Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Voodoo Highway - The Ordeal (2017)

 Látogatottság
Összesen
87416822
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Tomb Mold - Primordial Malignity (2017)

Lemezismertetők

Azt nem tudom, hogy a kanadai duó debütlemeze mitől és ki által volt várva-várt anyag mindösszesen két demót követően, de a kiadónál - illetve kiadóknál, mert hogy két svéd cég kooperációjában látta meg a napvilágot a kiadvány - biztosan van egy erről megfelelően tájékozott ember, nekem ez az első találkozásom a két underground arccal. Rusnya, dohos nyirkosságból előkúszó old school death metal, különösebb bonyolítás nélkül, amire a régisulis halálfém hívek talán vevők lesznek, tech-fanok inkább kerüljék el...

Korai Death és Autopsy - igazából ezt tartom az eredeti old school death metal alfájának és omegájának (tudom, ott volt még a Master is, de a másik két csapattal nívó tekintetében nem említhető egy lapon). Hatásuk mai napig tetten érhető, nem mellesleg a korai svéd irányzat is sokat köszönhet nekik, elég csak visszaolvasni Entombed, Dismember, stb. interjúkat abból az időből. Napjainkban pedig egyenesen reneszánszát éli a Death életmű átmenekítése a 21. századba, a Gruesome önmagában remek példa erre, de ez a duó is biztosan sokat hallgatta a Mantas demókat, vagy a Scream Bloody Gore-t.

A fő hatás innen eredeztethető, zeneileg azért jóval szennyesebb, mint a néhai Chuck Schuldiner korai zsenije, itt jön be a képbe az Autopsy neve. Chris Reifert (aki maga is tagja volt a Death-nek a debütlemez körüli időszakban) csapata szintén rajta hagyta boncteremtől bűzlő keze nyomát ezeken a dalokon, amelyek teljes játékideje nem éri el a 32 percet, azonban egy fontos momentum megváltoztatásával sikeresen kerülték el a copycat kategóriát. Ez pedig a basszusgitár kiemelt szerepe, valóban önálló életet él a hangszer, talán csak a Necromantia legendás Scarlet Evil, Witching Black lemezén hallottam még ennyire kiemelve. Óriási ötlet, totálisan egyéni ízt ad az eredménynek, még ha a dalok nem is túl nívósak, mert azok bizony alig valamivel mutatnak túl a standard iparos munkán. Na jó, ez talán túl elmarasztalónak tűnhet így, viszont tény, aki a death metalban az újdonságot keresi, nem itt fogja megtalálni. Egyhangú gurgulázás, mennydörgő dobcsapkodás, ízléses szólók, mindez fenyegető hangulatú durva riffek közé csomagolva. A borítót viszont borzasztóan gyengének tartom, ha ez alapján kellene választanom, tutira nem ezt venném le a polcról.

Őszintén szólva boldognak kellene lennem, mert elméletileg nagyon is az én szájízem szerint teszik a dolgukat, mégis óvatos leszek. Könnyű fellobbanni a lelkesedésnek néhány gonosz riff hallatán, aztán pár hét múlva már csak ímmel-ámmal hallgatom, úgy vélem ennyivel kiegyezhetünk első nekifutásra, mert amúgy nem rossz anyag, a stílus rajongóinak pedig kifejezetten ajánlott.

7/10
Track lista:

1. Intro - They Grow Inside
2. Coincidence of Opposites
3. Bereavement of Flesh
4. Primordial Malignity
5. Merciless Watcher
6. Clockwise Metamorphosis
7. Twisted Trail
8. Vernal Grace - Outro

Közreműködő zenészek:

Derrick Vella - gitár, basszusgitár
Max Klebanoff - dob, ének


Kiadó:
Blood Harvest, Regain Records
Honlap:
tombmold.bandcamp.com 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.44 Seconds