rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus (1986)

 Látogatottság
Összesen
87353954
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Banai Szilárd - Vinx feat. Silhouette (2016)

Interjúk

Hazánk egyik vezető dobosa, Banai Szilárd csapata a méltán világhírű Vinx főszereplésével ad valódi különlegességnek ígérkező koncertet a New Orleans-ban...Magyar honban ugyan - eléggé el nem ítélhető módon - alig ismerik Vinx-et, ám ettől még igazi világsztár, a szó nemes értelmében. Úgy énekel, ahogy kevesek, szólóalbumai ritka ínyencségek, a Living Colour zseniális ritmusszekciójával - Doug Wimbish és Will Calhoun - alkotott Jungle Funk formáció utánozhatatlan, mindemellett rendszeresen vokálozik Sting, Stevie Wonder, Tom Jones, Sheryl Crow, Cassandra Wilson, Herbie Hancock mögött, s cseppet sem mellékesen, a Berklee egyetem ének professzoraként tanít.

De hogyan sikerült hazánk egyik vezető dobosának, Banai Szilárdnak maga mellé állítania Vinx-et?

A történet szálai 2010-re nyúlnak vissza - idézi fel az eseményeket Szilu -, amikor Vinx a Szegedi Jazznapok sztárvendége volt és úgy hozta az élet, hogy alkalmam volt kísérni a színpadon. Életem egyik legmeghatározóbb momentuma volt, mert nagyon jól sikerült a koncert: ez a fickó olyan válaszokat adott, amelyekre még saját magamnak sem mertem feltenni a kérdéseket, túlzások nélkül mondhatom, hogy új utakat nyitott meg a számomra.

Miért éppen most kerül sor az együttműködésre?

Aligha kell ecsetelnem, hogy Vinx egy rendkívül elfoglalt művész. Hol a Jungle Funk frontembereként lép fel egy New York-i klubban, hol az Oroszlánkirály, vagy valamelyik szuperprodukció betétdalát énekli fel, hol egy-egy világsztár mögött vokálozik, és akkor még nem is említettük az énektanári munkáját. Mindezek ismeretében különösen fontos volt a számomra, hogy a közelmúltban három napig vendégül láthattam Pesten, sokat próbáltunk és stúdióztunk, maradjunk annyiban, hogy nagyon is működött közöttünk az a bizonyos kémia.

Mire számíthatnak, akik ellátogatnak az 2016. október 06-ai koncertre?

Biztos vagyok benne, hogy egy életre szóló élményben lesz részük! Sting nyilatkozta, mikor elhívta Vinx-et Soul Cages című lemezére és az album turnéjára: "A koncert után bementem a backstage-be, és bemutatkoztam. Kérdeztem, van-e lemezszerződése. Nincs, de most már, azt hiszem, lett - válaszolta. Azt az elementáris hatást szerettem volna elérni, továbbadni, amit rám gyakorolt."

Mit játszotok?

Részben saját csapatom, a Silhouette dalait, részben pedig Vinx szerzeményeit fogjuk előadni. Csányi István szaxofonos lesz az egyik vendégünk, ezen kívül tartogatunk még pár meglepetést az estére. A koncert után, 22 órától pedig Dj Dominique minőségi soul-funk zenékkel gondoskodik az est teljességéről.

A helyszín választás is szerencsésnek tűnik.

Szerettem volna olyan helyet találni, ahol a vendégek le tudnak ülni és egy pár pohár bor, vagy ha igényük van rá, egy vacsora mellett élvezhetik a koncertet. A New Orleans konyhája és exkluzív színvonala tökéletes választásnak ígérkezik.

Kiket láthatunk a színpadon?

Régi barátaimmal, az ország kivételes zenészeivel játszunk: Milosevits Mirkó billentyűzik, Birta Miki gitározik, Vermes Gábor basszusgitározik. Aki szereti a minőségi produkciót, annak megéri megnézi a Silhouettet, a zseniális Vinx-szel!

jegy - video - facebookSzilágyi Norbert, riff.hu
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Interjúk
· Szerkesztette: riff-hu


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Interjúk:
Interjú Szaszával és Matyival, a Sex Action tagjaival...


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.75 Seconds