Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Voodoo Highway - The Ordeal (2017)

 Látogatottság
Összesen
87433757
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Lynch Mob - Rebel (2015)

Lemezismertetők

George Lynch, a Dokken egykori gitárosa csúcs formában van manapság, ráadásul úgy tűnik, hogy időközben át is állt a mennyiségi lemezkészítésre... Szóló lemezéről nemrég írtam, de idén volt már egy Sweet & Lynch kiadvány is, tavaly meg a KXM szupergroup lemezének örülhettünk, miközben újraélesztette saját csapatát, a Lynch Mobot is egy teljes lemeznyi hosszúságú EP-vel Sun Red Sun címmel, amiről kétszer is írtunk...

Persze a Lynch Mob története igazából csak most folytatódik, ezzel a Rebellel, immáron teljes hosszúságú kiadvánnyal, ami a sorban a hatodik... Ismét Oni Logan áll a fronton, akivel ráadásul azt is ünnepelhetik, hogy közös csapatuk pont 25 éve mutatkozott be a Wicked Sensation kiadásával, ami azóta is az egyik legjobb közös munkájuknak számít! A gitáros és a csapat rajongói ráadásul annak is örülhetnek, hogy most épp' két remek segítő munkálkodott mögöttük, a ritmus szekcióban... Jeff Pilson basszusgitárost senkinek nem kell bemutatni, hiszen ő is a Dokkenből indulva lett a Foreigner és Dio bőgőse, de Brian Tichy dobosnak sem kell mögé bújnia, hiszen például a Sweet & Lynch lemezen is ő adta a kemény ritmust a gitáros alá, de nemrég Chris Caffery szóló munkája kapcsán is emlegethettem a nevét, hogy csak a két legutóbbi megjelenését emlegessem... Ezek után a 2009-es Smoke And Mirrors-t követő Lynch Mob lemez olyan is lett, mint amit várni lehetett tőle!
Az utóbbi idők egyik legjobb ősi hangulatú hard rock lemezét hozták össze a srácok! George Lynch mély és sötét tónusú kíséreteire Oni Logan magasan szárnyaló éneke a válasz, ami alatt feszes és kemény ritmus alapokat hoznak... Ennyi kell, hogy az embernek olyan csapatok jussanak az eszébe, mint például a Black Sabbath és Whitesnake, de még inkább a Badlands és társai... Mindez még George Lynch világában is készült, akinek van saját témakészlete és megoldáshalmaza is, amit a Lynch Mobban teljesített ki... Ráadásul kellően dinamikus lett a megszólalásuk is! Ez tehát egy kiváló lemez lett, annak ellenére, hogy valójában egyetlen igazán megjegyezhető refrén, dallam és melódia sincs a dalaiban... Csak az "érzés" árad belőle, de az nagyon!

A rövidke dobszólóval nyitó Automatic Fix nagyszerű példa minderre... Lendületes, de sötét tónusú gitártéma, kemény alap, amire magasan szárnyal az ének, ami még kellően laza is, de mindezt az ellentétet némileg felengedik a refrénre, hogy ott az ének lehessen a főszereplő... Nagy kár, hogy megjegyezhető melódia nincs benne, de az érzés stimmel, ahogy a durvább és lassabb gitárral menetelő Between The Truth And A Lie-ban is, aminek elnyújtott éneke ismét kellemes csalódás... A Testify zenéje a lazábbra és epikusabb részeket cserélgeti súlyos és lehangolt dübörgéssel, amire a szárnyaló ének tényleg varázslatnak tűnik... Mindezt megfejelik a súly mellé dinamikát csomagoló Sanctuary-val, amihez még Dokkenesen drámai énektéma is párosuk!

A Pine Tree Avenue némileg átlép a Whitesnake világába, ami nem csak a Coverdale-szerű nyitó ugatásból érezhető, hanem a funkys lüktetésből is... Sajnos az ízes szövegelés közben, itt sincs maradandó énekdallam... A blues-rockosan menetelő Jelly Roll is kellően sűrű lett, ahogy a rock and rollt zajos basszusokba mártó Dirty Money is hasonlóan lüktet, csak sokkal slágeresebb refrént írtak mindehhez, amitől eléggé zavarossá válik a végeredmény! Szerencsére gyorsan jön a válasz, a nyitányában direkt rombolást végző The Hollow Queen, amit aztán a himnikusan elnyújtott részei simán elvisznek a hátukon... Az meg tényleg nagy kár, hogy mindezt sok helyen lötyögősre is veszik... A lebegő The Ledge után, a sűrű Kingdon Of Slaves visszahozza a Whitesnake sötéten gomolygó blues környékét, amihez kellemes magasságban szárnyaló énekdallamot is sikerült írni... Végül olyan szigorúan indul be a War, ahogy egy ilyen lemezt záró dalnak be kell indulnia és menetelnie kell, feszesen, sötéten és dinamikusan, ami keménykedést aztán a lazább refrén kellően fel tud hígítani!

Szóval, szerintem az utóbbi idők egyik legjobb ősi hangulatú hard rock lemezét hozták össze a srácok, annak ellenére, hogy megjegyezhető refréneket, igazi sláger-dallamokat nem sikerült írniuk! De a régi korok hangszereléseinek finomságai, meg az érzés viszont végig megvan nekik, márpedig manapság már ennyi is elég, hogy az ember szívesen meghallgasson egy ilyen lemezt! George Lynch könnyedén felismerhető gitár-varázslásairól már nem is szólva...

10/8.5
Track lista:

01. Automatic Fix
02. Between The Truth And A Lie
03. Testify
04. Sanctuary
05. Pine Tree Avenue
06. Jelly Roll
07. Dirty Money
08. The Hollow Queen
09. The Ledge
10. Kingdon Of Slaves
11. War

Közreműködő zenészek:

Oni Logan - ének
George Lynch (Sweet & Lynch, KXM, T&N, Souls Of We, ex-Dokken) - gitár
Jeff Pilson (ex-Dokken, Foreigner, Dio, Souls Of We) - basszusgitár
Brian Tichy (Sweet & Lynch, Chris Caffery, ex-Whitesnake, Foreigner) - dob

Lemezeik:

1990 - Wicked Sensation
1992 - Lynch Mob
1999 - Smoke This
2003 - REvolution
2009 - Smoke And Mirrors
2015 - Rebel

EPk:
1998 - Syzygy
2012 - Sound Mountain Sessions
2013 - Unplugged: Live From Sugarhill Studios
2014 - Sun Red Sun (-2-)

Élő:
2003 - Evil: Live
2006 - REvolution: Live!

Kiadó:
Frontiers Records
Honlap:
georgelynch.com
facebook.com/LynchMobOfficial 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.41 Seconds