rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Pentakill - Grasp of the Undying (2017)

 Látogatottság
Összesen
88196351
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Jankai Béla - interjú (2016)

Interjúk

Hatalmas meglepetéssel készül a Triász zenekar a karácsonyi, nagy lemezbemutatóval egybekötött koncertjén. Egy kis hangulatfokozóként Jankai Béla, a csapat vezetője és billentyűse néhány apróbb titkot tár fel az eseménnyel kapcsolatban. A többi tényleg maradjon meglepetés! Jegyek még akadnak, aki nem startolt rá, az tovább már ne késlekedjen! - Fiery

2016. december 26., MOM Kulturális Központ. Mi az apropója, miért pont ott?

Gyakorlatilag a Triász Budapesten 90%-ban a saját klubjában lép fel, a BackStage Pubban. Gondoltuk, hogy egy ilyen esemény, ami egy Karácsonyi nagy koncert, általában mindig nagyobb érdeklődést tart számon, a lemezünk is pont akkor jelenik meg. Azt gondoltuk, kicsit kimozdulunk a klubból és egy nagyobb helyre költözünk ideiglenesen. Ha körülnézel Budapesten, akkor ilyen 600-700 fős helyszín nem nagyon van, a MOM viszont gyönyörűen fel van újítva, nagyon jól néz ki, nagyon jó a hangulata, és a színpad mérete is megfelelő.

Két szóban megfogalmazva, nagyon ideális. Amikor megláttuk, egyből beleszerettünk, hogy itt kell nekünk ezt a bulit megcsinálni. Egyébként ki lehet venni a székeket is, akkor 1200 fő is beférhet. Nyilván egy teljesen más hangulatú buli lesz, de ezt szeretnénk azzal kompenzálni - nem csak kompenzálni, hanem rá is fogunk pakolni -, hogy rengeteg barátunk fog közreműködni a koncerten, hisz itt nélkülözni fogunk minden technikai lehetőséget, itt minden élőben fog szólni és ennek megfelelően, egy komoly nagy élő zenekart állítottunk össze.

Úgy tudom három részből áll a buli, mit érdemes erről tudni?

A műsor az egy egységes két-két és fél órás koncert lesz. Nyilván ezen belül játszani fogunk azokkal a lehetőségekkel, hogy a különböző hangszerek, hogyan jelenjenek meg. Biztos, hogy lesz a koncertnek olyan része, amikor egy szál zongorával fogunk énekelni, énekelnek a fiúk, meg én is. Lesz olyan rész is, amikor teljes kiteljesedésben, komplett nagy zenekarral, dob, gitár, basszusgitár, Gál Peti hegedű, Gyenes Béla szaxofon, Szűcs Janó a Keresztes Band-ből és a B52-ből fog gitározni. Schneider Szilveszter fogja ütni a perkasheneket, ami további különlegességet ad a koncertnek, emiatt én is egy kicsit jobban izgulok. Az este folyamán két fiacskám fog még közreműködni, Sebastian basszusgitáron és Valentin meg dobon.

Lesz egy külön Jankai-blokk?

Igen, tervezünk egy ilyet. Mivel még nem alakult ki 100%-osan a program, erről még nem mondhatok bővebbet. Aki ott lesz, az majd fogja látni, hogy mit sikerül ebből a kis csapatból kihozni, de lesznek mindenféle meglepetések és változatos ötletek a koncerten. Azt az egy dolgot nem tudom, hogy melyik lesz az a pillanat, mikor én is le tudok menni öt percre a színpadról. De ki kell találni valamit, mert két és fél órán keresztül nem tudsz egy helyben ülni.

Az új lemezanyag mennyire jelenik meg a koncerten?

Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy a műsor szerves része lesz. Az új lemeznek is lesz egy érdekessége! Eddig azt a koncepciót követtük, hogy maga a zenekar köztudottan egy szál zongora és két énekes. Ezt a koncerteken azzal próbáljuk feldobni, hogy időnként bekapcsolunk a dob groove-ot, hogy legalább egy kicsit más hangzása legyen ennek a kis triónak, ne legyen nagyon unalmas, vagy egysíkú. Ha én néző lennék, valószínűleg fél óra múlva már kezdenék köhécselni. Persze nagyon jók vagyunk, tudunk mi változatosan játszani azzal az egy hangszerrel is, de azért megelőzzük azt a dolgot, hogy senkinek ne legyen unalmas, és elindítunk egy dob gépet. A lemezeken is azt csináltuk, hogy két-három dal mellé betettünk egy zenekari szereléses dalt, így változatosabb hangvételűvé válik a lemez hangzása. Ezt követtük eddig mind a két megjelent lemezünkön. Most egy kicsit megfordult a dolog, tizennégy dal lesz az albumon, ebből nyolc, vagy tíz zenekari hangzással úgy, hogy minden játszik.

Ezek is elveszett dalok lesznek, mint az előző lemezeken?

Zömében elveszett dalok.

Úgy tudom, van egy dal, ahol a Sipi debütál, mint szövegíró. Ez mennyire lesz exkluzív?

Igen. Ezt a dalt a végére hagyjuk. Valószínű, hogy ezzel a dallal már találkozik a közönség a buli előtt is. Leforgattuk rá a videó klipet, valószínű ez meg fog jelenni a koncert előtt a közösségi oldalakon klip formájában. Ha nem is arra számítunk, hogy ez lesz a világ legnagyobb slágere, arra számítunk, hogy komoly érdeklődést kelt fel. Elég jó megszólalású dalról van szó. Ez lesz a Válaszok, a Kérdésekre. Aki ismer bennünket, az tudja miről van szó! Annyi köze van, hogy a Kérdésekre az elképzelt válaszok ihlették a szövegírót, alias Sipos Pétert.

Most kicsit előbbre lépek, volt olyan terv, hogy a következő lemez már saját szerzeményekből fog állni.

A Triász eredetileg klubzenekarnak indult. Tagjai főállása mellett, a szabad kapacitást lekössük egy klubban. Gondoltuk, majd csütörtök, vagy szerda esténként elvegetálunk, de a dolog kinőtte magát. Először is igény lett egy lemezre, kiléptünk a nagy színpadokra. Hatalmas fesztiválokon játszottunk, ami eleinte még nekünk is furcsa volt. A zenekar, ha nagyon összehúzza magát kettő négyzetméteren elfér, egy kétszáz négyzetméteres színpadon viszont elég szerény látványt nyújt. Próbáljuk ezt hangokkal kompenzálni, úgy látszik sikerrel, hiszen nagy fesztiválokon visszatérő meghívottak vagyunk. Irdatlan tömegek előtt játszottunk akkor is, amikor több színpadon zajlottak az események, a közönség zöme a mi színpadunk előtt állt. Ezt a hagyományt ugyan úgy szeretnénk folytatni, nem akarunk mi nagy zenekart csinálni a Triászból, de ha van igény rá, nekünk, vagy a közönségnek, akkor miért ne.

Lesz a Triásznak egy nagy zenekaros változata, ami már volt is egyszer, hiszen egyszer előttünk játszott egy trió, basszusgitáros, gitáros, dobos, ez volt a Trio Target, nagyszerű zenészeivel. Nos, ez a Trio Target és a Triász csinált egy koncertet, kitaláltuk, hogy a végén együtt muzsikálunk, így lett a Hatász Vadász abban az időben. Trio Target nem aktív már, ezt a hagyományt egy kicsit most felelevenítjük.

Amúgy fellépéseinken két héttel a bulik előtt már nincs jegy, ezért is gondoltunk arra, hogy egy ilyen szép Karácsonyon, mindenki velünk ünnepelhessen, ne kelljen szomorúan haza kullognia, mert későn érkezett. Jelenleg akad még néhány jegy a MOM koncertre, akit érdekel, annak érdemes lecsapni rá!


Készítette: Fiery
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Interjúk
· Szerkesztette: Fiery


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Interjúk:
Interjú Szaszával és Matyival, a Sex Action tagjaival...


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.42 Seconds