Dionysosrising Blog

 Menü
· Főoldal
· Archívum
· Enciklopédia
· Hard.Fplanet.hu
· Hosszabb írások
· Impresszum
· Kereső
· MHW dbSearch
· Rovatok
· Szavazógép

 Nap cikke
A legolvasottabb cikk ma:

Pentakill - Grasp of the Undying (2017)

 Látogatottság
Összesen
88196248
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2003. július

 Hang-Súly


 Vásárolj!
Bálint Csaba - Beatinterjúk I.

Majnik László - Barázdák között


 kislemezek: Locomotiv GT. - Kislemezek 08.

Rockmúzeum

1974-ben Barta Tamás Amerikába disszidált. Személyében az együttes egy fontos szerzőt, egy kiváló gitárost veszített. Utódját Ő maga jelölte ki, Karácsony János személyében. Ő a Generál együttesben játszott, és ha meghallgatjuk a második Generál albumot feltűnik, hogy játéka valóban nagyban hasonlított Bartáéhoz. Furcsa mód, azonban a Locomotiv GT-ben eltűnt játékának ereje, fatálisan visszafogta magát (vagy visszafogták?)...


1976-ban Laux József is disszidált. Ezzel a Locomotiv GT. mindent elveszített eredeti célkitűzéseiből, ráadásul szervező egyéniség nélkül maradt, így a zenekar teljes mértékben Presser Gábor irányítása alá került, Ő lépett elő első számú szerzővé is. Ráadásul ekkorra a zenekar már túl volt az amerikai "kudarcon", melynek feldolgozása embert próbáló feladat lehetett...

Az 1975-ben megjelent Mindig Magasabbra című album és az 1976-os dupla (egy ál-koncertfelvételt is tartalmazó) V. című lemez még remekül sikerült. Itt a zenekar az Amerikában megtanult funky-rockot vette alapul, ami még valódi izgalmakat hordozott. Az 1977-ben megjelent Zene - Mindenki Másképp Csinálja remek hallgatni való másnapos délutánokra, talán gyógyír lehet a különféle csalódások után, de egy egészen más Locomotiv GT.-t hallunk rajta.

Laux távozásával Adamis Anna is elment, ami nem lett volna törvényszerű, mert nem tartott férjével külföldre, de Presser Gábor úgy érezte, hogy a szövegírói területen sem ártana egy kis frissítés. Így lett a Locomotiv GT. szövegírója Sztevanovity Dusán, aki érett mondanivalóval töltötte meg a Locomotiv dalokat, ezáltal a szövegek hangsúlyosabb szerepet kaptak - időnként feláldozva emiatt a bonyolultabb zenét.

A dobok mögött Solti János foglalt helyet, aki az ösztönös játék helyett a magasabb szintű technikai tudást képviselte, ennek is köszönhető talán, hogy az LGT hangzása új dimenzióba került... Hogy ez szerencsés történés volt vagy sem, mindenki döntse el maga, nézzük, hogy a lemezeik mit hordoznak ebből...

1978-ban az Edzett ifjúságért pályázat keretében, a Magyar Televízió egy Belépés nemcsak tornacipőben című műsort forgatott. Ehhez írta át az LGT a Mindenki másképp csinálja című dalt. Ezt a számot az eredeti verzióban a remek, kesernyés humorú, ironikus szöveg vitte el a hátán. A humor itt is megmaradt, de az előadás mesterkélt - jól hallható, hogy az átirat megrendelésre készült.

A dal stílusát mondhatjuk reggae-nek, de ez inkább reggae-paródia, ami - az erős szöveg ellenére - menthetetlenül unalomba fullad. Még szerencse, hogy Solti János jól szórakozik ütőhangszereinek társaságában. A B-oldalon a V'-Moto-Rock Mozdulnod kell című dala hallható, ami nem túl jelentős szerzemény, még inkább a Bergendy együttes stílusát idézi, mint az alakuló V'-Moto-Rockét.

Folytatás holnap!Kiadó:
Pepita, SPS 70296, 1978
Honlap:
lgt.hu
facebook.com/LGT.Fan.Club
pressergabor.hu
facebook.com/PRESSERGABORofficial
Majnik László
 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Rockmúzeum
· Szerkesztette: MajnikLaci


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Rockmúzeum:
Edda művek: Ez nem herkentyű, ez Hammond!


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Impresszum! E-mail: nekünk


A Rock Klub weboldalai PHP4 nyelven íródtak, PHP-Nuke szabadon felhasználható
Web portál rendszer segítségével, amely a GNU/GPL licence alatt áll.


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.54 Seconds