Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Zártosztály és a Bakancsos Edda tagjai @ 2017. július 13. - Miskolc

 Látogatottság
Összesen
87347201
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 Majesty - Rebels (2017)

Lemezismertetők

A németországi Laudá-ban, 1997-ben alakult Majesty egy a Manowar-mintájú hősi himnuszokat éneklő heavy-power-metálos csapatok közül. A 2013-as Thunder Rider kapcsán olvashatattok róluk már nálunk, azóta Robin Hadamovsky gitáros a csapatba került, és kiadtak két lemezt is, egyet Banners High és egyet Generation Steel címekkel, de egyiket sem dicsérték meg különösebben a kritikusok... Lássuk, hogy milyen lett most ez a Rebels, ami már a nyolcadik teljes hosszúságú stúdió mutatványuk...

A Path to Freedom misztikus középkorba hajózó felvezetője után, a Die Like Kings belekezd abba az egyenes vonalban menetelő metálba, amit nagyon sokan tartanak "cikinek". Nos, persze magamutogató módon hősies fémcsörgetéseket és férfias-mormogós kórusokat előadni nem biztos, hogy különleges dolog, de ezt a műfajt is lehet hitelesen és jól csinálni... Az elmúlt évek alatt, a Majesty minden tekintetben sokat fejlődött!

A sokkal szabadosabb Rebels of Our Time kapott némi - eléggé feleslegesnek tűnő - elektronikus hátteret is, miközben a hősi éneket sokkal lassabban tolják az arcukba, a tetejére pakolva egy velük éneklős refrént is, amolyan slágerként. Annyira primitív kliséket használnak, hogy az embernek leesik az álla, miközben a végeredmény valahogy működik... Nem más a helyzet a Yolo Hm kapcsán sem, ahol az Accept himnuszokat próbálják megmártani fiatalos elektronikába is, ami aztán a belovagló The Final War-t is tönkre vágná, ha a dalt az archaikusan felpörgő refrénje nem mentené ki a bajból...

Az Across the Lightning átevez a balladák kényes vizeire, ami hat percnyi epikus pop-rock annyira sem megy, mint az eddigiek, pedig végül monumentális gitárszólót is kapunk. A Fireheart aztán visszatér a dinamikusan és gyorsan lüktető németes metálhoz, több-kevesebb sikerrel... Az Iron Hill csúnyán lenyúlja a műfajt kitaláló Iron Maiden basszusgitár-vezette epikus felvezetőjének megoldásait, hogy aztán bedübörögjön az a hősies metál, ahogy kell! Ezek után jöhet némi szintetizátoros felvezető, amiből szinte kilő a Heroes in the Night dinamikus és persze slágeres metálja, de a monumentálisabb Running for Salvation és a neoklasszikusabb vágtákkal operáló Fighting till the End sem tér le a megkezdett archaikus-hősies metált dübörgő útjukról, amibe némi káromkodás is belefér, mert az macsós dolog!

A Rebels profi munka, amiben semmi újdonság nincs, csak a már ezerszer ismételt klisék. Magával ragadóan lelkes csapatról beszélünk, akik egy rakás sikertelen próbálkozás és kritikusi ejnye-bejnye után sem adja fel, miközben előadóként képes még fejlődni is... nagy kár, hogy dalszerzőként nem tudnak - vagy akarnak - semmi meglepetést okozni!

10/5.5


Track lista:

01. Path to Freedom - 01:57
02. Die Like Kings - 04:36
03. Rebels of Our Time - 04:56
04. Yolo Hm - 03:50
05. The Final War - 03:59
06. Across the Lightning - 06:02
07. Fireheart - 05:36
08. Iron Hill - 05:52
09. Heroes in the Night - 05:49
10. Running for Salvation - 04:59
11. Fighting till the End - 06:00

Közreműködő zenészek:

Tarek "Metal Son" Maghary - ének, billentyűs hangszerek
Tristan Visser (2011-) - gitár
Robin Hadamovsky (2013-) - gitár
Alex Voss - basszusgitár
Jan Raddatz (2007-2008, 2011-) - dob

Lemezeik:

2000 - Keep It True
2002 - Sword & Sorcery
2003 - Reign in Glory
2006 - Hellforces
2013 - Thunder Rider
2013 - Banners High
2015 - Generation Steel
2017 - Rebels

2004 - Metal Law - Live album
2006 - Sons of a New Millennium - EP
2011 - Own the Crown - válogatás
2012 - Shake the Ground - Video


Kiadó:
NoiseArt Records
Honlap:
majesty-metal.de
facebook.com/majestymetal 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Lemezismertetők
· Szerkesztette: pjuan


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Lemezismertetők:
Epica - The Divine Conspiracy (2007)


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.38 Seconds