×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Stula interjú - Vazul Mánia - 2. rész (2016) 

Megjelent: 2016. november 23. szerda 12:05
Szerző: Fiery
    Interjúk 

Molnár Péterrel, avagy ahogy mindenki ismeri, Stulával mostanában sok minden történik. Először is különleges eseményre készül a szülővárosában, Vácon megrendezendő Vazul Vére történelmi rockopera előadással. Az állomás azért is fontos, mert nagy valószínűséggel ez a helyszín adhat állandó helyet a későbbiekben. A frontember nem rég búcsúzott el a Mobilmánia zenekartól, erről is beszélnünk kell, hiszen a rajongók kíváncsiak. Stula mesél röviden még egy új magyar filmbéli szereplésről, és új terveiről is. Kellemes olvasást mindenkinek! - FieryHa támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Miért léptél ki a Mobilmániából?

A válasz előtt mindenképpen el kell mondanom, hogy nekem csak pozitív tapasztalatom van az elmúlt három évről, de nyomasztott a zenekar vezetése. Volt, amivel nem voltam képes azonosulni, a jövőbeli tervek között is volt olyan, amivel nem értettem egyet. Egy ideje már fogalmazódott bennem, hogy ott kell hagynom a Mobilmániát. Sokáig húztam a döntést, mert nagyon csípem a társaságot. Nem voltak összeveszéseink, jól éreztük magunkat. Én egy kicsit másképp gondolom, hogy egy zenekart, hogyan kell irányítani. Úgy éreztem, hogy kezdtek egyre jobban szétcsúszni a dolgok.

Nem akartam azt, hogy a Mobilmánia zenekar olyan énekessel dolgozzon együtt, aki már nem tud 100%-osan azonosulni azzal, amit tennie kellene. Hiszen, mint frontember, valamit képviseltem. Ehhez elég elől álltam a színpadon, eddig tudtam 100%-osan hozni azt, amit elvártak tőlem, szívvel-lélekkel csináltam mindvégig, nagyon szerettem ezt a posztot, nagyon szerettem együtt énekelni Vikidállal, és óriási kihívásnak tekintettem Rudán Joe után. Magasra tették a mércét, de a visszajelzések nagyon jók voltak. Nagyon sok ember gondolja úgy, hogy ebben a három évben tényleg odatettem magam. Nagyon sajnálom, ha valakinek csalódást okoztam.

Miért így lépted meg a döntésedet?

Igazából azért tettem közzé az interneten ugyanúgy, mint ahogy egy évvel ezelőtt Donászy Tibi, vagy annak idején Szentkirályi Jani, mert most már a facebook az egyik olyan internetes oldal, ahol a leggyorsabban terjednek a hírek. Másodperceken belül több százan, vagy ezren látják, olvassák a dolgokat. Úgy gondoltam, hogy nem csak pár sort írok, hiszen mind a zenekar, mind a rajongók megérdemlik azt, hogy lássák az arcomat is és az elbúcsúzást, megadva feléjük a tiszteletet. Úgy gondolom, nem tehetem meg, hogy úgy nyilatkozzak bármiről is, hogy a zenekart bántsam, nem is érdemelnék meg! Úgy éreztem, a realitás talaján maradva, szerintem így volt célszerű és normális kilépni.

A mai napig is azt vallom, hogy meghoztam egy döntést, visszatáncolni nem akarok. Új dolgok foglalkoztatnak és új terveim vannak, de nem e miatt léptem ki a zenekarból. Az új tervek csak most járnak a fejemben, hogy újra szabad lettem. A Vazul Vérét csinálom tovább természetesen, van egy-két zenekar, amire most egy kicsit több időm lesz. Egy régi, tizenhét éves zenekar, a Crazy Granat, és három és fél éve csinálom a Vegas Maffia zenekart, ezekre most több időm lesz. Van alakulóban a fejemben egy nagy zenekar megalapítása, amin már keményen dolgozunk. Annyira komolyan vesszük, hogy az első koncertünk dátumát is tudom már, január 06-án lesz Budapest szívében, a rockzene egyik fellegvárában.

