rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus (1986)

 Látogatottság
Összesen
87354072
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 PHOBIA - Remnants of Filth (2012)

Lemezismertetők

Phobia néven több, mint fél tucat zenekar tevékenykedik szerte a világban – legalábbis a metal-archives szerint –, közülük mégis talán legismertebb ez a kaliforniai csapat, akik több, mint két évtized óta űzik a fülsimogató grindcore műfajt és elismert névnek számítanak a színtéren. Talán nem a legpopulárisabb irányzat, de az biztos, hogy gátak nélküli dühöngéshez keresve sem találni jobb zenei aláfestést...


Huszonkét év alatt nem tétlenkedtek, kilenc split anyag, hét EP, öt stúdió- és egy koncertalbum sorakozik diszkográfiájukban, ami stílusukban még nem is számít olyan rettenetesen soknak... Szembetűnő viszont, hogy lemezeik egyre rövidülnek az idő előrehaladtával: a 2001-es Serenity Through Pain huszonhárom szerzeménye még háromnegyed óráig borzolta az idegeket, legutóbb, a 2008-as 22 Random Acts of Violence huszonkét dala 29 perc játékidővel bírt, most a tizennyolc szösszenet már húsz percig sem zörög. Csábító. Bár szerintem nem sokunknak fogja ez a tetszését elnyerni.

Talán felesleges leírni, hogy nagy muzikális élményt, beborulós témahalmozásokat és technikai virgákat senki se várjon egy hasonszőrű anyagtól. A daloknak nevezett, átlagban alig egy perces dühbombáknak mégis van valami perverz bája, én legalábbis roppant mód vonzódom az efféle grind/crust darálásokhoz, és a korai Napalm Death, a Discharge, valamint a Nasum iránti szimpátiám könnyedén hozzásegít az efféle dolgokkal való barátkozáshoz. Amihez természetesen társadalomkritikával és politikával vastagon átitatott szövegek dukálnak, bár kell pár hallgatás, amíg az ember felfigyel az apró kapaszkodókra. Mondjuk nincs sok, de például a Deaden to Believe befogadhatóbb groove-jai, vagy a Resuscitate harmóniái (!) azonnal szembetűnnek a váltott harákolással kísért húrnyűvés közepette. Nagy meglepetések tehát kizárva, de a mára egyedüli alapítóként és fő dalszerzőként itt maradt Shane Mclachlan valószínűleg nem tervezett semmiféle progressziót ez alkalommal sem, jelenkori társai pedig lelkesen osztják nézetét, részemről külön respekt a dobosnak az irgalmatlan teljesítményért. (Ez utóbbihoz kapcsolódva egy kis érdekesség: az 1993-as Return to Desolation EP dalait az a Raymond Herrera dobolta fel, aki a Fear Factory ütőseként vált ismertté.)

Sokan csak rossz viccnek tartják vagy éppen konstans kerülik a grind zenéket, szerintem azonban nagyon is megvan a maguk létjogosultsága. Arról nem is beszélve, hogy becsületes munka, amit biztosan nem leszek rest eredetiben is begyűjteni...

9/10


Track lista:

1. Assertion to Demean (1:30)
2. Contradiction (1:04)
3. Submission Hold (1:06)
4. Plagued by the System (0:40)
5. Dementia Having Overdose (1:00)
6. Got the Fear (0:29)
7. Infraction of Pride (1:18)
8. Resolution (1:34)
9. Let It Go (0:56)
10. Deaden to Believe (1:24)
11. Vengeance Will Be Mine (0:55)
12. No Sympathy for the Weak (0:57)
13. Freedom Isn’t Free (0:46)
14. Atrocious Atrocity (1:07)
15. Filthy Fucking Punks (1:13)
16. Constrain Relations (1:18)
17. Resuscitate (1:28)
18. Inaction (0:50)

Közreműködő zenészek:

Shane Mclachlan – ének
CC Loessin – gitár
Dorian Rainwater – gitár
Calum Mackenzie – basszusgitár
Bryan Fajardo – dob

Kiadó:
Willowtip Records / Earsplit PR
Honlap:
facebook.com/phobiagrindcore
myspace.com/phobiagrindcore 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.47 Seconds