Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88282806
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 A HitRock története 4. - Garázs + A véncsavargó...

Cikkek

2015. november 27-én nagy dobásra készül a 36 éves, dél-pesti hard-rock legenda. Az új archív CD megjelenését ünneplő, - dupla-lemezbemutatót is magában foglaló - tripla, nagy koncerten ugyanis önmaga előzenekara -, és egyben önmaga vendége is lesz a HitRock együttes.

A régi és jelenlegi tagokkal megvalósuló est folyamán a klasszikus Hit-felállás (30 Live!) mellett fellép még a 2001-es (Ikarusz) és a 2015-ös (A HitRock nem vész el, csak átalakul) formáció is. Ennek kapcsán, rövid sorozatban áttekintjük az előző rendszerben talán legtöbb betiltott dallal "büszkélkedhető" hazai rockbanda történetét.
1991-ben Tánci, Finki, Füxi és Mr. Basary felállásban végre profi stúdiófelvételen is rögzíthették A vén csavargó halála című rockhimnuszukat. Az ekkor készült változat a Magyar Rádió Garázs című műsorának egyik legnépszerűbb felvétele volt. Hónapokig szerepelt a hallgatók szavazatai által összeállított sikerlistán, később több válogatáslemezre is felkerült. Ezek közül a legismertebb a Garázs III. - Magyar Rock című 1992-es kazetta, mely a dalhoz hasonlóan, mára szintén legendává érett.1998-ban A véncsavargó... '78-'98 címmel egy remake albumot készítettek, melyre a zenekar korábban kiadatlan, betiltott dalaiból került fel egy adag, részben újrahangszerelt, friss felvételeken. A CD-n a Füxi, Tánci, Puttony, Lacika és Finki felállás hallható. Pollák Miklós "Soma" (Lépcsőház) hangszerelte meg a lemez intróját, mely egyben a zenekar új koncert-intrója lett. A történelem ismételte magát, Basary ismét lemaradt a Hit nagylemezről. Ezúttal Puttony szereplése szabott gátat a lehetőségeknek.Ekkor készült el az Üveghegy - eredeti szövegű -, alternatív verziója is, Révi Sándor "Sunny" (Park, FBI) vendégénekével, melyet a rajongók ugyanúgy hamar a szívükbe zártak, mint a borúsabb kicsengésű, '82-es kislemez-változatot Basaryval. Szinte nagyobb sikert ért el az egyetlen - végül bónuszként felhasznált - Sunnys Üveghegy felvétel, mint az egész Véncsavargó... album Puttonnyal.

A stúdiózás után ismét beindult a koncertezés. Néhány fellépés erejéig Mr. Basary is visszatért a zenekarba. Majd 1999-ben Lacika távozott, helyét Gönczi György "Apuka" (Kids, Smetana, Roxérum, Missió, Hungarian Pink Floyd Show, Kovács Nóri és a Motíva, Rolls Frakció, ZZ Tap, Historica, stb.) basszusgitáros vette át. Valamint pár hónapig Vedres József "Joe" (Beatrice, Bikini, Telegram, Hungarian Pink Floyd Show, stb.) gitáros is erősítette a bandát, majd az ezredfordulón újabb változások következtek.

Folytatás következik!
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Cikkek
· Szerkesztette: Joze


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Cikkek:
Slipknot történet - harmadik rész


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.84 Seconds