Tehát lezártátok a történetet Zefivel?

Amikor meghoztam a döntésemet, 2016 október 23-án, másnap reggel a Barba Negra koncert után, akkor úgy gondoltam, hogy ez egy nagy döntés, kell egy kis nyugi nekem, úgy, hogy ki is vettem egy hét szabadságot. Voltam közben Erdélyben. Visszajöttem, 27-én, négy nappal a kilépésem után jeleztem a zenekar vezetője felé - emailt váltottunk -, hogy mi volt a problémám, mivel úgy gondoltam ez nem tartozik másra. A történetet ezek után lezártnak lehet tekinteni, köszönöm a közönségnek és a zenekarnak ezt a három évet!

Az a hír járja, hogy a Dirtyben is vállalsz valami szerepet.

A Dirtyben van most már négy "Vazulos", azért mondom, hogy négy, mert akit bevettek, új dobost, azzal együtt muzsikálok három és fél éve, ő Lendvai János. Janival igazán egységes a Dirty. Nem rég volt az első közös koncertjük, ami nagyon jól sikerült. Készül a lemezanyaguk is, egyre több buli lesz. Eddig, a tagcserék miatt, kicsit lassan haladtak a srácok, de végre összeállt a csapat. Hallottam már vagy öt új dalukat, nagyon tetszik és nagyon modern. Hívtak engem is, gitározni, vagy csak énekelni, vagy bármi, nagyon csípjük egymást. Jelenleg, most elfoglalt vagyok, annyira gyorsan jött az ajánlat tőlük, hogy kértem fél év gondolkodási időt. Olyan "teljes jogú tag" nem tudok lenni a Dirtyben, hogy minden koncerten ott legyek. Meg is beszéltük azóta, hogy nem leszek gitáros a csapatban, csak vokálozok, esetleg közösen kapok énekszerepet Kicsivel. Duettben énekeljük el a dalokat, amikor színpadra lépek velük. Úgy fogalmaznék, hogy meghívott vendég leszek a zenekarban.

Van neked egy 17 éves zenekarod, a Crazy Granat!

A Crazy Granat egy olyan zenekar, ami a saját szívügyem, én alapítottam. Tavaly valamikor, a nyár végén egy Crazy Granat koncert után odalépett hozzám egy fiatal hölgy, aki azt mondta, hogy ő vámosmikolai származású (ahol jelenleg lakom), de a rokonsága is ott él, van egy bátya, aki mindamellett, hogy kaszkadőr, most elkezdett filmeket készít. Annyira szereti a hölgy a zenekarunkat, hogy úgy gondolta, beajánl minket a testvérének. A srácnak is megtetszett a zenekar, ezért úgy gondolta, hogy a mozifilmjében szerepelhetnénk.

Nagy megtiszteltetés volt, van egy jelenet, amit anno a Club 202-ben, tavaly októberben rögzítettünk. Kocsmai verekedés, Kamarás Iván szerepel benne, Gesztesi Károly, Ganxsta Zoli, ők is ott voltak. November 24-étől lesz a mozikban, Cop Mortem a címe, nagyon örülünk, hogy részesei lehettünk, ráadásul kettő dalunkat is leadják a filmben. Cserébe kaptunk egy klip készítési lehetőséget, ami ebben a hónapban jön ki, aminek a felében mi zenélünk, másik fele pedig a filmből lesznek bevágások. A film húz minket, ez egy jó dolog. Ilyeneket valószínűleg még fogunk gyártani, minden évben, vagy kettőt. Szép lassan haladunk előre, a magunk módján, így vidékiesen.

Az első rész itt olvasható!

Készítette: Fiery
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Koncertek 2018. május 26. és 2018. június 11. között:

Klipmánia