×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 A HitRock története 6. - 30 Live! + Tánci Emlékkoncert + 35 Live! 

Megjelent: 2015. november 27. péntek 12:00
Szerző: Joze
    Cikkek 

2015. november 27-én nagy dobásra készül a 36 éves, dél-pesti hard-rock legenda. Az új archív CD megjelenését ünneplő, - dupla-lemezbemutatót is magában foglaló - tripla, nagy koncerten ugyanis önmaga előzenekara -, és egyben önmaga vendége is lesz a HitRock együttes.

A régi és jelenlegi tagokkal megvalósuló est folyamán a klasszikus Hit-felállás (30 Live!) mellett fellép még a 2001-es (Ikarusz) és a 2015-ös (A HitRock nem vész el, csak átalakul) formáció is. Ennek kapcsán, rövid sorozatban áttekintjük az előző rendszerben talán legtöbb betiltott dallal "büszkélkedhető" hazai rockbanda történetét.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!2009-ben, a 30. évfordulóra ismét összeállt a Tánci, Finki, Basary, Füxi és Lacika felállású csapat. Mivel a közönség részéről nem lankadt az érdeklődés, így minden különösebb reklám- és médiatámogatás nélkül is zsúfolt, telt ház volt a jubileumi előadáson, melyről kép- és hangfelvétel is készült.


2011-ben a Volt egyszer egy Ifipark fesztivál egyik sztárvendégeként léptek színpadra, majd 2012-ben nosztalgiakoncertet adtak a Fanyúl társaságában, az 1982-es legendás közös fellépés harmincadik évfordulójának tiszteletére.

2013-ban Tánci lebetegedett. Támogatására a többiek segélykoncertet szerveztek. Sajnos Tihanyi Gábor alulmaradt a rendkívül gyors lefolyású kórral szemben. Mire elérkezett a fellépés napja, a segélykoncertből már emlékkoncert lett...

2014 a sokadik újraindulás éve volt. Ekkor, részben új tagokkal, újra összeállt a HitRock zenekar. Tánci helyét egy ifjú tehetség, Somogyi Remig "Remi" (Diamond Keepers, Futótűz, Szirota Jennifer & Somogyi Remig) vette át. A basszusgitáros posztra pedig a kétszeres Nívó-díjas Berkes Károly "Charlie" (Kvaterka, Quatherka Company of Ho-Ho-Go Rt, Kaméleon, Starking, Interfolk, Seneca, Z'zi Labor, Kaszab Tibor és a Country Plusz, Rat Boys, Blackriders, Roxérum, Deák Bill Blues Band, Tunyogi Rock Band, Coctail Combo, Puttony Hit-Rock, Historica, stb.) került.


Velük készült el a HitRock 35 Live! című nagylemez, mely a 35 éves jubileumi koncertturné anyagát tartalmazza, plusz egy új stúdiófelvételt extraként. A CD-n szereplő Halott madár című dal annak ellenére is gyorsan slágerré vált a rockerek körében, hogy alig játszották a rádiók. A koncertlemez a 20. helyet érte el a MAHASZ Top 40-es albumlistáján, eladások alapján.

2015-ben ismét tagcserék következtek. A HitRock gitárosa Németh György (Bond Jovi - Bon Jovi Cover Band, Hungarian Pink Floyd Show), basszusgitárosa pedig vMangult Attila (Kerekasztal Lovagjai, Szabó Család, Gyurma Klub, Harmada, Nihil Chips, Creep, Soundvision, Abracadabra, Hungarian Pink Floyd Show) lett. Velük zajlott le a '15-ös A HitRock nem vész el, csak átalakul turné.


Ezzel párhuzamosan elindult a banda archív anyagaiból összeállított sorozatának kiadása. Készülnek az új dalok, lassan összeáll a következő stúdióalbum anyaga is...


Egyszerűsített Hit-diszkográfia:

1980 - A vén csavargó halála - Rockhullám - SP (a Solaris együttessel közös koncert-kislemez) 1981 - Csepel - Betiltott dalok 1. - MC (koncertfelvétel)
1982 - Rock and roll szerelem - Üveghegy - SP
1983 - Heavy Metal - Betiltott dalok 2. - MC (demó)
1984 - Oké! - LP
1984 - Útravaló 2. - MC (válogatás)
1985 - Bravo, Pepita! - 1984 slágerei Bravo & Pepita márkán - LP (válogatás)
1987 - T-Modell - Betiltott dalok 3. - MC (demó)
1991 - A vén csavargó halála - MC (remake single)
1992 - Garázs III. - Magyar Rock - MC (válogatás)
1998 - A véncsavargó... - CD (remake album)
2000 - Ikarusz CD - (demó)
2001 - Ikarusz CD - (demó, alternatív változat)
2007 - Emberek Emberekért No 1. - Jótékonysági válogatás a leukémiás betegekért
2007 - Emberek Emberekért No 4. - Jótékonysági válogatás a leukémiás betegekért
2009 - 30 Live! + A vén csavargó halála '91 - CD (promóciós koncertalbum)
2013 - Tánci Emlékkoncert - CD (promóciós koncertalbum)
2014 - 35 Live! + Féltem a szerelmed - CD (promóciós koncertalbum)

Az archív sorozat eddigi darabjai:
2015 - A vén csavargó halála '91 + Üveghegy '98 - (archív single)
2015 - 30 Live! 2009 + Ikarusz 2001 - CD (archív album)
2015 - 35 Live! (-2-) - CD (koncertalbum)

Jozé, 2015 novemberrovat lapozó


Még, még, még...

Cikkek szövegében utoljára itt említettük: HitRock története!
 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Klipmánia