×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Mindenki menjen a PeCsába! - közlemény, reakció 

Megjelent: 2015. augusztus 01. szombat 12:05
Szerző: szimpatic
    Aktuális 

A továbbra kattintva a Petőfi Csarnokot üzemeltető cég vezetőségének közleménye, illetve a Pe-csa Zárófesztivál szervezőinek hozzánk (is) eljuttatott levelét közöljük le, ezeket olvashatjátok, szépen sorban, egymás után, kommentár nélkül...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!Közlemény - A Petőfi Csarnok ezúton közli, hogy a szeptember 17. és 20.-a közöttre meghirdetett "Mindenki menjen a PeCsába-Zárófesztivál" nem a Petőfi Csarnok szervezése, tőlünk független esemény, amelyet egy megtévesztő, rosszhiszemű gerilla eseménynek tartunk és teljes mértékben elhatárolódunk tőle. A rendezvény nem a csarnokban vagy annak szabadterén kerül megrendezésre. A Petőfi Csarnok NEM zár be szeptemberben, a hivatalos záróesemény pontos dátumáról és programjáról hamarosan hírt adunk! Addig is várunk szeretettel mindenkit a PeCsa eseményeire! - A Petőfi Csarnokot üzemeltető cég vezetősége.

Reakció - A Pe-csa Zárófesztivált azért hoztuk létre, hogy a fellépő zenekarokkal együtt közösen és méltó módon vehessünk búcsút a hamarosan lebontásra ítélt Petőfi Csarnoktól. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a csarnokot jelenleg bérlő cég nem támogatta a mi szakmai, zenei oldalról kezdeményezett egyedülálló emlékkoncert ötletünket. Több hetes egyeztetés után sem tudtuk a helyszín bérléséről megállapodni, a cég ugyanis olyan magas összeget kért, amely eleve bukásra ítélte volna a rendezvényünket.

A szeptember 17. és 20. között megrendezésre kerülő Pe-csa Zárófesztivál reklámkampányából egyértelműen kiderül, hogy a Fesztivált nem a Petőfi Csarnokban és nem annak szabadterén, hanem a Városliget, Pecsa Napozóréten (hiszen mindenki így ismeri) kerül megrendezésre. Így a Pe-csa Zárófesztivál semmiképpen nem minősíthető sem "félrevezetésnek", sem pedig "gerilla eseménynek", ahogy az említett sajtóközleményben áll.

A közel huszonöt koncertet magába foglaló négy napos Fesztivál végleges helyszíne - amely a rendezvény időtartama alatt, más fesztivál helyszínhez hasonlóan körbe lesz kerítve - végül alkalmasabbnak is bizonyult a várt nézőszám befogadásához. Szeretnénk a Petőfi Csarnok 30 éves fennállásának, és az ez idő alatt ott fellépő művészeknek, eseményeknek, koncerteknek egy szép és maradandó emléket állítani - azon művészek közreműködésével - akik anno kötődtek és szerették a Csarnokot. A Pe-csa Zárófesztivál szervezői. üdv.

rovat lapozó


Még, még, még...

kép

Mindenki menjen a PeCsába!

2015-07-24 18:05:00

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Nagyszünet - a Budapest Park önálló kis szigete (2018)
Van egy hely a Budapest Park zsibajos forgatagában - a béke és a nyugalom kis szigete, amit úgy hívnak, hogy Nagyszünet. A Park bal oldalán

Tovább...
Majdnem Híres Tehetségkutató @ 2018. június 15. - Ráckeve
Tehetségkutató versenyen választják ki a ráckevei Kis-Duna Vízi Fesztivál három fellépő zenekarát a nyár folyamán. A

Tovább...
HammerWorld Magazin - No. 304. - kapható a májusi lapszám (2018, info)
Már országszerte kapható a HammerWorld magazin májusi száma, melynek címlapján a nyolc év után új lemezzel jelentkező Dimmu

Tovább...
Fülesbagoly Tehetségkutató - Budapest (2018)
A fővárosban is megrendezik a Fülesbagoly Tehetségkutatót! A díjak között fesztiválokon és népszerű zenekarokkal közös

Tovább...
Gitármánia Tábor - Margaret Island, AWS koncert is lesz (2018)
Negyed évszázados lett Magyarország legnagyobb szakmai könnyűzenei találkozója, a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor.

Tovább...
Koncertek 2018. május 27. és 2018. június 12. között:

Klipmánia