rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Pentakill - Grasp of the Undying (2017)

 Látogatottság
Összesen
88209105
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Honyecz Ferenc - The Garland Band - interjú (2016)

Interjúk

Honyecz Ferenc, a Mester és tanítványai egykori basszusgitárosa 2014-ben hozta létre első saját zenekarát, The Garland Band néven. Igaz, itt elsősorban hárfán muzsikál, játékát női énekhang és ütőhangszerek egészítik ki.

Bizonyára az énekes Sarkadi-Szabó Emesét is sokan ismerik, hiszen fiatal kora ellenére már több ízben megmutatta tehetségét, az igazi meglepetés azonban a trió harmadik tagja, aki nem más, mint Rhani Krija, Sting ütőhangszerese! A Garland (nevezzük röviden így) máris figyelemre méltó albummal jelentkezett, a My Infinity egyéni hangvételű, bensőséges muzsikája könnyen elvarázsolhatja a hallgatót.


Hogyan jött létre a társulat?

Igazából a kiadó, a Hunnia Records keresett meg - mondja Honyecz Ferenc. - Azzal, hogy eddig mindig mások szekerét húztam, derítsük ki, nekem magamnak van-e szekerem... Ekkor azért már volt néhány dalom - a basszusgitárról hárfára váltás hozta meg újra a kedvem a zeneszerzéshez. Első körben Jáger Kinga énekelt a Garlandban, a promóciós CD-n az ő hangja volt hallható, Emesére idén nyár elején találtam rá. Rekordidő alatt azonosult a dalokkal, a produkcióval, első klipünk már vele készült.

Rhani Krija hogyan került képbe?

Gyorsan sok dal született, s Hunka Robival, a kiadó vezetőjével elgondolkodtunk, hol látnánk szívesen a zenekart a színpadon. Arra jutottunk, hogy külföldön is lehet esély, ezért szólnak angolul a számok a lemezen. Az ének és a hárfa mellé néhány dalban kiegészítő hangszerekre is szükség volt, Robinak szerencsére van kapcsolata Rhani Krijához, így őt kértük fel, hogy játsszon ütőhangszereken. Nagyon nagy örömömre, hiszen ki ne szeretne ilyen ragyogó muzsikussal együtt zenélni. S így még több esély volt a világ bármely táján izgalmasnak és érdekesnek ható anyagot készíteni.

Hogyan zajlott a lemezfelvétel?

Négy dalt küldtem el Rhaninak, teljesen rábíztam, miket tesz majd bele. Ezután megkaptuk a listát, milyen hangszereket béreljünk a felvételre, tehát már tudta, mit fog játszani. Amikor megérkezett Törökbálintra, a stúdióba, néhány mondatban átbeszéltük a dalokat, majd együtt játszva felvettük őket. Nem csak a tervezett négyet, hanem mindet! Mert végül az album összes számában hallható Rhani nagyszerű játéka. Talán ebből is kiderül, hogy élvezte a felvételt, a szellős dalok nagy szabad teret biztosítottak neki. A repülőtéren azzal búcsúzott, hogy jönne koncertezni is velünk.Hová és mikor?

Szeptember végén jelent meg a My Infinity, a lemezbemutató koncert november 23-án lesz a Pataky Művelődési Központban, pontosabban mai nevén: a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Ahogy a dal is mondja, Kőbányán születtem - érdekes, hogy most újra ez a kerület fogad be, ahonnan indultam. Emesével és Rhanival az album dalai mellett feldolgozásokat játszunk, valamint vendégünk lesz a színpadon Szekeres Adrien és Kiss Gábor. Zenénk életre keltésében Hevesi Anna táncművész is nagy szerepet fog vállalni.

Játszott már élőben a Garland?

Ott voltunk nyáron az Örökség Világzenei Fesztiválon, valamint többször felléptünk Szentendrén, Emesével kettesben. Illetve bizonyos értelemben hármasban, mert dalaink előtt Kányási István tibeti tálakon játszva hozta a megfelelő hangulatba a közönséget. A legkülönfélébb élethelyzetekből érkeznek emberek a koncertekre, s nem biztos, hogy azonnal rá tudnak hangolódni a a szándékaink szerint szeretetteljes, reménykeltő zenére. De így igazán jól sikerültek a koncertek, jelezve, hogy nem csak külföldön érhet el valamit az együttes.

Külföldön elérhet valamit?

Tudom, erről csak akkor érdemes beszélni, ha már visszatértünk, de úgy néz ki, Ázsiától-Amerikáig nagy sikere van az albumnak ügynökségeknél, fesztiválok szervezőinél. Hogy menyire komoly az érdeklődésük, az legkésőbb jövőre kiderül.

Annyit még árulj el, miért váltottál hangszert?

A Mester és tanítványai után, több pályatársamhoz hasonlóan reklámzenék írásában és felvételében utaztam. Sokat lehetett keresni, persze a munka is sok volt, szóba sem jöhetett, hogy színpadra álljak. Nagy hatással voltak rám Dominic Miller (Rhani társa Stingnél) szerzeményei, filmzenéi, én is egyre többet kezdtem használni a hárfát. Pontosabban a gépi változatát. De nagyon nem voltam elégedett a hangszínnel, s tudtam, élőben sokkal jobban szólna, így hát nekiláttam megtanulni hárfázni.

Mint mondtam, ez hozta meg újra a kedvet saját dalok írásához. Valamint újra színpadra állhattam, Gerendás Péterrel, Csepregi Évával és másokkal, köztük a világsztár Craig David-del, 2009-ben pedig Havasi Balázs zenekarába, az Unbending Treesbe kerültem. A lemez első három dala még ebben az időben íródott, a többi már igazi The Garland Band szám. A basszusgitárt sem felejtettem el, imádok játszani rajta, hallható is az albumon, de most a hárfa az első a sorban. Nem csak klasszikus módon lehet játszani rajta, nem kell félni tőle... Engem elkapott a varázsa, ezt igyekszem most átadni.

thegarlandband.com, facebook.com/TheGarlandBandMaróthy György
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Interjúk
· Szerkesztette: Marothy


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Interjúk:
Interjú Szaszával és Matyival, a Sex Action tagjaival...


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.39 Seconds