Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

[Stömb] - Duality EP (2017)

 Látogatottság
Összesen
88311384
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 kislemezek: Locomotiv GT. - Kislemezek 05.

Rockmúzeum

A soron következő LGT kislemez két Barta Tamás - Adamis Anna szerzeményt tartalmaz...Az A-oldalon a Szeress nagyon című szám foglal helyet. Presser Hammond-akkordjaival kezdődik, majd belép Barta szólógitárja. Pazarul szól ez a rész, de kisvártatva csatlakozik a ritmusszekció is, ebben a szakaszban Barta lazán, kockázat nélkül szórja jellegzetes frazírjait, s nagyon érdekes az ennek hátterében meghúzódó elektromos-zongora szólam is. A versszakokat Presser és Frenreisz közösen éneklik, majd jön a refrén, melynek végére az ének és a gitár unisonoja ("ez az, ami kéne") teszi fel a koronát.

A gitárszóló nem túl bonyolult, bár finom, ízes. Egy rövid időre előkerül Barta slide-csöve is, viszont ezután következik egy kiállás, ahol először Barta egyedül mutat be egy kis funky-blues ritmizációt, majd unisonoban csatlakozik hozzá a zongora is - egy ereszkedő futam eljátszásának formájában. Egy verze megismétlése után következik a refrén, amelyet egy hatásos megoldással lassan, elhalkulva nyújtanak el. Presser apró futamokat szór el az elektromos zongorán, majd újra erőre kapnak, s elvezetik Bartát a bluesos befejezéshez. A dalt hallgatva, egy ereje teljében lévő, csodálatos tehetséggel megáldott zenekar képe tárul elénk. Itt válik egyértelművé az LGT világszínvonala...

A B-oldal dala a gyönyörűséges Csak egy szóra. A szerző, Barta Tamás és Presser Gábor közösen énekli, a kíséretben az akusztikus gitár és a Hammond-szőnyeg teremti meg az alapot. A szólórészben beszáll Laux József is kongákkal, magát a szólót Frenreisz Károly adja elő fuvolán.

A dalszöveg nagyon szép, jól passzol a puha muzsikához, amely olyan Barta-dalokat juttathat eszünkbe, mint a Kötéltáncos álma, vagy az Azt hittem. Ezek a lírai hangvételű dalok óvatlanul, de megmutatják a - legendák alapján - nehéz természetű szerző érzékeny lelki világát, ennek tükrében a magyar poptörténet kiemelten jelentős darabjai.

Folytatás holnap!


Kiadó:
Pepita, SP 945, 1972
Honlap:
lgt.hu
facebook.com/LGT.Fan.Club
pressergabor.hu
facebook.com/PRESSERGABORofficial
Majnik László
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rockmúzeum
· Szerkesztette: MajnikLaci


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rockmúzeum:
Edda művek: Ez nem herkentyű, ez Hammond!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.41 Seconds