×

Szükségünk van a Te segítségedre is! - Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni nekünk! Kérjük, hogy a közlemény rovatba ne feledd el beírni: passzio, hogy a támogatásod célba érjen! Ciki, vagy sem, de sajnos idáig jutottunk! E finita la commedia...

 Ossian - Az igazi szabadság (2017, info) 

Megjelent: 2017. március 09. csütörtök 18:00
Szerző: szimpatic
    Hírek 

Az Ossian 2017-ben sem tétlenkedik - alig több, mint egy hónap múlva, április 21-én megjelenik Paksi Endréék huszonkettedik stúdiólemeze Az igazi szabadság címmel, mely a csapat hivatalos weboldalán már elő is rendelhető! Ezen a linken minden dalba belehallgathatsz egy rövid részlet erejéig! Az elkötelezett fanok - az elmúlt évekhez hasonlóan - rajongói csomagot is választhatnak, mely többek között egyedi, a későbbiekben nem megvásárolható előrendelői pólót is tartalmaz.Ha támogatni tudsz minket, akkor a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület bankszámlaszámára - K&H Bank 10403239-50526686-48521004 - tudsz utalni, a közlemény rovatba kérjük ne feledd el beírni: passzio.

Kedves Barátaink! Oldalunk lelke, sorsa fordulóponthoz érkezett. Egy végtelenül anyagias, politikával átitatott világban, minket is lassan-lassan utolért a nagy kérdés, merre vezet tovább az utunk, vagyis őszintébben: "lesz-e a haszon őszire?" Sok éve már annak, hogy páran - merő lelkesedésből - úgy döntöttünk: létrehozunk egy független zenei oldalt, ahol szabadon leírhatjuk a véleményünket. Mindentől és mindenkitől függetlenül fogtunk bele ebbe a nagyon komoly feladatba, ami az elmúlt több, mint tíz évben sok ezernyi egyéni hangú, reményeink szerint mások számára inspiráló és vitaindító írásmű formájában valósult meg. Az aktuális divatoktól és trendektől függetlenül értékeltük a körülöttünk lévő zenei világot, csak a minőséget figyelembe véve, magunknak is a valóságot keresgélve.

Függetlenségünk időközben ezernyi értéket teremtett. Olyan emberekkel készíthettünk interjúkat, akikkel mások nem beszélgettek, ma már ismeretlennek számító régi hősöktől kérdeztük meg a múltjuk titkait - és ők a függetlenségünk miatt, őszintén mesélték el az életüket. Az évek alatt sok száz cikksorozatot írtunk, mélységében felderítve és elmesélve hazai és külföldi zenekarok életművét, sorsát. Közben olyan véleményeket is megfogalmazhattunk, amiket mások nem szoktak. Mindezzel többek, mások lettünk, mint Tisztelt - és szintén alulfinanszírozott - sorstársaink. A nagy kérdés pedig a cikkek számával és oldalunk értékeivel egyre csak növekedett: "lesz-e a haszon őszire?" És a válasz is egyre nevetségesebbnek tűnt: "semmi, nulla, zéró, mindenkinek ez a hobbija, akinek nem inge, az nem veszi föl!"

Most a sorsunk újra fontos kérdéssé kezd válni! A létező út is világosnak tűnik. Feladjuk az oly régen és féltve őrzött függetlenségünket, vagy sem? Az árát mindenképpen megfizetjük a döntésünknek, hiszen a lelkesedésünk a pénzünkkel együtt fogy. Ezért a szokásos kérdést kell feltennünk: hajlandó vagy-e anyagilag támogatni az általunk végzett munkát? Örülnénk, ha támogatnál minket, cserébe mi - a szokásos kötelező: hirdetésed megjelenítése mellett - a folytatást tudjuk felajánlani! És sajnos jelzésként kell értékelnünk, ha ezen felhívásunk után nem érdekel a sorsunk. A végső döntésünket majd a pénztárcánk alakulása alapján hozzuk meg... és akkor még a kötelező, mégis egyre halasztott fejlesztéseinkről nem is beszéltünk...

Ha megteheted, támogass minket, a függetlenségünket, akkor is, ha nem értesz egyet a véleményünkkel! Mert mit kezdesz majd azzal, ha mindenki csak veled bólogat... és senki sem mond neked más nézőpontot? Mert, ha nem tudod, hogy létezik Epres Túrótorta, akkor azt sem tudod eldönteni, hogy izlik-e, vagy nem!?

Ezer forint is segít, de egymillió többet, tízmillióért pedig személyes köszönőlevelet is írunk, ha akarod! Köszönjük!

Az albumot a zenekar a megjelenés napján, április 21-én a már jól megszokott helyen, a Liquid Rock-ban dedikálja délután 16 órától.

