×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Banai Szilárd - Vinx feat. Silhouette (2016) 

Megjelent: 2016. szeptember 06. kedd 12:05
Szerző: riff-hu
    Interjúk 

Hazánk egyik vezető dobosa, Banai Szilárd csapata a méltán világhírű Vinx főszereplésével ad valódi különlegességnek ígérkező koncertet a New Orleans-ban...Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Magyar honban ugyan - eléggé el nem ítélhető módon - alig ismerik Vinx-et, ám ettől még igazi világsztár, a szó nemes értelmében. Úgy énekel, ahogy kevesek, szólóalbumai ritka ínyencségek, a Living Colour zseniális ritmusszekciójával - Doug Wimbish és Will Calhoun - alkotott Jungle Funk formáció utánozhatatlan, mindemellett rendszeresen vokálozik Sting, Stevie Wonder, Tom Jones, Sheryl Crow, Cassandra Wilson, Herbie Hancock mögött, s cseppet sem mellékesen, a Berklee egyetem ének professzoraként tanít.

De hogyan sikerült hazánk egyik vezető dobosának, Banai Szilárdnak maga mellé állítania Vinx-et?

A történet szálai 2010-re nyúlnak vissza - idézi fel az eseményeket Szilu -, amikor Vinx a Szegedi Jazznapok sztárvendége volt és úgy hozta az élet, hogy alkalmam volt kísérni a színpadon. Életem egyik legmeghatározóbb momentuma volt, mert nagyon jól sikerült a koncert: ez a fickó olyan válaszokat adott, amelyekre még saját magamnak sem mertem feltenni a kérdéseket, túlzások nélkül mondhatom, hogy új utakat nyitott meg a számomra.

Miért éppen most kerül sor az együttműködésre?

Aligha kell ecsetelnem, hogy Vinx egy rendkívül elfoglalt művész. Hol a Jungle Funk frontembereként lép fel egy New York-i klubban, hol az Oroszlánkirály, vagy valamelyik szuperprodukció betétdalát énekli fel, hol egy-egy világsztár mögött vokálozik, és akkor még nem is említettük az énektanári munkáját. Mindezek ismeretében különösen fontos volt a számomra, hogy a közelmúltban három napig vendégül láthattam Pesten, sokat próbáltunk és stúdióztunk, maradjunk annyiban, hogy nagyon is működött közöttünk az a bizonyos kémia.

Mire számíthatnak, akik ellátogatnak az 2016. október 06-ai koncertre?

Biztos vagyok benne, hogy egy életre szóló élményben lesz részük! Sting nyilatkozta, mikor elhívta Vinx-et Soul Cages című lemezére és az album turnéjára: "A koncert után bementem a backstage-be, és bemutatkoztam. Kérdeztem, van-e lemezszerződése. Nincs, de most már, azt hiszem, lett - válaszolta. Azt az elementáris hatást szerettem volna elérni, továbbadni, amit rám gyakorolt."

Mit játszotok?

Részben saját csapatom, a Silhouette dalait, részben pedig Vinx szerzeményeit fogjuk előadni. Csányi István szaxofonos lesz az egyik vendégünk, ezen kívül tartogatunk még pár meglepetést az estére. A koncert után, 22 órától pedig Dj Dominique minőségi soul-funk zenékkel gondoskodik az est teljességéről.

A helyszín választás is szerencsésnek tűnik.

Szerettem volna olyan helyet találni, ahol a vendégek le tudnak ülni és egy pár pohár bor, vagy ha igényük van rá, egy vacsora mellett élvezhetik a koncertet. A New Orleans konyhája és exkluzív színvonala tökéletes választásnak ígérkezik.

Kiket láthatunk a színpadon?

Régi barátaimmal, az ország kivételes zenészeivel játszunk: Milosevits Mirkó billentyűzik, Birta Miki gitározik, Vermes Gábor basszusgitározik. Aki szereti a minőségi produkciót, annak megéri megnézi a Silhouettet, a zseniális Vinx-szel!

jegy - video - facebook


Szilágyi Norbert, riff.hu

rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Little G. Weevil - Új korszak kezdetén - interjú (2017)
Little G. Weevil, vagyis Szűcs Gábor kiváló albummal jelentkezett - ezért hát megkértük, lebbentsen fel fátylakat! - Szilágyi Norbert

Tovább...
Katona Imre - interjú 2. rész (2018)
Katona Imre a Nagy Feró-féle Hamlet rendezője volt az Egyetemi Színpadon, de ennél életműve természetesen sokrétűbb és több ponton találkozik

Tovább...
VálaszÚt - Istenre szomjúzó világ - klip és interjú (2017)
Novemberben jelent meg a Szent László: Lándzsa és Bárd - Szent László öröksége című kiadvány, amely verseskötetet, valamint a VálaszÚt

Tovább...
Katona Imre - interjú 1. rész (2018)
Katona Imre a Nagy Feró-féle Hamlet rendezője volt az Egyetemi Színpadon, de ennél életműve természetesen sokrétűbb és több ponton találkozik

Tovább...
Per Schelander - az Astrakhan bőgőse - interjú (2018, Dionysosrising)
Aki régóta követi oldalunkat tudja, hogy előszeretettel foglalkozunk skandináv progresszív rock bandákkal, muzsikusokkal. Annak

Tovább...
Koncertek 2018. február 18. és 2018. március 06. között:

Klipmánia