Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Essence of Datum - Nevermore (2017)

 Látogatottság
Összesen
88359371
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Thobbe Englund - Sold My Soul (2017)

Lemezismertetők

A 37 éves, finn születésű Thorbjörn Englund 2012-2016 között volt a Sabaton gitárosa, leginkább onnan ismerhetjük a nevét. Főhősünk emellett 2006-óta szóló lemezeket is rögzít, eddig hármat sikerült kiadnia, amiken minden hangszert egyedül játszott fel.

Most viszont zenekart szervezett maga köré, hogy rögzítse a Sold My Soul című "komolyabb" lemezét, amin saját dalait énekli és gitározza. A felvételeket otthon végezte, de a további munkálatokba a Wisdomból ismert Nagy Gábor is besegített, így hazai vonatkozása is van az albumnak, amiről a főszereplő ilyeneket nyilatkozik: "Ezt a lemezt a manapság olyannyira általánosan használt stúdiós csalások nélkül rögzítettük. Amit hallasz, azt kapod, és tele van az album elsőre felnyomott témákkal. Brutálisan őszinte megközelítésű, színtiszta heavy metal." Ráadásul a Bloodbound és a lengyel Crystal Viper társaságában, 2017. április 02-án élőben is láthatjuk majd, hogy mire képesek!
A Sabaton sikerein felbuzdulva keresgéli saját útját Thobbe Englund, de mivel még nem tudja, hogy merre menjen tovább, hogy szólóban is sikeres tudjon maradni, így stílusok között ugrándozik. Van itt minden, mint egy jó ószeresnél... Indulásnak egy energikus menetelést kaptunk Sold My Soul címmel, amihez hasonlóval Halford is mindig próbálkozott szólóban, ráadásul ezt a hasonlóságot erősítő éneket is kapunk, erőszakos sipítozással. Aztán ezt a vonalat átváltják Hammondos hátterű hard rock reszelésére Annihilation címmel, rekesztett énekkel, de itt sincs megállás, az I Am sötét gótos vonatozásba kezd, mint egy nagyon ismerős dark-rock sláger...

A másfél perces The Glow átlép a lassú és vontatott Black Sabbath-betonozás világába, amiből aztán Deep Purple-jellegű hard rock témázgatás is előugrik az It Burns-ben, elnehezült középrészekkel. Ötletesen, de nem túl kifinomultan és nem kellően kidolgozottan hozza elő a Ritchie Blackmore-féle Rainbow slágereinek a rock and rollos hangulatát a Steel & Thunder, de itt sincs megállás, ugyanis a bulisabb Tragen Vinner, majd a neoklasszikus gitárszólót űrben úsztató The Flame követi egymást, amit aztán a durva metállal belovagló Break The Chains próbálnak még zavarodottabbá tenni, sajnos sikeresen...

A Sabaton gitárosának kötelező valami középkori csatát is megzenésítenie - gondolhatta főhősünk, ebből lett a Wounded Knee lassú és archaikus dülöngélése, de ennél a stílusnál sincs hosszabb időzés... A minimalista környezetbe doom-stoner riffeket dobáló Farewell, majd a mindezt Black Sabbath misztikával lezáró The Ashes sem teljesen tűnik kereknek és egésznek, csak egy kiválóan felkészült gitáros ötletelésének és jammelésének, amolyan dalszerzési útkeresésének! Úgyhogy az igazán letisztult Thobbe Englund szóló albumra még sajnos várnunk kell!

10/05
Track lista:

01. Sold My Soul
02. Annihilation
03. I Am
04. The Glow
05. It Burns
06. Steel & Thunder
07. Tragen Vinner
08. The Flame
09. Break The Chains
10. Wounded Knee
11. Farewell
12. The Ashes

Közreműködő zenészek:

Thobbe Englund (ex-Sabaton 2012-2016) - gitár, ének
Roland Westbom (Cryonic Temple) - basszusgitár
Elon Andersson - billentyűs hangszerek, Hammond orgona
Johan Gradin - dob

vendég:
Niklas Johansson - basszusgitár

Lemezeik:

2006 - Influences
2015 - From the Wilderness
2016 - Before the Storm
2017 - Sold My Soul


Kiadó:
Metalville Records
Honlap:
facebook.com/thobbeenglundofficial
facebook.com/thorbjorn.englund 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.45 Seconds