rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus (1986)

 Látogatottság
Összesen
87371903
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Richie Kotzen - Cannibals (2015)

Lemezismertetők

A február 03-án a 45. életévét betöltő Richie Kotzen manapság a Billy Sheehan basszusgitárossal és Mike Portnoy dobossal közös Winery Dogs zenekara miatt van a figyelem középpontjában, ráadásul mostanság azt is bejelentették, hogy a 2013-as bemutatkozásuk keményebbre vett folytatását még az év elején rögzítik majd...

De közben Kotzen még tavaly kiadta a The Essential című szóló válogatását - két új dallal -, amit alaposan meg is turnéztatott, szeptemberben nálunk is járt vele... Úgy tűnik, hogy kedve támadt folytatni a dolgot, hiszen a semmiből egyszer csak előkerült - a 2011-es 24 Hours folytatásaként - a Cannibals című, sorban a 20. szóló lemeze, amin tíz új dala hallható... és a tőle szólóban megszokott soul-funk és rock-blues zenei világ hallható rajta, amiben némileg talán több gitár szerepel, mint amennyit ilyen formában megszokhattunk tőle..."Egy 10 dalos album lesz, Cannibals címmel jön majd ki... Az egyik dal miatt különösen izgatott vagyok, mert azt a lányommal írtam. You a címe és egy zongorás-énekes nóta. Abban is játszom egy kicsit a thereminen. A lányom most 17 éves, de ezt a témát még 14 évesen játszotta a zongorán. Amikor kérdeztem, hogy mi is ez, csak annyit mondott, hogy nem tudja, mostanában írta. Gyorsan fel is vettük, mert nagyon megtetszett. Most meg előástam az archívumomból és énekdallamot, szöveget írtam hozzá. Ez az egyik kedvencem a következő lemezről."

Nos, a Cannibals messze változatosabb lett szerintem, mint amire mostanában képes szokott lenni szólóban Kotzen... Ha a minimalista és elektronikus felhangjai miatt igazán jónak nem is mondanám ezt a lemezt, de érdekesnek mindenképpen, ha másért nem, hát remek refréneket sikerült írnia... A sajátos új-pengetésétől ízes játékáról és szólóiról már nem is beszélve... Van itt kezdetnek például egy furcsán digitálisnak-elektronikusnak tűnő Cannibals című dal, aminek alaposan felpörög a refrénje, igazi slágert faragva az addig csak ügyetlenkedő funk-rock témákból... Aztán van finomkodóbb pop-jazzes nyávogás In an Instant címmel, ami ugyan a soul-os refrén-kórusáig nem túl érdekes, de legalább pár karcosabb gitár riffet is bele sikerült tenni... A lágyabb The Enemy egy epikus ballada, érzelgős énekkel, zongorával és levegős gitárral, de a Santana-módra latinos Shake It Off azért túl tesz rajta, ha mondjuk több gitár azért el is fért volna benne... De az együtt éneklős refrén itt is nagyon izgalmasra sikeredett!

A lazára vett Come On Free slágeres pop-rockja után viszont igazán érdekes szerzemény kerül elő I'm All In címmel, amiben főhősünk duettet énekel dUg Pinnick mellett... Ez egy zeneileg is változatosabb szerzemény, epikus blues-soul betétekkel, funky basszussal, meg egy kellemes - kórussal is hangsúlyozott - melódiával, ha a ritmus nem lenne ilyen lötyögős és laposkás, akkor igazi sláger is válhatna belőle! Hasonló élményt ad, csak alaposan szét torzított gitárral nyomul a Stand Tall, amit az Up (You Turn Me) című gospel-szerű ballada követ, digitális hangulatú háttérrel, de szellemes melódiával... A You című zongorás balladáról tudható, hogy August Kotzennel írta főhősünk, ha nem nyávogna annyit benne, akkor sokkal jobb is lehetne... Végül az akusztikus gitár is előkerül a Time for the Payment-ben, kellemes merengéssel zárva az albumot!

Szóval ez egy a megszokottól változatosabb Richie Kotzen szóló album lett, de mindez együtt sem jelenti azt, hogy a Winery Dogs ne lenne fényévekkel kiforrottabb nála! Őszintén szólva Kotzen kiváló pop-dalocskákat írt ide is, csak hát sem a hangzás, sem a megszólalás, sem a felvétel minősége nem tűnik elég kifinomultnak és átgondoltnak... Ahogy az korábban is megtörtént már sokszor vele, Kotzen nevéhez nem elég professzionális ez a munka... és ez ma már nem is feltétlenül csak pénz kérdése, egyszerűen nagyobb koncentrációval és figyelemmel ebből a lemezéből is első osztályú anyagot lehetett volna faragni! Mert ez így, ebben a formában sajnos nem tűnik annak...

10/5


Track lista:

01. Cannibals
02. In an Instant
03. The Enemy
04. Shake It Off
05. Come On Free
06. I'm All In
07. Stand Tall
08. Up (You Turn Me)
09. You
10. Time for the Payment

Lemezeik:

1989 - Richie Kotzen
1990 - Fever Dream
1991 - Electric Joy
1994 - Mother Head's Family Reunion
1995 - The Inner Galactic Fusion Experience
1996 - Wave of Emotion
1996 - Times Gonna Tell (EP)
1998 - What Is
1999 - Bi-polar Blues
1999 - Break It All Down
2000 - Something to Say
2001 - Slow
2003 - Acoustic Cuts
2003 - Change
2004 - Get Up
2006 - Into The Black
2007 - Return Of The Mother Head's Family Reunion
2007 - Go Faster (US only)
2008 - Live In Sao Paulo
2009 - Peace Sign
2009 - Wilson Hawk - Road (Richie Kotzen + Richie Zito album)
2011 - 24 Hours
2014 - The Essential
2015 - Cannibals

Greg Howe-val közösen:
1995 - Tilt
1997 - Project

Mr. Big:
1999 - Get Over It
2000 - Deep Cuts
2001 - Actual Size
2002 - In Japan
2004 - Influences & Connections - Vol. 1

Arthurs Museum - 1988 - Gallery Closed
Poison - 1993 Native Tongue
Vertú - 1999 - Vertú
Forty Deuce - 2005 - Nothing to Lose

The Winery Dogs:
2013 - The Winery Dogs (-2-, -info-)
2014 - Unleashed In Japan 2013, The Second Show

Kiadó:
Headroom Inc.
Honlap:
richiekotzen.com
facebook.com/richiekotzenmusic 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.37 Seconds