rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Stargazer - Tui La (2017)

 Látogatottság
Összesen
88246787
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Utazás a Magyar Rockzene Történelemkönyvében Papp Gyulával (2016)

Kultúra

Megjelent Papp Gyula életrajzi könyve. Papp Gyula szenzációs fazon! Van szerencsém ismerni. Az egy dolog, hogy atompontosan emlékszik mindenre, akár 40 év távlatából is, de emellett egy végtelenül szórakoztató és szerethető ember. Ha Gyula nekiáll sztorizni, akkor ott kő kövön nem marad. Azzal, amit mond, és azzal is, ahogy mondja. Nagyon megérdemelte már, hogy róla is szülessen egy könyv, hiszen Papp Gyula túlzás nélkül egy köztünk járó rocklegenda, a Magyar Rockzene történetének egyik fontos alakítója.

A Mini, a Skorpió, majd a Dinamit legendás alakja - aki egyébként világszínvonalú billentyűs - a saját szemüvegén át mutatja be életét, és tulajdonképpen a hazai rockipar elmúlt ötven évét is. A könyv a kezdetektől napjainkig követi Gyulánk történetét, tele érdekes, eddig nem közismert, humoros sztorikkal, kalandokkal. Máthé József "Fiery" elsőkötetes kolléga végtelen mennyiségű munkaórát és szeretet beletéve végezte el a feladatot.Fiery az én ízlésemnél populárisabban gondolkodik egy rocktörténeti könyv felépítéséről, de talán neki van igaza és én vagyok kisszerűen száraz. Sok porcukorral dolgozik, de ettől csak fogyaszthatóbbak a szikár tények, merthogy azok sem hiányoznak! Gyula mellett erre lehetőség sincs, hisz emberünkből záporoznak a nemcsak, hogy napra, de órára pontos adatok. Gyula született mesélő! Azt hiszem, Fierynek szerencséje volt Gyulával, és Gyulának meg vele. Szerencsés együttműködés, kiváló végeredmény. Egyhuzamban olvasható, letehetetlen végeredmény.

Gyula végig sziporkázik, agyondicséri ami megérdemli - mert ő ilyen -, de nem mismásol, ha rázós témákról kell beszélni. Nem bánt igazán senkit, érződik a keresztényi megbocsátás, de azért mindenki megkapja, amit érdemel. E körben a Szörényi könyvvel érzek hasonlóságot, majdnem mindenről lehet beszélni. Ez óriási érdeme a kötetnek, a szenzációs, eddig nem publikált rocktörténeti képanyag mellett.

A könyv címe elég terjengős, Fiery már csak ilyen, viszont valóban utazunk az időben, ott vagyunk a beatkorszakban, a rock korszakban, és egyszerre napjainkban is. Azért is örülök nagyon ennek a könyvnek, mert én személy szerint mindig úgy voltam vele, hogy Papp Gyula sokkal több ismertséget érdemel. Legalább egy ilyen jól sikerült könyvet megérdemel!

Érdekes olvasni a könyv végén szereplő apró történetek és elismerő szavakat a zenésztársak, színészek, újságírók, és barátok tollából. Ez a fejezet méltó befejezése a könyvben leírtaknak. Gyula a szakmában megkérdőjelezhetetlen legenda. E mellett az is beszédes, hogy hány ember vette a fáradtságot, hogy megemlékezzen róla. Ez önmagában óriási eredmény a magyar rockzene történetében.

A könyv 3990 forintos áron kapható. Ez soknak tűnhet, de csak akkor ha nem tudja az ember, hogy egy életmű CD is tartozik hozzá. Van itt dal Szörényi Levente Utazás szólólemezéről, kiadatlan Dinamit-dal, átdolgozott Mini-klasszikus, a szélesebb rock-közönség által kevésbé ismert színházi, rockoperai darabok, amikkel lassan érdemes lesz végre megismerkedni. A CD-n láthatunk egy 65-ös számot. Ennyi idős Papp Gyula, aki ezekkel a kiadványokkal ünnepli 65. születésnapját! Őszintén kívánok sok boldog születésnapot!

Kapható a Rockdiszkontban, a Rockmúzeumban, vagy Fierynél is megrendelhető személyesen: mjozsef.fiery@gmail.com - Aki érintett a témában, szereti Papp Gyuszit, vagy úgy általában a Magyar Rockzenét, annak ezt kötelező megvenni! Jön a karácsony, kerüljön minden rocker polcára egy példány.


01. Életrajz - Szörényi Levente
02. Visszatérés a városba - Mini
03. Mindennap megtörténhet velem - Skorpió
04. Wurm dala - Ármány és szerelem musical
05. Űzd el - Dinamit
06. Szent Péter intése - Az első sírásó rock opera
07. Öreg szikla - Papp Gyula instrumentális
08. Nem bízhatsz senkiben - Papp Gyula és a Prédikátor
09. Irgalom - Rudán Joe
10. Éva áriája - Az első sírásó rock opera
11. Ádám imája - Az első sírásó rock opera
12. Tinédzser dal - Ismerős Arcok koncertfelvétel
13. Boldog asszony, Anyánk - Vikidál Gyula
14. Give Me Your Tonight - Safari
15. A két legnehezebb szó - P.Mobil
16. Lefolyik a csatornán - Mother Funker
17. Kolduskirályság - Papp-Sárdy NBB


Bálint Csaba (2016.12.03.)
rockmuzeum.ini.hu 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Kultúra
· Szerkesztette: bcsaba


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Kultúra:
Walk The Line - Johnny Cash életrajzi filmje


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.73 Seconds