Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Voodoo Highway - The Ordeal (2017)

 Látogatottság
Összesen
87433607
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Treat - Ghost Of Graceland (2016)

Lemezismertetők

A Treat egy melodikus heavy metal csapat a svédországi Stockholm-ból, akik a '80-as évek második felében sztárnak számítottak a hazájukban és nemzetközileg is ismertekké váltak, olyan slágereikkel, mint a Get You on the Run, World of Promises, Party All Over és a legnagyobb slágerük, a Ready for the Taking... Aztán az 1983-1993 közötti tíz év és öt stúdió lemez után feloszlottak...

Az első feltámadás 2006-2011 között valósult meg, 2010-ben még egy lemezük is megjelent Coup De Grace címmel, amiről kétszer is írtunk... Ez a feltámadás sem jött be igazán, de 2013-ban mégis újra megpróbálták, ami szintén gyorsan véget ért... 2015-től, a Frontiers segítségével ismét van Treat, aminek most már lemeze is megjelenik Ghost Of Graceland címmel... Ez a Treat hetedik stúdió lemeze, bemutatják rajta új basszusgitárosukat, a King Diamond-tól átcsábított Pontus Egberget!
A Treat új lemezének dalait úgy lehet elképzelni, mintha egy slágereket éneklő amerikai AOR-előadó dallamai mögött egy heavy metal banda osztogatná a villámokat! Ráadásul a Ghost Of Graceland rendesen meg is szólal, van sűrűsége és mélysége, amitől az énekes dallamainak szárnyalása is energiával telik meg! Nagyon régen hallottam már olyan albumot, ami ezt a kettősséget ilyen szórakoztatóan tudja megvalósítani, mint ez az album!

Némi szellemképes felvezető után dübörög is rendesen a Ghost Of Graceland, kavarog is benne rendesen a súlyos gitár menetelése, amibe beleénekelnek egy kellemesen dallamos pop-rock slágert, szépen felépítve a nagy ívű refrénjét, aminek az egyetlen hibája, hogy ismerősen cseng, de így legalább velük lehet énekelni... A I Don't Miss The Misery-ben a sűrűség mellé lazaságot és viccelődést kapunk, de persze rendkívül tisztán énekelt dallamokkal. Akinek a metálos oldal kell, annak a Better The Devil You Know-t lehet ajánlanom, aminek a gitár alapját akár Zakk Wylde is szállíthatta volna, de persze a nagy ívű refrén dallamot itt is szállítják... Rögtön jön az ellentét is, a Do Your Own Stunts című zongorás-gitáros-énekes ballada képében, amit aztán dögösen, de a dallamra koncentrálva építenek fel!

Akinek a hard rockosabb verzióra van szüksége, duruzsoló Hammond-orgonával, az a dinamikus Endangered-ben szerezhet ilyen élményt, de a glam-közelien laza Inferno-ban is akad ilyen hangszerelés, csak sokkal slágeresebben... A modern kori Deep Purple azt hiszem Ritchie Blackmore távozása óta akar valami olyasmi nagyságrendű slágert írni, mint az Alien Earthlings, de ezt a minőséget most a svédek valósították meg... A sötétebb gitárok rendesen feltúrják az amúgy játékos és rádiós pop-rock slágernek tűnő Nonstop Madness-t, de nem kár érte... A Too Late To Die Young rendesen felpörög bólogatás közben, hogy aztán a House On Fire direktsége előkapja a misztikusságot is, aminek a nagy ívű refrén dallama némileg ellent mond, de sebaj, így kell modernül régimódi slágert írni... A Together Alone zongorás himnusza engem nem dob fel, ahogy a divatos alter-indie slágerek hangszerelése felé nyitó Everything To Everyone sem, de a dübörgés feltűnése és eltűnése itt is érdekesen hat...

A Treat szerintem megcsinálta azt, amit nagyon sokan szeretnének manapság: úgy képes sűrű és sötét gitár felhőket eregetni a dalaiban, hogy közben megénekli a nyolcvanas évek rádiós slágereinek melódiáit is! Szóval úgy lettek modern metál, hogy közben pop-rock is maradtak, ami ötlet már önmagában olyan nagyot durran az ember fülében, hogy újra is újra kedve támad tőle meghallgatni a műsorukat! Szóval szerintem ez a lemez tényleg izgalmas lett, mind a két-három oldal szerelmese élvezni fogja!

10/09
Track lista:

01. Ghost Of Graceland
02. I Don't Miss The Misery
03. Better The Devil You Know
04. Do Your Own Stunts
05. Endangered
06. Inferno
07. Alien Earthlings
08. Nonstop Madness
09. Too Late To Die Young
10. House On Fire
11. Together Alone
12. Everything To Everyone

Közreműködő zenészek:

Robert Ernlund - ének
Anders Wikström - gitár, vokál
Patrick Appelgren - billentyűs hangszerek, gitár, vokál
Pontus Egberg (King Diamond) - basszusgitár
Jamie Borger (Last Autumn's Dream) - dob

Lemezeik:

1985 - Scratch and Bite
1986 - The Pleasure Principle
1987 - Dreamhunter
1989 - Organized Crime
1992 - Treat
2010 - Coup De Grace (-2-)
2016 - Ghost Of Graceland

egyéb kiadványok:
1989 - Treat - UK válogatás
1993 - Muscle in motion - bootleg, stúdió felvételek
2006 - Weapons Of Choice - válogatás
2008 - Scratch and Bite (remaster) + Live at FireFest DVD

Kiadó:
Frontiers Records
Honlap:
facebook.com/treatofficial 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.48 Seconds