rockmuzeum.ini.hu

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Pentakill - Grasp of the Undying (2017)

 Látogatottság
Összesen
88209016
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 kislemezek: Locomotiv GT. - Kislemezek 03.

Rockmúzeum

A következő kislemez szintén Zalatnay Saroltával készült, ami 1971 decemberében jelent meg...Az A-oldalon hallhatjuk az egyik legjobb popdalt, amit magyar hangstúdióban vettek fel, Presser Gábor és Adamis Anna írta, a címe: Miért mentél el?

Ismét egy Zalatnay Sarolta énekhangjához passzoló, lassú blues, amit Presser Hammond-orgonájának lebegése és elektromos zongorája vezet. Barta gitározása frenetikus, páratlan ízzel szórja el díszítéseit, játéka nagyon finom. A dal csúcsa azonban ismét Frenreisz Károly szaxofonszólója, ami rendkívül kifejező, szinte könyörögve kérdezi újra meg újra: miért? Ennek ellenére a dalban azok a hangok a legfontosabbak, amiket a zenészek nem játszanak el, a ritmusszekció játéka csodálatosan higgadt, levegős, csak Laux lábcinen beszúrt triolái törik meg a puhaságot helyenként.

Zalatnay Sarolta valószínűleg ebben a dalban nyújtja karrierjének legjobb énekesi teljesítményét. Hangjának minden jellemző tónusa, az érzékiség és a nyers erő is egyszerre jelenik meg. A verzék légiessége után a refrénben ránk szabadítja enyhe dühvel keveredő bánatát, ami zavarba ejtően hiteles, megdöbbentő erejű. A dal kiválóságát jól alátámasztja, hogy semmiféle tehetségkutatós énekes nem mert hozzányúlni, amire csak annyit lehet mondani, hogy "hál istennek" (bár volt olyan, akinek nagyon jól állt volna). Mivel nem játszották az utóbbi évtizedekben sehol, ezért a feledés homályába merült ez a csoda.

A B-oldalon hallható Fekete árnyék című dal Frenreisz Károly és Adamis Anna szerzeménye. Nagyon jó hard rock, Barta Tamás erőteljes gitározása és Presser Hammondja vezeti, Laux és Frenreisz keményen húz. Az első két versszak között Barta mutat be egy nyers, rock and rollos gitárszólót, valamint hallhatunk még egy flanger effekttel "dúsított" szakaszt is, amit Laux dobjai és kongázása mellett, Presser Hammond csipkelődései tesznek élvezetessé. Zalatnay előadása itt is remek, de ez a szám sajnos elveszik az A-oldali dal vakító fényében.

A dalokat a Magyar Rádióban vették fel, szerencsére sztereó keverésben is ránk maradtak, mert CD-n is megjelentek. A Miért mentél el? az Álmodj velem, a Fekete árnyék pedig a Zalatnay II. című albumok CD kiadásán szerepel bónuszként.

Folytatás holnap!


Kiadó:
Pepita, SP 900, 1971
Honlap:
lgt.hu
facebook.com/LGT.Fan.Club
pressergabor.hu
facebook.com/PRESSERGABORofficial
Majnik László
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rockmúzeum
· Szerkesztette: MajnikLaci


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rockmúzeum:
Edda művek: Ez nem herkentyű, ez Hammond!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.52 Seconds