Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Steel Panther - Lower The Bar (2017)

 Látogatottság
Összesen
83513395
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Beatinterjúk I.


 6. Nemzetközi Gary Moore emlékkoncert @ 2017. április 03. - A38 Hajó

Koncertmenü

Gary Moore 65. születésnapjának előestéjén, vagyis április 03-án a nemzetközi rajongói klub immár hatodik alkalommal rendezi meg a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő emlékestet, melyen külföldi és hazai tisztelői elevenítik fel legismertebb dalait és ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett saját szerzeményeket.

A 2011. február 06-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, a több, mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz... Egyszerű, de a legjobb!
Ahogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten, a koncertnek már hagyományosan otthont adó A38 Hajón találkoznak tisztelői és rajongói, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak emléke és zenei hagyatéka előtt. Európa számos országából és a tengerentúlról érkeznek a résztvevők, vendégek. Ezúttal is itt lesz velünk Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész, Cliff Moore, a kiváló finn gitáros, Ben Granfelt, valamint a szinte a szemünk előtt felnőtté váló angol énekes, Harrisen Larner-Main. Új vendégként üdvözölhetjük majd a fiatal gitáros-énekes Ben Poole-t, és az Írországból érkező The Pat McManus Band csapatát.

Hazánkat az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig, illetve a szintén minden évben fellépő, már rutinos Vámos Zsolt képviseli majd, de további zenekarok és vendégek is csatlakoznak még (részletek hamarosan). Már most tudható, hogy ezúttal is egy különleges estével, számos különböző műfajt érintő, bő három órás gitárorgiával, valamint megannyi felejthetetlen dallal emlékezünk majd Gary Moore, az egyik legnagyobb hatású blues-rock gitáros-dalszerző életére és munkásságára.

Idén is velünk tart Henrik Freischlader, napjaink egyik legkiemelkedőbb blues-rock gitárosa, egyúttal a hazai blues közönség és gitáros szakma egyik nagy kedvence, aki már számtalan alkalommal bizonyított az A38 Hajó színpadán. Ezúttal különleges meglepetéssel is készül az Emlékest kapcsán.
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: szimpatic


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.41 Seconds