rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

[Stömb] - Duality EP (2017)

 Látogatottság
Összesen
88314461
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Steve Hackett & Djabe - Summer Storms and Rocking Rivers (2017)

Lemezismertetők

A Summer Storms & Rocking Rivers album Steve Hackett - Genesis gitáros -, és a Djabe együttes közös formációjának 2011. július 04-én rögzített pozsonyi koncertfelvételét tartalmazza. Az MMC klubbeli fellépés anyaga eddig csak dupla LP formátumban volt elérhető. A 2013-as Gramy Records kiadvány bónusz felvételén, mely 2012. november 30-án készült a budapesti IBS színpadán, Gulli Briem, a Mezzoforte dobosa is hallható még a Djabe sztárvendégeként...

2017. február 24-én, a világ egyik legnagyobb progresszív kiadója, a brit Cherry Red Records Esoteric Antenna nevű labelje ismét kiadta a koncertet, méghozzá egy kibővített CD+DVD digipak formátumban. A CD-re a koncert 78 perces szerkesztett változata került, a DVD-n pedig a teljes, 97 perces pozsonyi koncertfelvétel látható-hallható sztereóban, illetve 5.1 surround hangzással, valamint további extraként a 2011-2012-es turnén rögzített Rocking Summer Roads című dokumentumfilmet, a Tears For Peace 2012-es videoklipjét és a Jacuzzi - Overnight Sleeper páros 2013-as, a Miskolci Szimfonikusokkal rögzített élő felvételét tartalmazza még.

Mint minden Djabe produktum, a Summer Storms & Rocking Rivers is a formátumok határait feszegető, lehető legmagasabb hangminőséget kínálja, mely méltó a zseniális szerzeményekhez. Mind a Barabás Tamás basszusgitár-virtuóz nevéhez köthető hangmérnöki munka, mind a felhasznált fotóanyag, mind a kiadvány szerkesztése példaértékű. Steve Hackett dicsérő szavai pedig nem kívánnak további kommentárt.

Nyilván a Gramy - GR1993 Records is ki tudta volna adni a koncertet (a dupla vinylt követően) CD-n, illetve DVD-n is, hiszen a hazai cég százas nagyságrendű, külföldön is sokszorosan elismert katalógussal rendelkezik. Azonban mégis jó lépésnek bizonyult a Cherry Red bevonása a promócióba és a terjesztésbe, hiszen így olyan gyűjtőkhöz és zenerajongókhoz is eljuthat a Djabe special guest Steve Hackett formáció jó híre, akik eddig még nem találkoztak a Djabe nevével, illetve a Gramy referenciaértékű kiadványaival. Még csak rövid ideje elérhető a két korong, de máris úgy tűnik, hogy bejött Égerházi Attiláék számítása, mert záporoznak megrendelések, illetve a jó kritikák (Például az All About To Rock ajánlója), így szinte biztos, hogy lesz a dolognak folytatása.

Nem is szaporítanám tovább a szót. Elég annyi, hogy a kétlemezes digipak kiadvány nagyon megéri az árát. Ilyen zenét, ilyen minőségben kell hallgatni. Végezetül idézném az Esoteric Antenna hivatalos közleményét: Az Esoteric Antenna büszkén adja közre a legendás gitáros, Steve Hackett koncertalbumát, melyet a tehetséges magyar zenekarral, a Djabéval készített. A csodálatos koncert CD+DVD boxban (NTSC formátum, régió kód nélkül) kerül forgalomba, melyet a Genesis gitárosa a Djabe zenekarral Pozsonyban és Budapesten rögzített. A DVD tartalmazza a teljes koncertet, valamint bónusz koncert- és promóciós videókat, és egy dokumentumfilmet a turnéról. A Summer Storms and Rocking Rivers anyagát 2011 júliusában vették fel Pozsonyban, a Los Endos kompozíciót pedig 2012-ben Budapesten. A felvétel tartalmaz Steve Hackett szóló pályájáról ismert felvételeket, ilyen a The Steppes, vagy az Ace of Wands. Ugyanakkor hallhatunk olyan Genesis klasszikusokat is, mint a Firth of Fifth, az In That Quite Earth és a Los Endos.

A Djabe 20 évvel ezelőtt alapított zenekar, mely az egyik legismertebb jazz együttes nemzetközi szinten Magyarországtól. Elbűvölő fúziós jazz-rockot játszanak. A pozsonyi koncerten az alábbi felállásban szerepeltek: Kovács Ferenc: ének, trombita, hegedű; Kovács Zoltán: billentyűs hangszerek; Égerházi Attila: gitár, ütőhangszerek; Barabás Tamás: basszusgitár és Banai Szilárd: dobok. A Djabe 2002 óta számos koncertet adott világszerte. A közös turnézást 2007-ben kezdték el Steve Hackettel. A koncerteken a Djabe kompozíciók mellett Genesis és Hackett szóló számokat is játszanak. A romániai Garana Jazz Fesztiválon tizenháromezer ember előtt léptek fel, és most itt van a Summer Storms and Rocking Rivers, ahol tetten érhetjük csodálatos együttműködésüket a színpadon. A DVD a teljes koncert mellett tartalmaz egy dokumentumfilmet a turnéról, a Jacuzzi - Overnight Sleeper darabokat, melyeket a Miskolci Szimfonikusokkal rögzítettek 2013. novemberében, valamint a Tears for Peace című Djabe dal promóciós klipjét.
Track lista:

CD - Summer Storms and Rocking Rivers - live in Bratislava, 4th July 2011:
01. City Of Habi
02. The Steppes
03. Butterfly
04. Scenes - Above Poland
05. Scenes - Sunset At The Seaside
06. Horizons
07. Ace Of wands
08. Flowers Stillness
09. Rush for ménes
10. Strange Places
11. Last Train To Istanbul
12. Firth Of Fifth
13. Summer Rain
14. In That Quiet Earth
15. Distant Dance
bonus:
16. Los Endos – live in Budapest, 30th November 2012

DVD - Summer Storms and Rocking Rivers - live in Bratislava, 4th July 2011:
01. City Of Habi
02. The Steppes
03. Dark Soup
04. Butterfly
05. Scenes - Above Poland
06. Scenes - sunset At The Seaside
07. Steve's Acoustic Set
a, Classical Gas
b, Blood On The Rooftops
c, Horizons
08. Ace Of Wands
09. Firth Of Fifth
10. Last Train To Istanbul
11. Summer Storms
12. Rocking Rivers
13. Rush for ménes
14. Strange Places
15. Rush for ménes reprise
16. Summer Rain
17. In That Quiet Earth
18. Distant Dance
bonus:
19. Jacuzzi - Overnight Sleeper - live in Miskolc, 10th November 2013
20. Tears For Peace (promotional film 2012)
21. Rocking Summer Roads documentary
including
The Steppes – live in Debrecen, 16th July 2011
Scenes – live in Debrecen, 16th July 2011
Los Endos – live in Budapest, 18th July 2014
Los Endos closing section – live in Budapest, 30th November 2012

Közreműködő zenészek:

Steve Hackett - gitár, ének
Barabás Tamás - basszusgitár
Égerházi Attila - gitár, ütős hangszerek, vokál
Kovács Zoltán - billentyűs hangszerek
Kovács Ferenc - ének, hegedű, trombita
Banai Szilárd - dob


Kiadó:
Cherry Red, Esoteric Antenna 2017
Honlap:
hackettsongs.com
facebook.com/stevehackettofficial
djabe.hu
facebook.com/djabeworld
Jozé, 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: Joze


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.40 Seconds