Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Suffocation - ...of the Dark Light (2017)

 Látogatottság
Összesen
87460063
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 6. Nemzetközi Gary Moore emlékkoncert @ 2017. április 03. - A38 Hajó

Koncertmenü

Gary Moore 65. születésnapjának előestéjén, vagyis április 03-án, a nemzetközi rajongói klub immár hatodik alkalommal rendezi meg a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő Emlékestet, melyen külföldi és hazai tisztelői, Gary családtagjai és volt zenésztársai elevenítik fel legismertebb dalait és ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett saját szerzeményeket.

A 2011. február 06-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több, mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére, egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz.
Egyszerű, de a legjobb!

Ahogy 2012 tavasza óta minden évben, idén áprilisban is Budapesten, a koncertnek már hagyományosan otthont adó A38 Hajón találkoznak tisztelői és rajongói, hogy egy vérbeli rock, blues-rock koncerttel adózzanak emléke és zenei hagyatéka előtt. Európa számos országából és a tengerentúlról érkeznek a résztvevők, vendégek. Ezúttal is itt lesz velünk Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész Cliff Moore, aki mellett idén is felbukkan majd Gary kislánya, a tavalyi koncerten már két dalban bemutatkozó Lily Rendle-Moore is.

A nemrégiben önálló koncerttel Budapestre látogató kiváló finn gitáros, Ben Granfelt is újra velünk tart, valamint a szinte a szemünk előtt felnőtté váló angol énekes, Harrisen Larner-Main is több ponton szerephez jut majd az este folyamán. Új vendégként üdvözölhetjük majd az Írországból érkező The Pat McManus Band legénységét, akik kelta hatású blues-rock muzsikájukkal, minden bizonnyal új színt hoznak az Emlékest műsorába.

Hazánkat az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig, illetve a szintén minden évben fellépő, már rutinos Vámos Zsolt képviseli majd, de további zenekarok és vendégek is csatlakoznak még. Már most tudható, hogy ezúttal is egy különleges estével, számos különböző műfajt érintő, bő három órás gitárorgiával, valamint megannyi felejthetetlen dallal emlékezünk majd Gary Moore, az egyik legnagyobb hatású blues-rock gitáros-dalszerző életére és munkásságára.

Idén is eljön Henrik Freischlader, napjaink egyik legkiemelkedőbb blues-rock gitárosa, egyúttal a hazai blues közönség és gitáros szakma nagy kedvence, aki már számtalan alkalommal bizonyított az A38 Hajó színpadán. Ezúttal a hazai VoluMen zenekar kíséri majd, de csatlakozik hozzá a szintén új vendégnek számító kiváló angol gitáros, Ben Poole is.

Henrik egyúttal egy különleges meglepetéssel is készült az Emlékest kapcsán, hiszen az április 04-én megjelenő új albumát is ezen az estén mutatja be, és itt lesz majd először megvásárolható.

A Budapesten debütáló lemez címe elárul mindent: Blues For Gary. Az albumon szereplő dalok közül is műsorra tűznek majd néhány csemegét, melyekben olyan zenészek is csatlakoznak Henrikhez, mint a Gary blues-zenekarából ismert Vic Martin billentyűs és Pete Rees basszusgitáros. Az A38 Hajón értékesítésre kerülő Blues For Gary lemezekből befolyó összeget Henrik felajánlotta a The Lord Of The Strings rajongói klub további emlékmegőrző tevékenységének támogatására, a mára már kimondva-kimondatlanul, de hivatalos státuszt betöltő budapesti Gary Moore Emlékest életben tartására.

Belépő: elővételben 4500 Ft, a koncert napján 5500 Ft. Jegyek személyesen vásárolhatók Budapesten az A38 Hajón, a Musicland lemezboltban, valamint online az a38.hu weboldalon.
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Koncertmenü
· Szerkesztette: szimpatic


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Koncertmenü:
RAMMSTEIN koncert 2005. február 27-én!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.94 Seconds