rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Voodoo Highway - The Ordeal (2017)

 Látogatottság
Összesen
87416800
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 The BlackBirds együttes az A38 hajón Revolverezik!

Interjúk

Az A38 immár hagyományos koncerthelyszíne a Beatles hagyományait ápoló The BlackBirds együttesnek. A zenekar - Dobos László, Hajba Érion, Hajba Imre és Hoffmann György - az utóbbi időben rendre valamilyen "tematikus" programmal kedveskedik rajongóinak és az érdeklődőknek. Így lesz ez most is? A kérdésre Hoffmann György dobostól kaptunk választ.Igen, szeptember 28-án, este 8-tól az 50 évvel ezelőtt megjelent, pszichedelikus Revolver nagylemez összes dalát eljátsszuk. Emellett persze még sok dögös Beatles dalt szerepel a műsorban. Ezúttal Magyarország egyetlen szitárművésze, Kozma András lesz a vendégünk egy dal erejéig.

Milyen nagyobb szabású koncerteket terveztek az ősz és a tél folyamán?

Idén is megemlékezünk John Lennon születésnapjáról. Október 09-én adunk egy Lennon dalokból álló kis emlékkoncertet a budapesti Music Expo keretében. Itt - magunk mellett - a jó öreg brit VOX erősítőket is reklámozzuk (ilyen márkájú erősítő segítségével szólaltak meg valamikor a Beatles dalai.) A The BlackBirds idén hivatalos partneri szerződést kötött a legendás VOX céggel!

Novemberben fellépünk a Living Room Club születésnapi buliján. A klub 16 évvel ezelőtt nyílt meg az ötödik kerületben, a Kossuth Lajos utcában. A fiatalok körében ma is töretlen népszerűségnek örvendő klub születésnapi partyjára a szervezők nagy bulit ígérnek, ezen belül kerül sor a The BlackBirds pszichedelikus Beatles koncertjére. Idén sem marad el, az immár hagyományos Beatles-karácsony a budapesti New Orleans Music Clubban.

Ismét jártatok Liverpoolban. A Beatle Week eseményen vettetek részt, ha jól értesültem. Hány koncertetek volt összesen?

Immár negyedszer léptünk fel a Beatle Week fesztiválon, ötödször Liverpoolban. Óriási koncertek és bulik voltak idén is. Négy nap alatt nyolc koncertet adtunk, rengeteg élő legendával találkoztunk a Beatles háza tájáról. Ott volt George Harrison első felesége, Pattie Boyd, aki többek között a legendás Something című dalt ihlette. Találkoztunk McCartney Beatles utáni zenekarának, a Wingsnek a dobosával, Steve Holleyval, és gitárosával, Laurence Juberrel. Mindkettejüknek ajándékoztunk a tavaly megjelent The BlackBirds DVD-ből.

Dedikáltattuk a zenekar Höfner basszusgitárját Klaus Voormannall, számos kitűnő együttes - köztük a Manfred Mann - tagjával, ismert képzőművésszel. Ő basszusgitározik John Lennon Image című nagylemezén, és ő rajzolta az idén 50 éves Revolver című Beatles nagylemez borítóját is.Mi változott a korábbiakhoz képest ezen a fesztiválon?

A fesztivál idén is hasonló volt az eddigiekhez, kevesebb, de sokkal nívósabb helyszín zajlottak a koncertek. A meghívott sztárvendégek részben megegyeztek az eddigiekkel, bár voltak változások, új arcok is. Sok országból, sokan ismerték a 12 éve létező The BlackBirds zenekart, tudják, hogy ebben a kis országban is óriási a Beatles kultusza. Tudják továbbá, hogy Egerben nyílt egy Beatles Múzeum. Visszük tehát annak a hírét, hogy itthon is imádják a Beatlest.

Idén is kötődtek szövetségek és barátságok. Összebarátkoztunk például Mark Hudson amerikai zeneszerző-producerrel, aki Ringo Starr lemezeit írja már 20 éve! Valamint a Beatles fesztivál új szervezőivel és a Britain's Finest amerikai zenekar tagjaival.

Más országok Beatles-tributejai közül, milyen együttesekkel találkoztatok?

Sok bandát láttunk, volt köztük több nagyon jó. Megnéztünk például egy kaliforniai Beatles Showt. Láttunk egy orosz balalajka zenekart, akik Beatlest játszottak, nagyon szuper volt. Az argentinoknak is volt egy remek Beatles csapata, a Shouts. A nagyon korai Beatlest igazán autentikusan nyomták.

Tervezitek-e mostanában lemez megjelentetését, s ha igen, az életmű melyik részéből?

Lemezt nem tervezünk, de várható még egy DVD a Beatles második korszakának világából. Meglátjuk, tele vagyunk ötletekkel és tervekkel, csak el kell jutnunk a megvalósításhoz, ami már nem csak művészi kérdés, hanem az anyagi lehetőségeken és a szerencsén is múlik.

Régi vesszőparipám, újra megkérdezem: nem gondoltatok-e arra, hogy a Beatles-nótákat kicsit több saját "ízzel" töltsétek meg?

Nem. Mi emlékzenekar vagyunk, a Beatles eredeti szellemiségét akarjuk visszaadni. Így is beletesszük magunkat minden dalba, néhány esetben megengedjük magunknak, hogy egy kicsit másképp is játsszuk... - szögezte le végül a zenekar nevében nyilatkozó Hoffmann György.


Kovács "mikblue" Miklós
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Interjúk
· Szerkesztette: mikblue


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Interjúk:
Interjú Szaszával és Matyival, a Sex Action tagjaival...


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.53 Seconds