Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

The Horrors @ 2017. november 30. - Dürer Kert

 Látogatottság
Összesen
88278547
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 kislemezek: Metro - Kislemezek 39.

Rockmúzeum

A következő kislemez, amely valószínűleg egy napon jelent meg az előzővel, szintén a bemutatkozó Metro albumról tartalmaz két kikopírozott dalt...


Az A-oldali dal az Ülök egy rózsaszínű kádban, ami Schöck Ottó és Sztevánovity Dusán szerzeménye. Jókedvű az előadás, a szöveg egy fickóról szól, aki egy születésnapi bulin úgy berúgott, hogy nem emlékszik semmire. A felvételen a csembaló játszik vezető szerepet, de meghatározó a ritmusgitár szólam is (nem tudni, hogy Dusán, vagy Zorán játssza-e.)

Ez a nagylemez nyitó dala, rögtön a refrén harsogásával kezdődik, a verzék utáni kiállások érdekesek: az elsőben a csembaló és a zongora mellett egy hegedűt is hallunk, a szavaló kislány személye sajnos ismeretlen. A második kiállás rövidebb - a másnaposságot zongoracsapkodással és basszusgitár-glissandókkal szemléltetik. A felvétel egy zuhany megnyitásával úszik el.

A B-oldalon szintén egy Schöck - Dusán szerzemény, az Okos Szamár című szám szerepel, érdekes módon a nagylemezen is az Ülök egy rózsaszínű kádban után hangzik fel. A Metro egyik legjobb dala, egy tulajdonképpeni blues, amit Frenreisz Károly énekel, és amit az orgona ural, ezt a szólamot támasztja meg megingathatatlanul Brunner Győző swinges dobolása.

Frenreisz ereje teljében adja elő a dalt, de hatásos az orgona-szóló is - a felvétel remekül sikerült. Kár, hogy a Metro nem kizárólag az ilyen, vagy hasonló dalokba helyezte a bizalmát. Ez a fajta hangzás - ellentétben az A-oldali dal eltúlzott jókedvével - örök értéket képvisel.

Folytatás holnap!

Kiadó:
Qualiton SP 720, 1970
Honlap:
wikipedia.org
zoran.hu
Majnik László
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rockmúzeum
· Szerkesztette: MajnikLaci


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rockmúzeum:
Edda művek: Ez nem herkentyű, ez Hammond!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.46 Seconds