Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Dead By Sunrise - Out Of Ashes (2009)

 Látogatottság
Összesen
87481750
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Elhallgatott zenekarok a Vasfüggönyön innen és túl (2017)

Koncertmenü

Kétnapos fesztivált rendeznek Budakalászon a Kós Károly Művelődési Ház nagytermében. Amíg péntekeken Radics Bélára emlékeznek két legfontosabb formációjának nevét viselő muzsikusok, a rá következő napon a tribute-zenekaroké lesz majd a színpad.

Idén május 01-én volt négy és fél évtizede, hogy a korszak akkori legnépszerűbb ifjúsági szórakozóhelyén bemutatkozott egy furcsán hosszú nevű, teljesen újszerű muzsikát hozó formáció. A Taurus ex-T: 25-75-82 elnevezésű hard-rock szupergroupra akkor tízezer ember volt kíváncsi a Budai Ifjúsági Parkban. Talán e "társadalomra veszélyesnek" minősített tömeg, vagy a zenekari tagok személyisége, netán az állandósult balhék okán, a zenekart az illetékesek csakhamar nemkívánatosnak minősítették, így sohasem kerülhetett sor a hőn áhított nagylemez felvételére. A Balázs Fecó, Radics Béla, Som Lajos, illetve Brunner Győző alkotta négyesfogat mindössze két kislemezzel, számos bootleg (kalóz) felvétellel így is örökre beírta magát a magyar rockzene történelmébe...2017. március 03-án (közel Radics Béla születésének 71. évfordulójához) a magyar gitárkirály életművére emlékeznek a budakalászi Kós Károly Művelődési Házban. Zoltán János rock-szakíró rocktörténeti, vetítéssel egybekötött előadását követően, az esztergomi Tűzkerék xT csapata (Anda Bálint ének, gitár és Anda Ricsi gitár, valamint Tóth Tamás Béla basszusgitár, és Geletei György dob) Radics rhythm and blues korszakát eleveníti fel. Az Új Taurus (Anda Bálint ének, gitár, Felkai Miklós gitár, Zsoldos Tamás basszusgitár, Bajzát Zsolt billentyűk és Móré Attila dob) a gitáros-szerző munkásságán keresztül az említett hard-rock világába kalauzolja a közönséget.

Az Elhallgatott zenekarokról szóló kétnapos fesztivál második napján a Rolling Stones, Janis Joplin, valamint Neil Young - helyett - magyar tribute-bandák állnak színpadra, s tolmácsolják anyazenekaraik legsikeresebb dalait. Akik éltek a hatvanas-hetvenes évek Magyarországán, bizonyára emlékeznek arra, hogy a korszak kultúrpolitikusai aligha kényeztették el a friss nyugati zenére éhes fiatalságot a "fellazítónak" és "csekély művészi értékkel bíró, divathullámnak" minősített beat- illetve rock-muzsikával.

2017. március 04-én, szombaton a Stoned (100% Rolling Stones), a Janis Joplin Emlékzenekar, valamint Young Forever - 100% Neil állítja ki az igazolást arról, hogy "könnyűnek" titulált műfaj nem is annyira lepkesúlyú, ezzel szemben örökérvényű. Az előadások mindkét napon 19.00 órától kezdődnek. A napijegy ára elővételben 1.500 Ft, a helyszínen 2.000 Ft. Kétnapos bérlet is váltható: elővételben 2.500 Ft, illetve 3.000 Ft-ért.

Hegedűs István
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: Hege


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.55 Seconds