A lemezbemutató koncert idén is a Barba Negra Track nagyszínpadán kerül megrendezésre, május 06-án. A zenekar különleges vendége a Kalapács és az Akusztika lesz.

Paksi Endre az előzetes munkálatokról: Az új albumon több dalban is szerepel nagykórus, erősítve a refréneket. A facebook-on közzétett, január végi felhívásunkra nyolc profi kórus jelentkezett, ezúton is köszönjük mindegyiknek! Legelsőnek a Kismarosi Római Katolikus Templom Énekkara ajánlotta fel a segítségét, Réti József közvetítésével, az ő lelkes, pozitív hozzáállásuk miatt velük rögzítettünk néhány refrént.

A saját templomukban vettük fel a zenei részeket, Embey-Isztin Gabriella karnagy vezényletével. Köszönjük minden résztvevőnek az önzetlen és profi munkát, nagyon nagyot szóltak a refrének! Külön érdekessége volt a felvételnek, hogy csak a karnagy hallotta a dalokat fejhallgatóban, az ő vezényletével a kórus minden zenei segítség nélkül, "üresben" énekelte fel a szólamokat, maximális respekt!

A kórusvokálokról: A stúdióban régi barátaink is vokáloztak nekünk, a mikrofon körül Kalapács Józsi, Kökény "Betyus" Sándor és Deli Zsolt a Csodatanker zenekarból, Kozma Tamás (ex-Mobilmánia), valamint Szlukovinyi Tomi az Ossian stábból.

Az Ossian tavaszi turnéja március 10-én startol a paksi Sportcsarnokban, másnap pedig Kaposváron játszik a csapat. Az eddig bejelentett turné dátomok alul találhatóak! A zenekar tavaly ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját, mely nem kevés sikerben bővelkedett: mindkét jubileumi évben megjelent lemez - Fényárban és Félhomályban, 30 év legszebb balladái - elérte a platina státuszt, emellett a Mahasz összesített statisztikái alapján az eladási listák 5., illetve 6. helyén végzett.


2017. március 10. - Paks, Sportcsarnok
további fellépők: Tales of Evening, Dorothy, Kárpátia
2017. március 11. - Kaposvár, Sportcsarnok
további fellépők: Tales Of Evening, Lord, Kárpátia
2017. április 11. - Sopron, GY.I.K.
2017. április 08. - Győr, ETO Park, Rendezvényterem
különleges vendég: Tales of Evening
2017. április 16. - Jánosháza, Művelődési ház
2017. április 28. - Egyházasfalu, Rendezvénysátor
2017. április 30. - Zalaegerszeg, Sportcsarnok
2017. május 06. - Budapest, Barba Negra Track - lemezbemutató
vendég: Kalapács és az Akusztika
2017. május 12. - Jászboldogháza, Motoros találkozó
2017. május 13. - Győrújbarát, Motoros találkozó
2017. május 27. - Bős, Motoros találkozó

Track lista:

01. Az igazi szabadság
02. Célszemély
03. A szerencse angyala
04. Köd előtted, köd mögötted
05. Ébredj fel
06. Ahol a szürkeség véget ér
07. Vigyázz a szívemre
08. A tegnap tüzében
09. Szememben, mint egy tükörben
10. Harangok
11. Végső menedék

Kiadó:
Hammer Records
Honlap:
ossian.hu
facebook.com/OssianOfficial
rovat lapozó


Még, még, még...

 

Ajánló

Ez is érdekelhet

Alapi István - Borlai Gergő feldobolta az új albumot (2018)
Mint arról már hírt adtunk, Alapi István új gitáralbumán Borlai Gergő dobol... - Szilágyi Norbert írása,

Tovább...
The Trousers - You Got me Rollin' (2018, dal)
Jelenleg is a 2015-ben megjelent - a hazai és a nemzetközi sajtóban is nagyon pozitív értékelést kapott - Mother Of Illusion című lemezének folytatásán

Tovább...
Omega Diatribe - Divine Of Nature (2018, dal)
2018 első harmadában, Trinity címmel jelenik meg a harmadik Omega Diatribe stúdió anyag, amit ezúttal már az újonnan érkezett frontemberrel, Lucsányi

Tovább...
Emke - Mambo (2018, klip)
Árvai-Illés Emese, becenevén Emke a Black Nail Cabaret nevű synth noir zenekar énekes-dalszerzője örömmel jelenti, hogy megjelent a legújabb videoklipje a Mambo című dalhoz, ami a

Tovább...
Pagan Megalith - Túlvég (2017, info)
2017. december 21-én megjelent a Pagan Megalith harmadik és egyben utolsó nagylemeze, a Túlvég. Az album egy különös utazás a kiüresedésbe, dalai tradicionális

Tovább...
Koncertek 2018. március 23. és 2018. április 08. között:

Klipmánia