rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

P. Mobil - Csoda Történt (2017, Dionysosrising)

 Látogatottság
Összesen
88332461
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Interjú Weiszné Koós Ilonával (2016)

Interjúk

Pár hónappal ezelőtt készítettem interjút Szendrey Dám Dórival a Zorallina-létről. Nagyon sok kedvező visszajelzést kaptam, amelyek között az egyik az volt, hogy szeretnének egy kicsi többet megtudni Icuról és az ő zenekarairól (Vasmacska, Sicuband, Zorallina). Üzenetváltások után, a facebook-on sikerült beszélgetni Vele az október 28-i Zorall koncert előtt, a Barba Negrában. - írta: Főnix

Hogy kezdtél el táncolni és énekelni?

Igazából általános iskolától kezdve énekeltem. Szijjártó Zsolti - aki a Kárpátia gitárosa - anyukája volt az énektanárom Túrkevén. Aztán később már középiskolában alapítottunk egy zenekart, aminek a neve Ágika volt, ahol már egy csapatban voltam Kelemen Ágival. Ő volt a dobos és Vele most is együtt vagyok a Vasmacskában, ő a legjobb barátnőm. Az Ágika zenekart 17-18 évesen csináltuk, amivel egy kiskocsma alsó épületében próbáltunk. Így indultam el frontemberként.

A tánchoz is volt közöm, mert tánciskolákba jártam, először néptáncoltam, aztán társas táncot tanultam. Egyszer egy tánciskolai vizsgabálon bálkirálynő lettem, ami Túrkevén elég nagy dolognak számított. Otthon is az unokatesóimnak mindig tanítottam be különféle koreográfiákat, így a tánc is mindig vonzott, de ez azért is lehet így, mert Anyukám is egy táncos, énekes jellem, sőt az elég család bulizós!

Az éneklés a szakmádhoz is kell, mert mint tudom óvónő vagy.

Persze! A gyerekek imádják, ha énekelnek Nekik! Sokszor játszottunk "koncerteset" az oviban velük. Mindig arra buzdítottam őket, hogy merjenek egyénileg is kiállni a "közönség elé", hogy legyen ez nekik természetes, hogy a személyiségüket bontakoztassák ki, és mutassák meg bátran, mire képesek. És persze a kisfiam is nagyon szereti, ha éneklek Neki, mindig mosolyog rám és figyel nagy szemekkel.A Vasmacska zenekar, hogy alakult meg?

Beszéltem a régi zenekaromról, az Ágikáról. Amikor Ági kiment Angliába egy pár évre tanulni, vége lett annak az együttesünknek. Amikor visszajött, akkor gondoltunk, hogy újra együtt kellene zenélni. Akkor a férjem felvetette, hogy miért nem csinálunk egy csajzenekart? Akkor Ági lett a dobos, akivel így mi vagyunk az alapító tagok. Ez 2010-ben történt. Szíjjártó Zsolti gitárt oktatott akkor is és őt kértük meg, hogy ajánljon gitárost és basszusgitárost. Hozzátartozik még, hogy 2014-ben lemezt készítettünk Égessük földig címmel.

A gitárosaink azóta mér lecserélődtek. Reméljük, hogy Évi, a gitáros, és Szandra, a basszusgitáros maradnak velünk hosszabb távon. A teljes nevük Máté Évi és Jutasi Szandra. Évi már több zenekarban is játszott, többek között a Powertripben és az Angelusban.

Elég extravagáns kinézetű, ahogy hallottam, nagyon jól játszik!

Igen, kék a haja, nagyon szép és tényleg jól játszik. Szandrával együtt játszottak a Powertripben. Egyébként Ő nemrég került hozzánk a Vasmacskába, és készülünk Vele az első fellépésre. Ő is nagyon ügyes! Teljesen friss még a dolog, de nagyon jó lesz. Már van három új dalunk, szeretnénk új lemezt és klipet is forgatunk.

Mikor és hol fogtok a legközelebb játszani?

2016. december 03-án lesz koncertünk a Big Bike Pub-ban (Budapest, XX., Helsinki út 101/a.), ahová mindenkit szeretettel várunk.Van még a másik zenekarod, a Sicuband, amellyel rock és egyéb slágereket akusztikusan játszotok a férjeddel (Weisz Lászlóval) és még egy gitárossal. Kicsoda ő?

Ő az öcsém, Koós Joci, aki a Cool Head Klanban játszott.

Tehát ez egy családi zenekar.

Ez úgy jött létre, hogy az öcsém sokszor volt ott nálunk. Úgy gondoltuk, hogy ha már az öcsém és a férjem gitároznak, én meg énekelek, akkor miért ne csinálnánk valamit. Csak nehéz összehozni, mert ugye Lacinak mindig ott van a Kalapács meg a Zorall. Akkor van Sicuband, amikor mindenki ráér, ez egy igazi hobbizenekar és főleg Túrkevén játszunk, mert azöcsémmel onnan származunk. De volt már fellépésünk Budapesten is több helyen, például a Rocktogonban, vagy a Gödör klubban.

Mikor léptek fel legközelebb a Sicuband-del?

Nincs most ilyen a tervben, sajnos!Végül egy pár szót beszéljünk a Zorallról. Hogy kerültél, mint Zorallina táncosnőként a színpadra?

Amikor összejöttem Weisz Kicsivel, aki a férjem lett, nyilvánvalóan megismerkedtem a Zorall zenekarral, Dórival, akivel egyre jobb barátnők lettünk. Amikor még Megyeren volt a Zorall-tábor, azt hiszem 2008-ban, akkor táncoltam Velük először. Ezen a koncerten Brigi, Dóri táncoltak, és egy-egy számra beugrottam. Utána átvettem Brigi helyét jó pár évre (2009-2015).

A 14 év alatt öten léptünk fel, mint Zorallina: Dóri, Emő, Brigi, Ivett és én. Ez úgy alakult, hogy ha az aktuális Zorallina éppen alkalmilag nem ért rá, vagy éppen családi, vagy más okból hosszabb távon, esetleg végleg kiszállt, mindig volt, aki a helyére lépett.

Mikor látunk Téged legközelebb a színpadon, mint Zorallina?

December 25-én, a Zorall Karácsonyon.

írta: Főnix
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Interjúk
· Szerkesztette: szimpatic


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Interjúk:
Interjú Szaszával és Matyival, a Sex Action tagjaival...


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.41 Seconds