Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Exit Eden - Rhapsodies In Black (2017)

 Látogatottság
Összesen
88137319
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Barcsik Vali és a kis herceg (2016)

Interjúk

Az elmúlt két évben, leginkább, a Hét Vezér kapcsán lehetett hallani Barcsik Valiról. Ő szerezte és hangszerelte a zenéjét, a történelmi rockoperánknak, ami már két évadban is előadásra került a Komáromi Lovasszínházban. Azonban, most egy új-régi lemezzel jelenik meg, a rockoperától erősen eltérő stílusban, nevezetesen a kis herceggel. - Gabi beszélgetett röviden a művésznővel!
Miért érezted úgy, hogy elő kell venned, ezt az anyagot?

Ez egy régi adósságom, a közönség felé. Annak idején, csak kazettán jelent meg. A dalok nagyon szépek, de az akkori technikai hátteremmel nem tudtam úgy megszólaltatni, ahogy szerettem volna. Több, mint húsz éve kérik, hogy jelenjen meg CD-n is.

Ahhoz képest, hogy nem úgy szólt, ahogy megálmodtad, elképesztően nagy példányszámban fogyott el, még így is. A dalok hangulata és mondanivalója megérinti az embereket. Van-e más változás, az eredeti hanganyag és a mostani között, a hangminőségen kívül?

Egyrészt nem csak a minősége változott, hanem az újra hangszerelés miatt, néhány dal karaktere is. Nem más lett, csak szerintem "erősebbek", hatásosabbak lettek a dalok. Másrészt írtam még három szereplőre dalt, akik az előzőben nem szerepeltek, csak érintőlegesen. A Pilóta, a Kígyó és a Rózsa is kapott önálló zenét. A Király, az eredetiben instrumentális volt, most ő is kapott szöveget, éneket.

Nem utolsó sorban, egy DVD-vel jelenik meg, Cakó Ferenc homok animációival. Nagyon passzol a zenéhez, a te ötleted volt?

Igen. Egyrészt gyönyörűen kiegészítik egymást és a koncerteken is ki lesz vetítve. Pontosan alátámasztja, azt a hangulatot, amit szeretnék ezzel az anyaggal képviselni. Másrészt, nagy rajongója vagyok Cakó Ferenc munkáinak, nagy megtiszteltetés volt vele dolgozni.

Azt tudjuk, hogy a könyv nem egyértelműen gyerekirodalom. Hogy tudtad, ezt a kettősséget megírni zenében?

Úgy, hogy olyan örök igazságok vannak benne, ami egyértelmű a gyerekek és a "fölnőttek" számára is. Ez a könyv, talán legnagyobb erőssége. Éppen ezért, a dalok sem, egy felkapott műfajban íródtak, hangszerelődtek. A szövegeket, nem volt nehéz megírnom hozzá, hiszen ez a gyerek-fölnőtt kettősség erősen bennem van.


Az interjút Gabi készítette!
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Interjúk
· Szerkesztette: Joze


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Interjúk:
Interjú Szaszával és Matyival, a Sex Action tagjaival...


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.37 Seconds