Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

[Stömb] - Duality EP (2017)

 Látogatottság
Összesen
88314040
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Bloodbound - War of Dragons (2017, Dionysosrising)

Lemezismertetők

Hogy milyen lenne a Nightwish férfi énekessel, és egy tehetséges, értékelhető szólókat is prezentáló gitárossal? Hát ilyen. A Bloodbound új lemezének legalábbis első fele úgy idomul a csajmetál vezető csapatához, mint a Terminátor bőre a fémvázhoz, persze azzal a kitétellel, hogy a szimfonikus aláfestés itt értelemszerűen csak nyomokban fedezhető fel. S, hogy jól van-e ez így? Biztosan, mert vannak, akik a szarból készített - no, oké, a végtermékből kiszedett babszemekből "nemesített" - kávét tartják a világ legnemesebb serkentőjének, piac tehát olyan dolgokra is lehet, melyek elsőre meghökkentők, másodjára pedig... szintén.

Nem, most hazudtam, mert a Bloodbound nem tehetségtelen brigád, dallamérzékük és a gitáros neoklasszikus tevékenysége egyenesen kiemelkedő, de jelenlegi lemezükön mégis egy - vagy több - olyan stílus replikánsai, amit én annyira nem csípek. Ez természetesen olyan szubjektív néző - illetve hallás - pontot jelent, amit egy kritikusnak illene otthon hagyni, még szerencse, hogy nem vagyok az, ezt a tisztséget meghagyom kollégáimnak...
Bezzeg, ha a lemez második felére egy-két szám erejéig tartó Judas Priest - Accept stílus ihlette volna a csapatot, akkor nem csípné a szememet a példakép-idézés - vagy nem ilyen eufemisztikusan, a lopás -, és minden bizonnyal csillogó fémpennával karcolnám bele a Bloodbound nevét a kedvenceim fémkönyvébe, de sajnos ez most nem a feltétlen elégedettség ideje. Nem tudom, ki, hogy van vele, de hiába ingerel fütyülésre a folkos dallamokkal felvértezett Silver Wings, vagy a kezdő Nightwish-bomba, a Battle In The Sky, túl ismerősek ahhoz, hogy igazán lelkesedni tudjak.

Emellett a lemez talán jobban sikerült második felén a Hammerfall utánérzés dominál, és hiába ír az együttes olyan slágereket, amiket példaképüknek is csak ihletett pillanataiban sikerül, úgy érzem, ezúttal a sablondobálás már nem elég, illene új, saját munkából származó építőelemeket is beszerezni.

Hiába pörgetem végig a lemezt újra meg újra, a nyerő szám mindig a Sword Of Wings, ami úgy idézi a Judas Painkiller-szabadalmazta szigorúságát - a refrén azért inkább Helloween -, hogy egyből kedve támad az embernek elővenni a papok kortalan klasszikusát és megállapítani: igen, ez a metal!

Természetesen elfogadom azok véleményét is, akik kedvtelve hallgatják a lemezt, mert mint írtam, remek dallamokban nincs hiány - bár olyan kiemelkedő slágert, mint mondjuk a Moria, most nem sikerült összehozni -, és a fiúk vannak annyira profik, hogy kihasználják a "himnuszokban" rejlő potenciált, kár, hogy ezt már sokadik alkalommal és ugyanazokkal a módszerekkel teszik.

Drukkolok, bár annak egyre kisebb az esélye, hogy az együttes ismét tesz egy merész kanyart, és visszafordul kezdeti Maidenes, vagy az egy lemez erejéig tartó, szikárabb power megközelítéshez - de addig is, aki híve az ilyen jellegű kvíznek, aminél minden percben adott a kérdés, melyik banda idéződik fel, annak jó játékot kívánok!


Track lista:

01. A New Era Begins - 00:30
02. Battle in the Sky - 04:24
03. Tears of a Dragonheart - 03:49
04. War of Dragons - 04:08
05. Silver Wings - 03:45
06. Stand and Fight - 03:34
07. King of Swords - 04:06
08. Fallen Heroes - 04:20
09. Guardians at Heaven's Gate - 03:42
10. Symphony Satana - 04:57
11. Starfall - 03:55
12. Dragons Are Forever - 03:55

Közreműködő zenészek:

Patrik "Pata" Johansson (2010-, Dawn of Silence) - ének
Tomas Olsson (2004-, Street Talk) - gitár
Henrik Olsson (2006-) - gitár
Fredrik Bergh (2004-, Street Talk) - billentyűs hangszerek, vokál
Anders Broman (2011-) - basszusgitár
Pelle Akerlind (2006-2016, Morgana Lefay) - dob

vendég:
Anette Olzon (Nightwish 2007-2012, Alyson Avenue 1999-2006) - ének

Lemezeik:

2005 - Nosferatu
2007 - Book of the Dead (-2-)
2009 - Tabula Rasa (-2-)
2011 - Unholy Cross (-2-)
2012 - In the Name of Metal (-2-)
2014 - Stormborn (-2-)
2016 - One Night of Blood - Live album
2017 - War of Dragons

Kiadó:
AFM Records
Honlap:
bloodbound.se
facebook.com/bloodboundmetal
Garael, dionysosrising.blog.hu 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: Dionysosrising


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.56 Seconds