Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Dead By Sunrise - Out Of Ashes (2009)

 Látogatottság
Összesen
87481958
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Danko Jones - Wild Cat (2017)

Lemezismertetők

A kanadai Toronto-ban, 1996–ban alakult Danko Jones punk'n'roll zenéje divatosnak számít, hozzánk is rendszeresen járnak fesztiválozni... Eddigi utolsó lemezüket 2015-ben adták ki Fire Music címmel, tavaly pedig megünnepelték a húsz éves születésnapjukat. Most pedig Eric Ratz producerrel neki futottak a Wild Cat című nyolcadik sorlemezüknek... Friss, fiatalos és menő rockslágerek sora van ezen az albumon, a lehető legegyszerűbbre és legfogósabbra véve a figurát... és nagyon úgy tűnik, hogy időközben a Thin Lizzy-be is sikerült beleszeretniük!

A '86-ban elhunyt Phil Lynottnak manapság egyre több a követője, miközben a csapatából mára Black Star Riders lett, de a szelleme ott is megmaradt! Úgy tűnik, hogy mostanra Danko Jones is beleszerethetett, mert az itt hallható előadása és modora egyértelműen rá kezdett hasonlítani... Ez engem egyáltalán nem zavar, ugyanis eredetiben is nagyon kedveltem azt a fajta előadásmódot, aminek a gyökere a bluesban és Hendrixben gyökerezett... Ráadásul zeneileg itt egészen másról van szó, ugye iker-gitárról szó sem lehet, viszont a Danko Jones húsz év alatt sem vesztett semmit a lendületéből és energiából... és a punk'n'roll slágereik ezzel az énekkel és hasonlósággal csak nyerni tudtak!

Az I Gotta Rock alaposan bele is robban az ember arcába, olyan az egész, mintha a tinédzser Phil Lynott épp' punknak készülne, ami primitív rock and rollos pörgéstől mindenkinek az ösztöne működésbe is lép! A visszafogottabb és slágeresebb My Little Rock'n'Roll kicsit belecsippent az Ac/Dc-be is, ami után a Going Out Tonight újra beindítja az ugrálást, miközben az ének némileg drámaibb is tud lenni... A You Are My Woman és a Do This Every Night megidézi a Thin Lizzy tökös, kiállásokkal szabdalt slágereinek világát, amúgy Jailbreak-módra... Persze ezek után jön a fiatalos kapkodás Let's Start Dancing címmel, alaposan megmozgatva a táncos lábakat... már akinek van olyanja...

Akit eddig nem győztek meg, az a karcosan és lendületesen szaggató Wild Cat-re biztosan beindul, mert az ösztönökre biztosan tudnak hatni... Aztán buliznak egy tököset She Likes It címmel, ami aztán a keménykedő glam-rock slágernek tűnő Success In Bed-del az ágyban végződik... A sodró Diamond Lady, majd az ősibb blues-rockos kiállásokba üvöltöző Revolution (But Then We Make Love) zárja a lemezt, ami mindettől a friss és dinamikus nosztalgiától szerintem az egyik legjobb Danko Jones kiadvány lett, ami valaha készült! Persze nem agysebészeknek készítették, de szerintem műtét közben még úk is szívesen szórakoztatják magukat hasonlóan hiteles - és persze ismerősen csengő - dalokkal! Mindenesetre engem meggyőztek ezzel a lemezzel!

10/8.5


Track lista:

01. I Gotta Rock - 3:38
02. My Little Rock'n'Roll - 3:43
03. Going Out Tonight - 3:30
04. You Are My Woman - 3:23
05. Do This Every Night - 3:11
06. Let's Start Dancing - 3:12
07. Wild Cat - 3:45
08. She Likes It - 3:24
09. Success In Bed - 3:34
10. Diamond Lady - 3:35
11. Revolution (But Then We Make Love) - 3:34

Közreműködő zenészek:

Danko Jones - ének, gitár
John Calabrese - basszusgitár
Rich Knox - dob

producer: Eric Ratz

Lemezeik:

2002 - Born a Lion
2003 - We Sweat Blood
2006 - Sleep Is the Enemy (-2-)
2008 - Never Too Loud
2010 - Below the Belt
2012 - Rock and Roll Is Black and Blue
2015 - Fire Music
2017 - Wild Cat

EPk:
1998 - Danko Jones
1999 - My Love Is Bold
2011 - Mouth to Mouth


Kiadó:
AFM Records, Bad Taste Records
Honlap:
dankojones.com
facebook.com/dankojones 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.49 Seconds