Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Elhunyt Chester Bennington (1976-2017)

 Látogatottság
Összesen
87347118
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Treat - Ghost Of Graceland (2016, Dionysosrising)

Lemezismertetők

Emlékszem, 2013. január 07-e volt, hétfő délután, amikor kikerekedett szemmel, elnyúlt ábrázattal, megdöbbenten olvastam a Shock!-on, hogy a svéd dallamos hard rock géniuszai, a Treat legénysége bedobja a törölközőt, arra hivatkozva, hogy a csúcson érdemes abbahagyni. Na, jó, túldramatizálom a helyzetet: valójában nem is emlékeztem a pontos napra, sőt még igazán az évre sem - aki ismer, tudja, hogy a tegnapi napomat sem tudnám pontosan fölidézni. Az Alzheimer-kór korai tünetei, vagy mi... Őszintén szólva, úgy kellett a Shock! archívumából kibányásznom a bejegyzést, de megérte, mert így nemcsak a recenzióm kapott egy frappáns bevezetőt, hanem azt is igazolhatom: nem csak én gondolom úgy, hogy a Treat bizony jobb, mint valaha...
Szerencsére a meglebegtetett búcsú kacsának, vagy csak pillanatnyi megbicsaklásnak bizonyult az együttes kedélyállapotában. Egy bomba jó album és hat év után - semmi kétség, a Frontiers kiadó unszolására - az öregfiúk csapat új lemezt adott ki annak bizonyítására, hogy mindmáig tonnaszám akad náluk szárazon tartott puskapor. Anders Wikström gitáros, a csapat kiapadhatatlan dalszerzője azt nyilatkozta: "Visszaástunk a gyökereinkig, a hősökig, akiknek a hatására a '70-es években elkezdtünk álmodni: Kiss, Van Halen, Sweet, Deep Purple, UFO... Egy korszak, amikor még tényleg számított a zene meg a zenei felkészültség, a rock'n'roll pedig élet és halál kérdése volt."

Nem állíthatom, hogy a Wikström által említett példaképek hatásai egytől-egyig tetten érhetők a Ghost of Graceland-en, hiszen továbbra is teljesen és hamisítatlanul Treat az egész, mégis vannak olyan pillanatok, amikor az új anyagról beugrik pl. a Deep Purple Slaves And Masters (1990) albuma Joe Lynn Turnerrel (pl. Alien Earthlings). Akármilyen szándék is vezérelte őket a "nagy visszatérésben", személy szerint nagyon hálás vagyok nekik, mert - és most jön az "ipsissima verba", az én nagy kinyilatkoztatásom! - ez hosszú évek óta az egyik legjobb dallamos hard rock anyag, amit hallottam. De úgy ám!

Visszautalva néhány kommentre, ami mostanában jelent meg az oldalunkon: kísérletezni, frissíteni, új utakat kitaposni igenis szükséges, enélkül lassan, de biztosan elhalna a műfaj. Ez azonban nem mindenkire vonatkozik, csupán néhány tényleg szuper-tehetséges, előrelátó és kísérletező kedvű formáció hivatása, szerencsés kiváltsága ez. Szerintem a többség ebben a szakmában azokból tevődik ki, akik nem akarják újra föltalálni a kereket, s közöttük akadnak néhányan - mint pl. a Treat -, akik képességeik határait kitolva, hosszú éveken, évtizedeken keresztül tudnak minőségi szórakoztatást nyújtani. Lehet hogy nem túl eredetiek, nem igazán forradalmiak, olykor talán kifejezetten kommerszek is, de - amint Wikström fogalmazott - a zenei felkészültséget nagyra tartják, a rock'n'roll pedig élet, halál kérdése számukra.
Track lista:

01. Ghost Of Graceland
02. I Don't Miss The Misery
03. Better The Devil You Know
04. Do Your Own Stunts
05. Endangered
06. Inferno
07. Alien Earthlings
08. Nonstop Madness
09. Too Late To Die Young
10. House On Fire
11. Together Alone
12. Everything To Everyone

Közreműködő zenészek:

Robert Ernlund - ének
Anders Wikström - gitár, vokál
Patrick Appelgren - billentyűs hangszerek, gitár, vokál
Pontus Egberg (King Diamond) - basszusgitár
Jamie Borger (Last Autumn's Dream) - dob

Lemezeik:

1985 - Scratch and Bite
1986 - The Pleasure Principle
1987 - Dreamhunter
1989 - Organized Crime
1992 - Treat
2010 - Coup De Grace (-2-)
2016 - Ghost Of Graceland

egyéb kiadványok:
1989 - Treat - UK válogatás
1993 - Muscle in motion - bootleg, stúdió felvételek
2006 - Weapons Of Choice - válogatás
2008 - Scratch and Bite (remaster) + Live at FireFest DVD

Kiadó:
Frontiers Records
Honlap:
facebook.com/treatofficial
Tartuffe, dionysosrising.blog.hu 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: Dionysosrising


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.69 Seconds