ben kiöregedőnek tűnő - Halford! Valahogy a legszebb Unleashed in the East-es időket idézi fel bennem az-az erő és dinamika, ami itt átjön a hangján! Nyilván az itt hallható energikus körítés teszi, hogy nem a Nostradamus feleslegesen öregesre vett lomhasága ugrik be a műsoráról, hanem néhány igazán tökösre megírt riff durvaság... Bobby Jarzombek lüktető ritmusáról nem is beszélve...

Mindezt az sem teszi tönkre, hogy a túlzásba vitt látnivalót lehagyták a színpadról! Jó annyira a vágás, hogy az embernek ne jusson eszébe, hogy nem robban fel alattuk, minden szám alatt harmincszor a színpad... A Judas Priest történelmi szerepét persze nem lehet eltagadni, de ez a műsor nálam szimplán csak versenyképes a jelenlegi Priest-ével... Így élőben még a címadó Made of Metal bátran fémes-ízűen kevert éneke sem tűnik olyan zavarónak, csak érdekesnek...

A műsort a 2000-es Resurrection és a Made of Metal dalai uralják, de előkerül egy Fight-os dal is, meg persze említés szinten a Crucible lemez sem maradhat ki... és persze vannak Priest-es momentumok is, igaz szerzemény szinten csak a Defenders Of The Faith-es Jawbreaker-t tolják el, de manapság már milliónyi heavy metal hívő gondolja szerintem a Priest-hez kötödő klasszikusnak a Fleetwood Mac Green Manalishi-jét és Joan Baez Diamonds and Rust-ját, ráadásul Halford szóló csapata is erősen a Priest modorában teszi elénk a dalokat!

Bennem azt a tényt erősítette meg ez a koncert kiadvány, hogy a gyakorlatilag a Judas Priest-be történő visszatérés óta tartó nehézkesség nem feltétlenül köthető Halford kiöregedéséhez! Azt hiszem egyszerűen már csak nem működik annyira a kémia a Priest tagjai között, mint kellene, hogy igazi remekművek születhessenek! Halford szóló csapatában viszont mindez most is megvan! Igaz, itt meg a talán a végére a zakatolásba ég bele az ember hallójárata, de ettől még ez a műsor szerintem egészen kiváló!


Track lista:

01. Resurrection (Resurrection, 2000)
02. Made in Hell (Resurrection, 2000)
03. Locked and Loaded (Resurrection, 2000)
04. Drop Out (Metal God Essentials, Vol. 1, 2006)
05. Made of Metal (Halford IV: Made of Metal, 2010)
06. Undisputed (Halford IV: Made of Metal, 2010)
07. Nailed to the Gun (Fight War of Words, 1993)
08. Golgotha (Crucible, 2002)
09. Fire and Ice (Halford IV: Made of Metal, 2010)
10. Green Manalishi (Fleetwood Mac cover, Judas Priest dala alapján)
11. Diamonds and Rust (Joan Baez cover, Judas Priest dala alapján)
12. Jawbreaker (Judas Priest cover, Defenders Of The Faith, 1984)
13. Cyberworld (Resurrection, 2000)
14. Like there's no Tomorrow (Halford IV: Made of Metal, 2010)
15. Thunder and Lightning (Halford IV: Made of Metal, 2010)

Közreműködő zenészek:

Rob Halford (Judas Priest, Two, Fight) - ének
Metal Mike Chlasciak (Testament, Painmuseum, Ian Parry, MVP) - gitár
Roy "Z." Ramirez (Bruce Dickinson, Rob Rock, Driver, Tribe Of Gypsies) - gitár
Mike Davis (Ozzy Osbourne, Lizzy Borden, Angel Rot) - basszusgitár
Bobby Jarzombek (Iced Earth, Riot, Spastic Ink, Painmuseum) - dob

Lemezeik:

Resurrection - 2000
Live Insurrection - Live album, 2001
Crucible - 2002
Fourging the Furnace - EP, 2003
LIVE - Disney House of Blues Concert - Live album, 2004
Metal God Essentials: Volume 1 - Best of/Compilation, 2006
Resurrection World Tour - Live at Rock in Rio III - DVD, 2008
Winter Songs - 2009
Live in Anaheim - Original Soundtrack - Live album, 2010
Live in Anaheim - DVD, 2010
Halford IV - Made of Metal - 2010
Live at Saitama Super Arena - DVD, 2011

Kiadó:
Metal God Records
Honlap:
www.robhalford.com
myspace.com/robhalford
rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Halford IV - Made of Metal (2010)

2010-10-05 00:05:00

kép

Halford - Made of Metal (2010)

2010-10-02 00:05:00

kép

Halford III - Winter Songs (2009)

2009-11-17 12:05:00

 

Ajánló

Nemzeti Kultúrális Alap és a Hangfoglaló Program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. július 21. és 2018. augusztus 06. között: