×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Rudán Joe - Életmű koncert a Club 202-ben! 

Megjelent: 2016. január 06. szerda 18:00
Szerző: Fiery
    Koncertmenü 

2016-ban újra megdörren a rock 'n' roll a Club 202-ben! Aki teheti, mindenképpen tegye tiszteletét ezen a szombat estén, 2016. január 09-én, hiszen hatalmas buli van kilátásban. Rudán Joe röpke néhány órában mutatja meg a nagyérdeműnek, hogy milyen utat járt be az elmúlt évtizedekben, merre tart ez az út a továbbiakban. Egészen biztosan szerepelnek a repertoárban P. Mobil, Mobilmánia és Pokolgép dalok is, de a Coda rajongók sem unatkoznak majd. Baranya megye díszpolgára - a rock torok - természetesen saját dalaiból is átnyújt egy "csokrot" rajongói számára. - FieryHa támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

2015. december 14-én jelent meg a Hammer Records - Hammer Music gondozásában Rudán Joe 50/30 Jubileumi koncert című DVD-je - 2014. március 08-i koncert -, melyen Rudán Joe pályafutásának keresztmetszete látható-hallható. Az élő anyag bónusz dalokat tartalmazó dupla CD-s változatban is megjelent.

Aki ott volt 2014-ben, a bemutatkozó koncerten, vagy a PeCsa búcsúztatón, annak nem kell elmagyarázni, mekkora bulik voltak ezek! Akik nem hallották élőben még a Rudán Joe Band-et, azoknak pedig továbbra is csak ajánlani tudom a szombati rock and roll "őrületet". A rockzenében pedig a jó hangulathoz nem kell más csak minőségi zene, egy nagyszerű torok, megbízható muzsikusok és remek közönség. Egyszóval minden adott a nagy bulihoz!

A tervek szerint, három részes életműkoncertet élvezhet végig a közönség, ahol P. Mobil, Mobilmánia és a Pokolgép szerzeményeken kívül, lesz egy akusztikus blokk is, ahol az akusztikus hangszerek sorában, a fuvola mellett a nagybőgő is szerepet kap. Akik pedig új dolgokat is szeretnének hallani, azok sem csalódhatnak, hiszen Joe első önálló albumáról szintén nagy mennyiségben hallhatunk dalokat. A Rudán Joe Band vendégfellépői, többek között Vámos Zsolt, Nagy Dávid és Makovics Dénes lesznek.

Az elmúlt évtizedekben számos nagy nevű zenekarban voltál frontember. Most úgy tűnik a magad ura, szabadabb ember lettél. Mit változtatott ez benned?

Rudán Joe: Mindig is meghagytam magamnak azt a szabadságot, hogy a saját bandámban, a Codában énekeljek, bármely más zenekarban is voltam frontember. Nyugodtan telnek a napjaim, csak azzal foglalkozom, ami érdekel, nem kell felesleges energiákat ölnöm olyan dolgokba, ami nem tetszik, nem kell szélmalom harcot folytatnom senkivel az adott csapaton belül.

Több, mint öt éve alakítottuk Tóth Laci barátommal az akusztikus formációt, ami nagyon kellett a lelki világomnak, itt tudok igazán kiteljesedni, itt nem lehet hibázni. Mivel Laci az elektromos gitárt is igencsak jól forgatja, egyenes következménye lett a dolognak, hogy kiegészültünk egy ütőhangszeressel, Matus "Matter" Péter személyében, egy olyan zenésszel, aki több hangszeren is otthon van, jelen esetben a basszust és a billentyűs hangszereket kezeli. Az ő neve Gyenes "Süni" Attila. Tiszteletbeli tagunk is van Friskó "Fidó" Péter személyében, ő a hangzásért felel, de olykor hangszert is ragad a kezébe. Na, ez lett a Rudán Joe Band. Repertoáron gyakorlatilag bármi lehet, az elmúlt 30 évben több ezer dalt énekeltem, a számomra kedveseket fogjuk játszani.

Terveztek-e valami "nagy belépőt" (bemutatkozó koncert), vagy csak egyszerűen belecsaptok a lecsóba?

Rudán Joe: Az az idő jött el, amikor nem kell semmilyen zenei kategóriába sorolni, amit játszani fogunk, egyetlen közös pont lesz, és az az én hangom. Ősztől indul el a Rudán Joe Band Én ez vagyok koncertsorozat, a bulikon minimum három órás műsort tervezünk, két felvonásban. A koncert első részében az akusztikusabb megszólalás lesz a jellemző, a második rész a hangos, zúzósabb daloké. Az akusztikustól, a hard rockon át, a heavy metalig, ez a szlogen. Gyakorlatilag a 2014. márciusi 50-es szülinapi Club 202-es koncertanyagot szeretném megerősíteni még több olyan dallal, amit a közönség velem ismert meg, bármelyik formációból.

Ezek szerint a koncert alapja a szólólemezed lesz, valamint a Mobilos, Pokolgépes és Mobilmániás időszakod. Születnek-e új dalok?

Rudán Joe: Most egy hónap próba következik, októbertől a kibővült magyar repertoárral indulunk. Színes lesz a koncertprogram. A szólólemezről jó pár dalt játszunk, lesz olyan, amit áthangszerelünk és teljesen más lesz a megszólalása. Mivel a közönség mindig kéri azokat a dalokat, amiket velem ismertek meg, természetesen játszunk majd P. Mobil, Pokolgép és Mobilmánia nótákat is, de rockopera betétdal is megszólalhat. Egy nagyon érdekes koncertprogramot állítunk össze, minden korszakomból szeretnék kiragadni egy-egy meghatározó darabot. Készülnek új dalok is addig, azokkal is foglalkozunk, amelyek lemaradtak a tavaly megjelent albumomról.

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Royal Hunt - Cast In Stone (2018)
A dániai Koppenhágában, '89-ben alakult Royal Hunt legutóbb 2015-ben adta ki a Devil's Dozen című sorlemezét, amiről kétszer is írtunk annak idején. (Azóta a 2017-ben

Tovább...
Marco Mendoza - Viva La Rock (2018)
Az 54 éves mexikói-amerikai Dead Daisies basszusgitáros, Marco Mendoza Dániában készítette régóta várt harmadik szólólemezét, a Viva La Rock-ot, amit március 04-én

Tovább...
Dizzy Reed - Rock 'N Roll Ain't Easy (2018)
Az 54 éves Darren Arthur Reed - vagyis művésznevén Dizzy Reed - az 1991-es Use Your Illusion megjelenése óta számít a Guns N' Roses egyik legfontosabb

Tovább...
Michael Schenker Fest - Resurrection (2018)
A 63 éves Michael Schenker '69-óta tartó karrierje tele van csodával! Sokat köszönhet neki az Ufo és a Scorpions is, miközben magánemberként

Tovább...
Dalriada - Nyárutó (2018, Dionysosrising)
Úgy gondolom, hogy a Dalriada-féle folk-metal - ami nem más, mint a népzenei darabok a metal eszközrendszerével eljátszott változata - nem emeli, de nem is erodálja a

Tovább...
Koncertek 2018. május 26. és 2018. június 11. között:

Klipmánia