rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Devil Electric - Devil Electric (2017)

 Látogatottság
Összesen
88282801
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 A HitRock története 5. - Ikarusz + Pink Floyd Tribute

Cikkek

2015. november 27-én nagy dobásra készül a 36 éves, dél-pesti hard-rock legenda. Az új archív CD megjelenését ünneplő, - dupla-lemezbemutatót is magában foglaló - tripla, nagy koncerten ugyanis önmaga előzenekara -, és egyben önmaga vendége is lesz a HitRock együttes.

A régi és jelenlegi tagokkal megvalósuló est folyamán a klasszikus Hit-felállás (30 Live!) mellett fellép még a 2001-es (Ikarusz) és a 2015-ös (A HitRock nem vész el, csak átalakul) formáció is. Ennek kapcsán, rövid sorozatban áttekintjük az előző rendszerben talán legtöbb betiltott dallal "büszkélkedhető" hazai rockbanda történetét.Ha volna bármi értelme ilyesminek, akkor a HitRock minden bizonnyal dobogós helyen végezne a kiadatlan lemezek versenyében. 2000-ben, amikor ismét változott a zenekar felállása, Füxi és Finki és Apuka mellé Birta László "Laci" (Apollo, Pax, Hungarian Pink Floyd Show, Rock Renaissance, stb.) szólógitáros érkezett.Ekkor indultak meg a tervezett harmadik nagylemez (ami a betiltottakkal együtt már a hatodik albumnyi Hit-anyagnak számít), az Ikarusz munkálatai. A görög mitológiából ismert Ikarosz legendáját metaforaként használó koncept-album egy bérből és fizetésből élő kisember tragikus életútját mutatta volna be, egy kamionos szemszögéből. A lehetőségek beszűkülése miatt, végül ez a nagylemez sem készült el, így a 2000-ben, illetve 2001-ben elkészült néhány stúdiófelvétel, csak mint demó látott napvilágot. Előbbieken Apuka, utóbbiakon viszont már a 2001-ben csatlakozott új énekes, Rideg Szabolcs (T35, Virgin One, NemArt Band, Nyárikonyha) hangja hallható.Bár az Ikaruszos dallamok nagyrészt csak publikálhatatlan MIDI-demók formájában maradtak fenn az utókorra, egy hatalmas sikert azért mégis elkönyvelhetett a ténylegesen elkészült anyag. Ugyanis a hazai internet hőskorában, 2002 és 2005 között közel négyszázezren töltötték le a Kamion szerelem Szabolcsos változatát. A dal robbanásszerű sikert ért el a kamionosok körében, akik aztán hamar elterjesztették a saját környezetükben is. Még a tíz évvel későbbi youtube-os rajongói videók is gyors ütemben elérték a kétszázötvenezres látogatottságot. A Kamion szerelem pontosan ugyanúgy vált slágerré az "új világban", mint szamizdatos elődei az előző rendszerben. Mintha semmi sem változott volna...2000 és 2004 között vegyes műsorral rendelkeztek, melyben a saját dalok mellett, jó adag Pink Floyd feldolgozás is elhangzott. 2004-től a HitRock és Pink Floyd tribute műsor elvált egymástól. Azóta a saját szerzemények előadása és a Hungarian Pink Floyd Show - egymástól függetlenül, két külön formációban üzemel.

Folytatás következik!
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Cikkek
· Szerkesztette: Joze


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Cikkek:
Slipknot történet - harmadik rész


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.66 Seconds