Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus (1986)

 Látogatottság
Összesen
87372074
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Sinister - Syncretism (2017)

Lemezismertetők

Legendás underground státusz és kultlemezek ide vagy oda, a veterán holland death metal brigád három évvel ezelőtti anyagát - The Post-Apocalyptic Servant - ma sem tartom többre, mint egy, a közepest éppen csak elérő alkotást. Időközben kiadtak egy túl sok vizet nem zavaró feldolgozáslemezt is Dark Memorials címmel, de ezek fényében talán bocsánatos bűnnek tűnhet, ha nem egy új Sinister korongot hiányoltam az életemből. Azonban a napokban megjelent lemez borítója mégis csak felcsigázta az érdeklődésem, főként azért, mert a két előző korongon sem voltam kibékülve a dizájnnal, számomra igenis fontos, mit biggyesztenek a borítóra...
Bármennyire is klisésnek tűnhet sokak számára ez a középkori boszorkányégetés / üldözés-szerű ábrázolás - nagy felbontásban mondjuk sokáig bele lehet feledkezni az apróbb részletekbe -, azért a csapat világához tökéletesen passzol. Brutális death metal orgia, delejező hangulattal, engem kábé a Hate című 1995-ös lemezük világára emlékeztet. Annak ellenére, hogy mára csupán Aad az egyetlen originális tag, és a legutóbbi lemez óta is volt némi kavarás a posztokon. Brussaard tesók el, a basszustémákat Dennis Hartog gitáros és a tavaly csatlakozott Ghislain van der Stel játszotta fel, plusz megjelent egy Ricardo Falcon nevű gitáros is a képben, bár a fotókon továbbra is csak öten vannak... aminek az is lehet a magyarázata, hogy a stúdióban állítólag még Bas tolta fel a gitártémák kétharmadát, de már nem (?) a csapat tagja. Akárhogy is, ez a lemez bizony odaver a hozzám hasonlóan kétkedőknek.

Brutális death metalt sok zenekar játszik, emlékezetesen viszont csak jóval kevesebben művelik. Ez a csapat azonban képes rá - bár ennek ellentettjére is akad példa a diszkográfiájukban -, a standard sika-mikán túllépve főként a gitármunka tekintetében lehet elismerést megfogalmazni. Amit harmóniák és szólók terén itt műanyagba préseltek, az bizony nem piskóta, ráadásul több nótában is vészjósló hangulatú billentyűs témákkal tették színesebbé a végeredményt, ahogy az kiválóan tetten is érhető az olyan szerzeményekben, mint a Blood Soaked Domain, a Syncretism, vagy a Rite of the Blood Eagle. Tucatnyi hallgatást követően is jólesően ízlelgetem ezt a bő háromnegyed órányi játékidővel bíró, combos hangzásba ágyazott anyagot, azonban az első perctől képtelen vagyok szabadulni attól a gondolattól, hogy ezúttal Toep Duin mint ha alatta maradna a húros hangszereknek, szürkébbnek és sótlanabbnak tűnik a játéka, pedig azért tud ő változatos pörgetéseket hozni, ha akar. Aad meg csak bömböl torkaszakadtából, bár kötve hiszem, hogy mást várna tőle a fanatikus tábor.

Szeretném azt hinni, hogy a hullámvölgy alja után újra felfelé kapaszkodnak, de egyelőre annyival is megelégszem, hogy ez egy jó lemez. A közvetlen elődeihez képest ég és föld a különbség, de a teljes életműben is megállja a helyét, legalábbis semmivel sem tartom gyengébbnek, mint mondjuk az Afterburner korongot. Beszerzésre ajánlott darab!

8,5/10
Track lista:

1. Neurophobic
2. Convulsion of Christ
3. Blood Soaked Domain
4. Dominance by Acquisition
5. Syncretism
6. Black Slithering Mass
7. Rite of the Blood Eagle
8. The Canonical Rights
9. Confession Before Slaughter

Közreműködő zenészek:

Aad Kloosterwaard - ének
Dennis Hartog - gitár, basszusgitár
Bastiaan Brussaard - gitár
Ricardo Falcon - gitár
Ghislain van der Stel - basszusgitár
Toep Duin - dob

Lemezeik:

1991 - Sinister EP
1992 - Cross the Styx
1993 - Diabolical Summoning
1995 - Hate
1996 - Bastard Saints EP
1998 - Aggressive Measures
2001 - Creative Killings
2003 - Savage or Grace
2006 - Afterburner
2008 - The Silent Howling
2009 - Prophecies Denied (live)
2010 - Legacy of Ashes
2011 - Altered Since Birth 1990-2010 (boxed set)
2012 - The Carnage Ending
2014 - The Post-Apocalyptic Servant
2014 - The Unborn Dead EP
2015 - Dark Memorials
2017 - Syncretism


Kiadó:
Massacre Records
Hazai terjesztő:
HMP
Honlap:
facebook.com/SinisterOfficial 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: palszabolcs


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.41 Seconds